Όχι άλλες ανεμογεννήτριες στην Κάρυστο, διαδήλωση στο υπουργείο στις 25 Ιαν. '23

Κάρυστος, Δημοτικό Συμβούλιιο Καρύστου, ΠΠΕΝΚ, ΔΙΛΗΣΣΟ, Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Καρύστου, Ανεμογεννήτριες, Υπουργείο Περιβάλλοντος,

Κάλεσμα για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στην Αθήνα με αίτημα: «ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ»


Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου με σωρεία ΟΜΟΦΩΝΩΝ αποφάσεων του έχει διαμηνύσει ότι δεν θα δεχτούμε ούτε άλλη μία ανεμογεννήτρια από τον Αύγουστο έτους 2020. Σύλλογοι φορείς και μία μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών έχουν εκφράσει την ίδια διαμαρτυρία και απόφαση. Όλοι οι εμπλεκόμενοι δημόσιοι φορείς έχουν πλήρη γνώση των ανωτέρω.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου με ομόφωνη απόφαση ανέθεσε σε εξωτερικούς δικηγόρους τις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά της αδειοδότησης των έργων αιολικών σταθμών εταιριών ΑΙΟΛΟΣ και DMX.

Πριν από αυτήν την ενέργεια το νομικό τμήμα του Δήμου έχει προβεί σε πλείστες ενέργειες κατά της αδειοδότησης πολλών αιολικών σταθμών.

Παράλληλα ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας (ΣΠΠΕΝΚ) ,ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νημποριού, ο Σύλλογος ΔΙΛΗΣΣΟ, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Καρύστου και πολίτες που θίγεται η περιουσία τους, οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και η ποιότητα ζωής τους από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, έχουν προβεί σε πολλές διαμαρτυρίες και νομικές ενέργειες.

Παρόλα αυτά, προ ημερών ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΜΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΝ για την Αίολος Ενεργειακή στην Δυτική παραλία του κόλπου της Καρύστου και στο Αμυνού, ενώ στα Νέα Στύρα συνεχίζουν και τοποθετούν ανεμομετρητές.

Επίσης συντάχθηκε και μπήκε σε διαβούλευση η ΜΠΕ εταιρίας DMX με 7 αιολικούς σταθμούς σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές του Δήμου και κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Ταυτοχρόνως συνεχίζονται οι διαδικασίες για τις υπο τοποθέτηση ανεμογεννήτριες της εταιρίας ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ και λοιπών εν εξελίξει . Σαν να μην έφταναν αυτά, εκδόθηκε και ΑΕΠΟ για την κατασκευή συσσωρευτών ενέργειας (μπαταρίες) με κίνδυνο μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα και πυρκαγιών λόγω αυτανάφλεξης.

Δηλαδή το ΥΠΕΝ, η ΡΑΕ και οι άλλες αδειοδοτούσες αρχές αγνοούν ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ να καθορίσομε ΕΜΕΙΣ το μέλλον και την προοπτική του τόπου μας και ποιο τόπο θα παραδώσομε στα παιδιά μας , που πάντως δεν θα είναι η αποκλειστική μπαταρία της Ελλάδας .

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτοί δεν θα σταματήσουν ΠΟΥΘΕΝΑ.

Είναι πασιφανέστατο ότι μέχρι το 2030 θα βάζουν ανεμογεννήτριες.

Είναι πλήρως αντιληπτό ότι οι εμπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες θα υπογράφουν αμέσως και ασυζητητί οιαδήποτε άδεια ή έγκριση τους δοθεί προς υπογραφή , ακόμη και εάν αφορά ΑΙΟΛΙΚΑ στον λιμενοβραχίονα.

Για τους ανωτέρω λόγους αποφασίζουμε μαζί με τον Δήμο και την Επιτροπή Αγώνα Φορέων Καρύστου στην οποία συμμετέχουμε ,κινητοποιήσεις έτσι ώστε να κατανοήσουν όλοι ότι οιαδήποτε άδεια και να δοθεί , οιαδήποτε έγκριση και να δοθεί, δεν θα έχει ΚΑΝΕΝΑ αποτέλεσμα.

Και για αρχή αποφασίζουμε όλοι ομόφωνα την οργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της 25 Γενάρη στην Αθήνα , στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και κάθε μέσον έως ότου οι αδειοδοτούσες αρχές αποφασίσουν να σεβαστούν τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και την επιθυμία των κατοίκων Καρύστου να ζήσουν σε ένα τόπο που δεν θα ντρέπονται να παραδώσουν κάποια στιγμή στα παιδιά τους.

Έναν τόπο όμορφο ,καθαρό και ακέραιο κατά το δυνατόν , όπως τον κληρονομήσαμε εμείς από τους προγόνους μας.

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας ΚαρυστίαςΔεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου