Κυρ. Βελόπουλος: «Αποτύχατε πλήρως στη διαχείριση της πανδημίας..» (vid)

ν/σ ΕΣΥ, Βουλή, Κυριάκος Βελόπουλος, ¨Ελληνική Λύση",


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου "Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του ΕΣΥ και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας" είπε ότι «η απόδειξη ότι καταστρέψατε το ΕΣΥ είναι το δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ πριν 10 ημέρες, δική σας εφημερίδα είναι.».. 


Σήμερα ειπώθηκαν τόσα ψέμματα που ντράπηκαν και τα ίδια αφού δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα ξεστόμισαν. Όλοι ήσασταν υπέρ των διώξεων των υγειονομικών, όλοι ήσασταν υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολίων, όλοι ήσασταν υπέρ των Lockdown, όλοι σας απαξιώσατε την υγεία. 

Καταστρέψατε την κοινωνία και την ψυχική υγεία των Ελλήνων κύριοι της ΝΔ. Ένας στους πέντε επαγγελματίες υγείας υποφέρει από κατάθλιψη και άγχος, ενώ το 40% έχει δυσκολίες στον ύπνο ή και αϋπνία. (κατάθεση έρευνας στα πρακτικά). Καταστρέψατε οικονομία και ψυχική υγεία των Ελλήνων και δεν ντρέπεστε!


Σήμερα ειπώθηκαν τόσα ψέμματα που ντράπηκαν και τα ίδια αφού δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα ξεστόμισαν. Όλοι ήσασταν υπέρ των διώξεων των υγειονομικών, όλοι ήσασταν υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολίων, όλοι ήσασταν υπέρ των Lockdown, όλοι σας απαξιώσατε την υγεία. 

Και τώρα έρχεστε εδώ και κάνετε ότι διαφωνείτε! Δεν αντιδράσατε με τα Lockdown. Και η ΝΔ ως κυβέρνηση κατέστρεψε πλήρως το Ε.Σ.Υ. Αποτύχατε πλήρως στην διαχείριση της πανδημίας. Τα Lockdown επέφεραν ζημιά 40 δις ευρώ στην οικονομία 5 δις κάθε μήνα ενώ έβλαψαν και την ψυχική υγεία των πολιτών. Σας είχαμε προειδοποιήσει για όσα έρθουν μετά τον εγκλεισμό των Ελλήνων στην ψυχική υγεία. Έχω εδώ έρευνα της Κομισιόν για την επίδραση που είχε η πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισής της στην ψυχική υγεία των πολιτών της ΕΕ. Λέει λοιπόν ότι η πανδημία αύξησε τα προβλήματα εκτεταμένης κατάθλιψης κατά 27% και άγχους κατά 25% παγκοσμίως. 

Καταστρέψατε την κοινωνία και την ψυχική υγεία των Ελλήνων κύριοι της ΝΔ. Ένας στους πέντε επαγγελματίες υγείας υποφέρει από κατάθλιψη και άγχος, ενώ το 40% έχει δυσκολίες στον ύπνο ή και αϋπνία. (κατάθεση έρευνας στα πρακτικά). Καταστρέψατε οικονομία και ψυχική υγεία των Ελλήνων και δεν ντρέπεστε!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τον Ιούνιο σταμάτησαν να δημοσιεύονται στοιχεία για το ποσοστό των διασωλημένων εμβολιασμένων. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ (κατάθεση εγγράφου στα πρακτικά) για τα συνολικά ποσοστά θανάτων την περίοδο από Ιούνιο έως και την 2 η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι που κατέληξαν ήταν σε ποσοστό 24,6% και οι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 75,4%! 

Δηλαδή οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν σε υψηλότερο ποσοστό, αναλογικά με το ποσοστό τους ως προς τον γενικό πληθυσμό. Και μην αρχίσετε τις δικαιολογίες για το ένα, το δεύτερο, το τρίτο εμβόλιο. Πείτε μας εδώ τώρα πόσα εμβόλια χρειάζεται να κάνει κάποιος για να γλιτώσει από τον covid;

Με την τακτική που ακολουθήσατε μήπως ανακόψατε τους θανάτους; Όχι. Δεν τους ανακόψατε. Η Ελλάδα κατατάσσεται στις 15 χειρότερες χώρες του κόσμου σε ποσοστό θανάτων από covid ανά πληθυσμό, βάσει επίσημων στοιχείων και παρά το γεγονός ότι εδώ και μήνες υπάρχει επιεικέστερος τρόπος μέτρησης. Η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι αντικειμενική και η κατρακύλα διαρκής.

Η απόδειξη ότι καταστρέψατε το ΕΣΥ είναι το δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ πριν 10 ημέρες. Δική σας εφημερίδα είναι. Ξέρετε τι λέει; Ότι εν αναμονή για χειρουργείο είναι: 7.700 άνθρωποι στο ΚΑΤ, 2.945 στο Αγ. Σοφία, 2.650 στον Ευαγγελισμό, 2.200 στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, 1.900 στο Θριάσιο, 1.400 στο Γ. Γεννηματάς, 1.25 στο Αλεξάνδρα, 600 στον Ερυθρό Σταυρό και πάνω από 300 σε υπόλοιπα νοσοκομεία! Η δική σας εφημερίδα το λέει, δεν το λέει ούτε η Αυγή ούτε ο Ριζοσπάτης! Σας λέει ότι καταστρέψατε την δημόσια υγεία υπέρ του φίλου σας του κλινικάρχη!

Πάμε και στην ενέργεια. Έχουμε δικαιωθεί σε όσα σας λέγαμε για την ενέργεια. Σας είπαμε μην επιβάλετε κυρώσεις στη Ρωσία, αλλά εσείς ήσασταν υπέρ των ταγμάτων του ΑΖΩΦ. Σας είπαμε ότι οι ΗΠΑ, με τις κυρώσεις που επιβάλλουν κατά της Ρωσίας, ουσιαστικά ρημάζουν τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες. Τώρα βγαίνει το POLITICO και δημοσιεύει άρθρο που λέει ότι οι Ευρωπαίοι είναι ώρα να καταλάβουν τι τους έκανε ο Μπάϊντεν. Μιλά για υποχθόνιο σχεδιασμό των Αμερικανών με στόχο την πλήρη καταστροφή της ευρωπαϊκής οικονομίας και την αποβιομηχανοποίηση της Ευρώπης, με δούρειο ίππο την ουκρανική σύγκρουση. Δικαιωθήκαμε εμείς και το ΚΚΕ που τηρήσαμε στάση εθνική πατριωτική υπέρ των ελληνικών συμφερόντων και όχι των αμερικανικών ή των γερμανικών ή άλλων. Όμως εσείς έχετε γίνει εξπέρ στην προπαγάνδα. Είστε τόσο ψεύτες που ξεπερνάτε και τον Βαρώνο Μυνχάουζεν:

  • -1) Βγαίνετε και μας λέτε ότι εκδόθηκε νέα NAVTEX νοτιοδυτικά της Κρήτης και οι Τούρκοι δεν τόλμησαν να μιλήσουν. Ορίστε εδώ οι δύο φωτογραφίες (δείχνει φωτο – κατάθεση στα πρακτικά) που δείχνουν ότι με τη NAVTEX εκείνη που δεν τόλμησε ήταν η κυβέρνηση, που δεν άγγιξε το τουρκολιβυκό σύμφωνο, γιατί αυτό δεσμεύει το νοτιοανατολικό τμήμα της Κρήτης.
  • -2) Έχουμε το θέμα των εξορύξεων. Άλλα λέγατε πριν τις εκλογές και άλλα μετά. Ο πρωθυπουργός στις 26/7/2017 έλεγε: «Η χώρα έχει υποχρέωση να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό πλούτο της».

Στις 24/9/2021 όμως είπε: «Οι υδρογονάνθρακες είναι αγαθό που χάνει την αξία του». Βγαίνει στις 22/4/2021 ο υπουργός εξωτερικών είχε πει από τα ΗΑΕ ότι: «Η Ελλάδα πιστεύει στις ΑΠΕ και δεν θα αρχίσει να σκάβει στο βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου