«ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη»: Η ανάλυση, οι προτάσεις & το όραμά μας εν όψει εκλογών (vid)

«ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη», Γιάνης Βαρουφάκης, ανάλυση, οι προτάσεις, όραμά μας,

Η μάχη των εκλογών ξεκίνησε. Το ΜέΡΑ25 μπαίνει σε αυτή την μάχη με πρωτοπόρα ανάλυση της συγκυρίας (ελληνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς), με συνεκτικό κυβερνητικό Πρόγραμμα 100 Ημερών, με πλούσια δράση στελεχών και μελών του και, ίσως το πιο σημαντικό, χέρι-χέρι με ανιοδετελείς αγωνιστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για συστράτευση στον αγώνα για την ρήξη με όλα εκείνα που οικοδόμησαν την συστημική λεηλασία Ανθρώπων και Φύσης.

 

 ΣΤΟΧΟΙ

1) Εκλογική συνεργασία με στόχο τη διαμόρφωση ενός πολιτικού ρεύματος ρήξης και ανατροπής, ανοικτό και σε άλλες αριστερές πολιτικές δυνάμεις και ανένταχτους. Η πολιτική αυτή κατεύθυνση της εκλογικής συνεργασίας αποτυπώνεται και στον τίτλο ΜέΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, ώστε να διασφαλίζεται η οργανωτική, ιδεολογική και πολιτική αυτοτέλεια όσων συμμετέχουν σε αυτή.

2) Η περαιτέρω απεύθυνση της εκλογικής συμμαχίας για συνεργασία τόσο πριν, όσο και μετά τις εκλογές, θα αφορά αποκλειστικά στις δυνάμεις της αντιμνημονιακής αριστεράς και στους ανένταχτους της Αριστεράς. Η εκλογική συνεργασία δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, στήριξης ή ανοχής σε μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ή σε όποια παραλλαγή τους. Θα αποτελέσει μετεκλογικά έναν αγωνιστικό, αντιπολιτευτικό πόλο συμμετοχής και στήριξης των αγώνων του λαού και της νεολαίας απέναντι στις αντικοινωνικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές από όποια κυβέρνηση κι αν εφαρμόζονται.

3) Κοινή εκλογική διακήρυξη ρήξης, ανατροπής και ελπίδας, που θα εμπλέκει και τις υπόλοιπες δυνάμεις της αριστεράς που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στην εκλογική συμμαχία. Με επίκεντρο τα άμεσα προβλήματα επιβίωσης του λαού (ακρίβεια και ενεργειακή κρίση, στεγαστική κρίση, διάλυση του ΕΣΥ κλπ) και ριζοσπαστικές, αποτελεσματικές και πειστικές λύσεις για αυτά. Λύσεις, που συνδέονται και με την αμφισβήτηση του δόγματος της ΤΙΝΑ και του νεοφιλελεύθερου υποδείγματος, αλλά και με βαθύτερες ρήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου