24-25 Φεβρουαρίου 2023: «Μια Ευρώπη για την Ειρήνη»

Ευρωπαϊκή Ένωση, Ειρήνη, πόλεμος στην Ουκρανία, pressenza.com,

Στήν πρώτη τραγική επέτειο του ξεσπάσματος του πολέμου στην Ουκρανία, (24/2/2022), και με τις προοπτικές ενός δυνητικά πυρηνικού πολέμου που συνεχίζει και θα συνεχίσει να εμμένει, η πρόταση της πρωτοβουλίας μια Ευρώπη για την Ειρήνη είναι να συνοδεύσουμε τις πολλές διαδηλώσεις για την Ειρήνη που θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον κόσμο, κάνοντας μια συγκεκριμένη χειρονομία, ο καθένας από εμάς:...

Στην επέτειο του ξεσπάσματος του πολέμου στην Ουκρανία, πιστεύουμε ότι είναι σκόπιμο να θυμηθούμε για λίγο όλα τα θύματα αυτής της τεράστιας καταστροφής. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να σταθούμε και να ξεκαθαρίσουμε εσωτερικά αν είμαστε υπέρ του Πολέμου και της Βίας ή είμαστε υπέρ της Ειρήνης και της Μη βίας. Γιατί δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πώς μπορεί να εξελιχθεί αυτή η κατάσταση και σε ποιο χρονικό διάστημα.

Σε αυτή την τραγική επέτειο και με τις προοπτικές ενός δυνητικά πυρηνικού πολέμου που συνεχίζει και θα συνεχίσει να εμμένει, η πρόταση της πρωτοβουλίας μια Ευρώπη για την Ειρήνη είναι να συνοδεύσουμε τις πολλές διαδηλώσεις για την Ειρήνη που θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον κόσμο, κάνοντας μια συγκεκριμένη χειρονομία, ο καθένας από εμάς:

Να μετατραπούμε ο καθένας και η καθεμία από εμάς σε οικοδόμο της Ειρήνης στην καθημερινή μας ζωή.

Να κάνουμε μια συνειδητή επιλογή να «είμαστε εν Ειρήνη και να φέρουμε την Ειρήνη». 

  • Είτε πρόκειται για την υποστήριξη και τη συμβολή σε μια εκστρατεία για την Ειρήνη και τη Μη Βία, 
  • είτε πρόκειται για διαδήλωση, είτε για την τοποθέτηση μιας σημαίας Ειρήνης στο παράθυρο,
  • είτε πρόκειται για την εναντίωση ή την κατάργηση μιας μορφής βίας στην καθημερινή μας ζωή,
  • είτε πρόκειται για την αφιέρωση χρόνου σε όσους έχουν ανάγκη ή οποιαδήποτε άλλη χειρονομία αλληλεγγύης,
  • είτε πρόκειται για μια βαθιά συμφιλίωση με κάποιον που μας πλήγωσε ή με τον εαυτό μας,
  • είτε πρόκειται για μια απλή αγκαλιά από καρδιάς ή ακόμη και για την απλή κυκλοφορία αυτού του Αιτήματος για Ειρήνη και Μη βία.

Δεν έχει σημασία αν η χειρονομία είναι μεγάλη ή μικρή, αν απευθύνεται σε πολλούς ή σε ένα άτομο ή στον εαυτό μας. Το μόνο που έχει σημασία είναι να είναι μια χειρονομία με ένα αδιαμφισβήτητο άρωμα Ειρήνης και Μη βίας.

Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η πραγματική επανάσταση που χρειαζόμαστε σήμερα: να συνειδητοποιήσουμε ότι η αλλαγή εξαρτάται από τη συνοχή των καθημερινών μας πράξεων και ότι δεν μπορούμε πλέον να την αναθέτουμε σε ένα αντιφατικό, βίαιο σύστημα που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση προς την αυτοκαταστροφή.

Η πραγματική επανάσταση είναι να πιστέψουμε ότι ο καθένας και η καθεμία από εμάς μπορεί και πρέπει να γίνει:

Οικοδόμος της Ειρήνης μέσω της Ενεργής Μη Βίας
και πιστεύουμε ότι αυτός είναι απόλυτα
ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε όλα τα θύματα του πολέμου.

Τέλος, μη φανταστείτε ότι είστε μόνοι ή μόνες κάνοντας αυτή τη χειρονομία. Όσο κι αν θα είναι η δική σας ελεύθερη πράξη, η δική σας συνοχική και έγκυρη επιλογή, θα νιώσετε να αντηχούν μέσα σας όσοι στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον έχουν κάνει την Ενεργή Μηβία την Ειρήνη τους, τη Δύναμή τους, τη Χαρά τους.

πηγή:pressenza.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου