ΛΑΕ-ΑΑ: «Η εισαγγελική παρέμβαση για ανάρτηση βουλευτή είναι απαράδεκτη»

ΛΑΕ-ΑΑ, Εισαγγελική παρέμβαση κατά Π. Πολάκη,

Αυτή η εξέλιξη είναι προϊόν του κράτους των υποκλοπών, με γνώμονα τον πλήρη έλεγχο των βαθύτερων κρατικών μηχανισμών και της πολιτικής ζωής.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ - Ανυπότακτη Αριστερά σε χθεσινή ανακοίνωσή του ασκεί έντονη κριτική του στην "αστραπιαία" εισαγγελική παρέμβαση της Εισαγγελίας Αθηνών να διατάξει προκαταρτική εξέταση για ανάρτηση του βουλευτή Π. Πολάκη. 

Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΛΑΕ-ΑΑ, ο δικαστικός μηχανισμός να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή και να λειτουργεί ως προεκλογικό προσάρτημα του κυβερνώντος κόμματος. Η ποινικοποίηση μιας δημόσιας τοποθέτησης εν ενεργεία βουλευτή, σημαίνει ότι δεν υπάρχει όριο στην καταστολή απόψεων απλών πολιτών, πολλώ μάλλον αγωνιστών και ανθρώπων που συγκρούονται με τις κυρίαρχες πολιτικές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΛΑΕ-ΑΑ


«Η εισαγγελική παρέμβαση για ανάρτηση βουλευτή είναι απαράδεκτη κλιμάκωση της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής που μεθοδεύει η ΝΔ

Με αστραπιαία ταχύτητα, η Εισαγγελία Αθηνών κινήθηκε για να διατάξει προκαταρκτική εξέταση για την ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκη για δήθεν αδικήματα στοχοποίησης δικαστών και διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

Η πολιτική στάση κάθε δημοκρατικού κόμματος και πολίτη απέναντι σε αυτήν την επικίνδυνη εξέλιξη είναι αυτονόητη και αυτό ανεξάρτητα από το πολιτικό πρόσωπο που αφορά.

Ο Π. Πολάκης υπερασπίστηκε μέχρι τέλους τη μνημονιακή συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ και την προδοσία του λαϊκού ΟΧΙ και είναι τμήμα του πολιτικού προσωπικού που από θέση ευθύνης υλοποίησε μνημονιακές πολιτικές.

Η διαφαινόμενη καθαίρεσή του είναι ακόμη μια απόδειξη της ολοκλήρωσης της στροφής του ΣΥΡΙΖΑ στα ακροκεντρώα ακροατήρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν αντιπαρατίθεται με την κυβερνητική πολιτική, αλλά αντίθετα μόνη του έγνοια είναι η παροχή διαρκών διαπιστευτηρίων προς την ολιγαρχία και τα κέντρα εξουσίας του βαθέως κράτους.

Το γεγονός ότι κινητοποιείται ο δικαστικός μηχανισμός ακόμη και για στελέχη του μνημονιακού πολιτικού φάσματος, δείχνει το βάθος της διάβρωσής του και τον κίνδυνο της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής και του πολιτικού λόγου ακόμη και της μνημονιακής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για την ίδια δικαιοσύνη που εξέδωσε την γνωμοδότηση Ντογιάκου, που νομιμοποίησε τα κοράκια των funds με πρωτοφανή ταχύτητα, που δεν έχει προχωρήσει μισό βήμα για τον έλεγχο του τεράστιου σκανδάλου των υποκλοπών.

Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό ο δικαστικός μηχανισμός να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή και να λειτουργεί ως προεκλογικό προσάρτημα του κυβερνώντος κόμματος. Η ποινικοποίηση μιας δημόσιας τοποθέτησης εν ενεργεία βουλευτή, σημαίνει ότι δεν υπάρχει όριο στην καταστολή απόψεων απλών πολιτών, πολλώ μάλλον αγωνιστών και ανθρώπων που συγκρούονται με τις κυρίαρχες πολιτικές.

Αυτή η εξέλιξη είναι προϊόν του κράτους των υποκλοπών, με γνώμονα τον πλήρη έλεγχο των βαθύτερων κρατικών μηχανισμών και της πολιτικής ζωής.

Μόνο η λαϊκή κινητοποίηση και η αριστερά μπορούν να σταθούν εμπόδια απέναντι στο αυταρχικό πλαίσιο που στήνεται, μια αριστερά ενωμένη που θα συγκρούεται με την αντιλαϊκή λαίλαπα, την κατάλυση των ελευθεριών και την πολιτική της εκτροπής.

Το Γραφείο Τύπου 27.2.2023»

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - Ανυπότακτη Αριστερά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου