Αλέξης Τσίπρας από το Περιστέρι: «H Δημοκρατία αντεπιτίθεται» και «Μαζί θα φέρουμε τη Δικαιοσύνη παντού»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, Περιστέρι, προεκλογική ομιλία,

«Από δω, από το Περιστέρι, ξεκινάμε μαζί την πορεία στον λαό, για τη μεγάλη νίκη και τη πολιτική αλλαγή. Για την προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος. Για την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Μήνυμα μεγάλης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το κατάμεστο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου» το οποίο αποδείχθηκε πολύ μικρό για να χωρέσει τον κόσμο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι «η απάντηση στο καθεστώς Μητσοτάκη θα είναι η πολιτική αλλαγή και η προοδευτική κυβέρνηση από την επόμενη των εκλογών»  και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι το δίλημμα των εκλογών θα είναι Δημοκρατία ή Μητσοτάκης.


Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της ακρίβειας, των ανισοτήτων και της εκτροπής δεν μπορεί να μιλά για σταθερότητα. Με εργαλείο ανήθικα μέσα επιβάλλουν ανήθικη πολιτική για την πιο μεγάλη αναδιανομή εισοδήματος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ενίσχυση της μεσαίας τάξης και την ανάγκασε να ζει με κουπόνια. «Ανιστόρητος ο διμέτωπος. Διευκολύνει το καθεστώς Μητσοτάκη. Ο εφιάλτης τελειώνει, η Δικαιοσύνη θα ξαναγίνει κανόνας. Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «θα επιβάλει τον σχηματισμό ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης».

«Χωρίς δημοκρατία και χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη και ευημερία. Έχουμε σχέδιο, θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να το κάνουμε πράξη. Θέλουμε η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει να εκπροσωπεί όλες τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας κι όχι τους επαγγελματίες της εξουσίας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται»

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του ανέφερε ότι από το Περιστέρι στάλθηκε το μήνυμα της νίκης, το μήνυμα της αλλαγής.

«Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται! Γιατί η Δημοκρατία έχει βαθιές ρίζες στον τόπο μας. Και κανείς δε μπορεί να την υπονομεύσει. Ήδη το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης, της εκτροπής και των εκβιασμών. Και τώρα την απάντηση στο κρίσιμο δίλημμα: Με τη Δημοκρατία ή την εκτροπή, καλείται να δώσει ο ίδιος ο λαός. Δε θα απαντήσουν σε αυτό το υπαρξιακό για τη χώρα ερώτημα, οι 156 βουλευτές της ΝΔ. Θα απαντήσουν τα εκατομμύρια των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Και θα απαντήσουν στη κάλπη, έτσι όπως το Σύνταγμά μας ορίζει».

Συνεχίζοντας, είπε ότι «από σήμερα μεταφέρουμε τη πρόταση δυσπιστίας απέναντι στη χειρότερη, στη πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, από τη Βουλή στον ελληνικό λαό.

Και ξεκινάμε μαζί, από δω, από το Περιστέρι, Από το κλειστό στάδιο «Ανδρέας Παπανδρέου», που φάνηκε σήμερα μικρό για να χωρέσει τον παλμό και την αποφασιστικότητά σας.

Ξεκινάμε μαζί την πορεία στο λαό, Για τη μεγάλη νίκη και τη πολιτική αλλαγή. Για τη προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος. Για την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Και βλέποντας το πάθος, το πλήθος, τα πρόσωπά σας, δεν είμαι απλώς αισιόδοξος. Είμαι βέβαιος.

Ο εφιάλτης τελειώνει. Η δημοκρατία και το κράτος Δικαίου θα επιστρέψουν. Η δικαιοσύνη θα ξαναγίνει ο κανόνας. Οι ανισότητες, η αδικία, οι παρακρατικές μέθοδοι, η διαφθορά, η αναξιοκρατία, σύντομα θα λάβουν ένα τέλος. Μαζί θα βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα, το ζόφο και την παρακμή. Μαζί θα ξαναχτίσουμε τις βάσεις για μια Ελλάδα της δικαιοσύνης και της προκοπής».

«Τα καθεστώτα πέφτουν με πάταγο»

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι «είδαμε τη δημοκρατία μας να κακοποιείται με τον πιο βάναυσο τρόπο. Τις υποκλοπές να ρυπαίνουν τη δημόσια ζωή. Την ΕΥΠ να γίνεται ΚΥΠ, Καθεστωτική Υπηρεσία Πληροφοριών, στην υπηρεσία των σχεδίων του καθεστώτος Μητσοτάκη. Και την εθνική μας ασφάλεια, την είδαμε να εμπλέκεται σε παίγνια εκβιασμών τύπου μαφίας, με την παρακολούθηση ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Όλα αυτά τα είδαμε τα τελευταία χρόνια, γιατί απέναντί μας δεν είχαμε μια κακή κυβέρνηση. Αλλά ένα επικίνδυνο καθεστώς. Ο κος Μητσοτάκης δε χρησιμοποίησε τις παρακρατικές μεθόδους από λάθος ή από αστοχία. Δεν ήταν αστοχία, ήταν μέθοδος διακυβέρνησης.

Γιατί οι άθλιες πολιτικές απαιτούν και άθλια μέσα για να επιβληθούν. Με εργαλείο τα πιο ανήθικα μέσα θέλησαν να επιβάλλουν μια ανήθικη πολιτική. Με μοχλό το ψέμα, τον έλεγχο της ενημέρωσης, την κακοποίηση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, επιχείρησαν να επιβάλουν και τελικά επέβαλαν, την πιο μεγάλη και προκλητική αναδιανομή εισοδήματος που έχει συμβεί στο τόπο μας.

Από τους πολλούς στους ελάχιστους. Από τη μεγάλη πλειοψηφία στη μειοψηφία που στηρίζει και στηρίζεται από το καθεστώς Μητσοτάκη. Τα καθεστώτα όμως πέφτουν από το λαό. Και πέφτουν με πάταγο. Έχει έρθει η ώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου