ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Με απόφαση Τσίπρα εκτός ψηφοδελτίου ο Π. Πολάκης και παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης, Αλέξης Τσίπρας,

Εκτός ψηφοδελτίων έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη μετά την απαράδεκτη ανάρτησή του, στην οποία προχώρησε σε “προγραφές” δημοσιογράφων και δικαστών.

Δεύτερη και …φαρμακερή για τον Παύλο Πολάκη. Μια ανάρτηση ρεβανσιστικού χαρακτήρα, σε πλήρη αντίθεση με τις δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται ότι οδήγησε σε πορεία ρήξης τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας με την ηγεσία του κόμματος. Έτσι πλέον τίθεται εκτός των ψηφοδελτίων του κόμματος, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να εκτιμά ότι η εξέλιξη αυτή ήταν αναπόφευκτη αφού ο Π. Πολλάκης διάλεξε την οδό της απόπειρας επιβολής προσωπικής ατζέντας που έρχεται σε αντίθεση με τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Παύλος Πολάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ» προτείνοντας «εθελουσία στους δικαστές άνω των 60, δεύτερη σχολή δικαστών με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια» την «κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή, ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ» όπως και «δημόσιο έλεγχο σε τουλάχιστον μία από τις 4 συστημικές Τράπεζες, με κατάργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικών». Δηλαδή προτάσεις που δεν βρίσκονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ουδέποτε έχουν υποστηριχθεί από την ηγεσία του κόμματος και εκφέρονται από τον υποψήφιο βουλευτή στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου.

Παύση του Παύλου Πολάκη από τομεάρχη Διαφάνειας

Την παύση του Παύλου Πολάκη ως τομεάρχη Διαφάνειας και τη σύγκληση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος με το ερώτημα της παραπομπής του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αποφάσισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μετά τις τελευταίες αναρτήσεις του βουλευτή Κρήτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την ερχόμενη Τρίτη 28/2 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο Πρόεδρος θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του.

Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου