Σοφία Σακοράφα: «Το νομοσχέδιο για την Υγεία είναι ένα προεκλογικό δώρο στα γνωστά συμφέροντα της ιδιωτικής Υγείας» (vid)

ν/σ ΕΣΥ, Βουλή, ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα,


«Το νομοσχέδιο για την Υγεία είναι ένα προεκλογικό δώρο στα γνωστά συμφέροντα της ιδιωτικής Υγείας», τόνισε η Σοφία Σακοράφα, αντιπρόεδρος της Βουλής και Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 στην τοποθέτησή της στο νομοσχέδιο, "Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του ΕΣΥ και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας"


Συνήθως μιλάω μέσα από το κείμενο , αυτό θα κάνω και σήμερα για να μην ξεπεράσω το χρόνο, αλλά σας μιλάω ειλικρινά, πάρα πολλές φορές και από αυτή την έδρα και από αυτό το βήμα, επειδή ακούω με μεγάλη προσοχή τον κάθε συνάδελφο, πραγματικά απορώ έχουμε καμία σχέση με την πραγματικότητα, ζούμε σε σχέση με αυτό που υπάρχει έξω από αυτή την αίθουσα;

Γιατί αυτό που υπάρχει έξω δεν έχει καμία σχέση με αυτά που λέμε εμείς εδώ μέσα. Όποιος έχει επισκεφτεί δημόσιο νοσοκομείο ξέρει πολύ καλά και τι προβλήματα υπάρχουν και τι ελλείψεις υπάρχουν και τι ανάγκες έχουν οι πολίτες οι οποίοι πληρώνουν τη φορολογία τους για να έχουν ένα εθνικό σύστημα Υγείας τέτοιο, που θα είναι αξιοπρεπές και θα καλύπτει κάθε τους ανάγκη. Λέμε τώρα ότι το εθνικό σύστημα υγείας στην Ελλάδα είναι καλό αυτή τη στιγμή; Έχετε επισκεφτεί κανένα νοσοκομείο, έχετε πάει; Ξέρετε πόσο κοστίζει η ιδιωτική υγεία; Ειλικρινά το λέτε αυτό; Έχετε πάει σε ιδιωτικό νοσοκομείο;




Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τη γνωστή ιδεοληψία της αλλά και με το μόνιμο κίνητρο εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων, συνεχίζει την εμμονική της επίθεση κατά της Δημόσιας Υγείας.

Ακόμα και μέσα στην πρωτοφανή πανδημία, επέμεινε στην ίδια πολιτική υποβάθμισης του ΕΣΥ, που πήρε διαστάσεις εγκληματικής πρακτικής.

Κανείς δεν ξεχνάει το ξέφρενο «πάρτυ» των ανέλεγκτων και ανεξέλεγκτων απευθείας αναθέσεων δισεκατομμυρίων ευρώ, ακόμα και σε εταιρείες που στήνονταν την προηγούμενη μέρα.

Κανείς δεν ξεχνάει τι λέγατε και τι κάνατε με τις ΜΕΘ. Ούτε, όμως, και τι έδειξαν οι μελέτες, για τα δεκάδες χιλιάδες θύματα…

Ούτε τι τράβηξε, πραγματικά, όλο το προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας.

Κανείς δεν ξεχνάει και τον αντισυνταγματικό παραλογισμό, την εκτροπή του υποχρεωτικού εμβολιασμού!

Τώρα μάλλον θεωρείτε πως πέρασε η μεγάλη φουρτούνα της πανδημίας. Έρχεστε λοιπόν εσείς οι ίδιοι, «οι κακοί οι καπετάνιοι», να συνεχίσετε το έργο σας. Φουλ οι κυβερνητικές μηχανές, να ρίξετε το καράβι στα βράχια! Το καράβι είναι, βέβαια, το Σύστημα Δημόσιας Υγείας, το οποίο δεν θα αποδεχθείτε ποτέ. Αν μπορούσατε, θα το είχατε ήδη κατεδαφίσει.

Για ένα τέτοιο νομοσχέδιο μιλάμε σήμερα.

Άλλο ένα νομοσχέδιο με ημερομηνία λήξης. Είναι βέβαιο ότι μόλις πάψετε να είστε Κυβέρνηση θα καταργηθεί αμέσως, όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση.

Το φέρνετε – μόνο και μόνο – για να επιδείξετε ένα προεκλογικό δώρο στα γνωστά συμφέροντα της ιδιωτικής Υγείας. Ιδίως τα μεγάλα, με τα οποία έχετε δεσμούς που δεν μπορείτε να κρύψετε.

Θέλετε να καταργήσετε την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών ΕΣΥ. Να καθιερώσετε γιατρούς μερικής απασχόλησης. Να παγιώσετε τα τεράστια κενά και τις ατέλειωτες λίστες αναμονής.

Ήδη, ένας ολόκληρος μηχανισμός προπαγάνδας προσπαθεί να πείσει την κοινωνία ότι δεν έχει άλλη λύση, παρά να τα αποδεχθεί όλα αυτά… Να εθίζεται ο κόσμος στην όλο και κλιμακούμενη ανεπάρκεια του συστήματος Υγείας.

Επίσης : Επεκτείνετε τη δυνατότητα των γιατρών του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο. Κρατάτε τους μισθούς τους καθηλωμένους, σε αναντιστοιχία με τα προσόντα, το έργο και την προσφορά τους στα νοσοκομεία, και τους λέτε : αν θες να έχεις κανονικά εισοδήματα, πήγαινε έξω, στην αγορά, στην ιδιωτική πελατεία, να συμπληρώσεις ό,τι μπορείς… Δύο τουλάχιστον δουλειές, δύο τουλάχιστον ωράρια – Αλλά δεν σε φοβόμαστε, θα αντέξεις! Και θα είσαι πάντα καλός και αποτελεσματικός!

Αυτός είναι, πράγματι, εντυπωσιακός επιτελικός σχεδιασμός!

Εισάγετε στο ΕΣΥ και τα επί πληρωμή χειρουργεία.

Ο φιλελευθερισμός κραδαίνει προς την κοινωνία μια λέξη, τη λέξη «Δωρεάν», που την προφέρει, μάλιστα, επιτιμητικά ! Με μισόλογα, βέβαια, αλλά με πολύ σαφήνεια, λέει ότι αυτός που δεν έχει να πληρώσει, εντάξει, τελικά, ας αποδεχθούμε όλοι ότι δεν αξίζει και να έχει πλήρη περίθαλψη…

Όλοι ξέρουμε βέβαια ότι το «Δωρεάν» ούτως ή άλλως δεν υπάρχει:

Γενιές και γενιές Ελλήνων έχουν πληρώσει, με το παραπάνω, φόρους, για υποδομές, που δεν τις είδαν ποτέ. Ζούμε σε μια χώρα που η ίδρυση των περισσότερων νοσοκομείων βασίστηκε σε ιδιωτικές δωρεές. Εξαίρεση είχαμε μόνο με την αναλαμπή της ίδρυσης του ΕΣΥ, από την πρώτη ακόμα 4ετία του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης όλος αυτός ο κόσμος πληρώνει διαρκώς και τις εισφορές του στα Ασφαλιστικά Ταμεία, για να έχει την τάχα «δωρεάν» πρόσβαση. Όλοι αυτοί, λοιπόν, το χρέος τους το έχουν κάνει….

Αλλά, ας όψονται οι κυβερνητικές διαχειρίσεις. Τελευταία, ας όψονται και οι δανειστές, τα μνημόνια και τα PSI. Εδώ πάει η παροιμία: “Εκεί που τους χρωστάμε, τους πήραμε και το βόδι».

Δεν θα προχωρήσω σε παραπάνω λεπτομέρειες για τη ληστρική διαχείριση των κόπων ενός ολόκληρου λαού επί τόσα χρόνια , γιατί φοβάμαι ότι κινδυνεύω να κατηγορηθώ για λαϊκισμό!

Επανέρχομαι στο νομοσχέδιο:

Δεν υπάρχει ούτε ένας φορέας της Δημόσιας Υγείας, που να έχει εκφραστεί θετικά, για έστω και ένα σημείο του. Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα!

Θα αντιμετωπίσουμε βέβαια, πάλι τον γνωστό επικοινωνιακό παραλογισμό του φιλελευθερισμού : Αφού όλοι διαφωνούν άρα έχουμε δίκιο ! Καθόλου πρωτότυπο : αυτό χρησιμοποιεί πάντα, όταν είναι κατάφωρα αντικοινωνικός…

Ή μάλλον, για να είμαι ειλικρινής, υπήρξε μία –μόνο μία– φωνή υποστήριξης. Μεμονωμένη, αλλά δικαιολογημένη: Έρχεται από μια μικρή ελίτ Καθηγητών-Γιατρών που υπηρετούν στα Νοσοκομεία και εκφράζει τα συμφέροντά τους. Και τις ευχαριστίες τους, αφού φέρνετε σκανδαλωδώς ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη δυνατότητά τους να ασκούν ιδιωτικό έργο.

Αν δεν κάνω λάθος , έχω την εντύπωση ότι και η κυρία Γκάγκα, στην οποία χρεώνεται το νομοσχέδιο, ανήκει και η ίδια (στην εκτός υπουργικών καθηκόντων ζωή της) σε αυτή την κατηγορία. Αν κάνω λάθος , ζητώ συγγνώμη για την αναφορά…

Κλείνω:

Συνήθως μετέχουμε στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες – όπου μπορούμε – με συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση των νομοσχεδίων. Εδώ δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια… Η μόνη πιθανή βελτίωση είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου