ΠΑΤΡΑ/Αλέξης Τσίπρας: «Ήρθε η ώρα να κριθεί από τον λαό η κυβέρνηση της διαφθοράς και της εκτροπής» (vid)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, Πάτρα,

 
«Τρομοκρατούμε τους τρομοκράτες με τη νηφαλιότητα, τα επιχειρήματα, την αποφασιστικότητα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα

«Η κυβέρνηση της διαφθοράς και της εκτροπής ήρθε η ώρα να κριθεί από τον ελληνικό λαό» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα και το κατάμεστο κλειστό γήπεδο «Απόλλωνα». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έστειλε μήνυμα νίκης στις εκλογές ώστε να μπει τέλος στο καθεστώς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όπως σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκη ότι όποτε και να τις προκηρύξει τη Δευτέρα των εκλογών θα έχουμε στο Μέγαρο Μαξίμου τελετή παράδοσης και παραλαβής. «Αν δεν αποφασίσει να μιμηθεί τον κύριο Σαμαρά του 2015.

Ο κος Μητσοτάκης φοβάται τη λαϊκή ετυμηγορία. Φοβάται και τη σύγκριση. Για αυτό και δεν έχει δεχθεί επτά χρόνια τώρα που είναι αρχηγός ούτε μια φορά δεν δέχτηκε να πάμε σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση. Φοβάται τη σύγκριση. Φοβάται τη σύγκρουση, φοβάται την αντιπαράθεση, φοβάται τις εκλογές που θα έρθουν. Καταφεύγει διαρκώς σε διχαστικές ακρότητες, σε ύβρεις, σε ψέματα και σπασμωδικές κινήσεις» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Πολύ φοβάμαι ότι Δεξιά του 2023 έχει δυστυχώς επιστρέψει στη Δεξιά του 1989.

Λάσπη, διώξεις, τρομοκρατία, ειδικά δικαστήρια, κατασκευές με μαύρες σακούλες, ψέματα, δολοφονίες χαρακτήρα, ακόμα και προβοκάτσιες έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη. Αυτή η εκστρατεία μίσους και διαβολής είναι βέβαιο ότι θα εντείνεται όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης. Κι αυτό απαιτεί από όλους μας ψυχραιμία και δημοκρατική εγρήγορση. Να μην επιτρέψουμε σε αυτό καθεστώς να επιβάλει την τοξικότητα ως κανονικότητα. Να απαντήσουμε στην επίθεση των φαύλων με αντεπίθεση της δημοκρατίας.

Γι’ αυτό και εμείς απέναντι στη χυδαιότητα, στη τοξικότητα, στο θράσος και στην εκτροπή, θυμόμαστε και ακολουθούμε τα λόγια εκείνα του συντοπίτη σας, που ονομάστηκε Γέρος της Δημοκρατίας: Τι κάνουμε; Τρομοκρατούμε τους τρομοκράτες. Αυτό κάνουμε. Με τη νηφαλιότητα, τα επιχειρήματα, την αποφασιστικότητα. Με την παρουσία μας σε στάδια που αυτοί δεν μπορούν να γεμίσουν θέατρα».

 Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε επίσης μήνυμα στον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας: «Θεωρούμε ότι είναι πολιτικά αδιανόητο, να αφήνεται σήμερα να εννοηθεί ότι ο κος Ανδρουλάκης θα μπορούσε την επόμενη των εκλογών με απλή αναλογική, να συνεργαστεί με τον κο Μητσοτάκη.

Και αυτό όχι γιατί δε μπορούμε να φανταστούμε πως το θύμα των υποκλοπών σήμερα, θα μπορεί αύριο να συγκυβερνά με τον θύτη του.

Αλλά γιατί δε μπορούμε να φανταστούμε πως είναι δυνατόν το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να έχει στόχο να συνεργαστεί με τη ΝΔ του κου Μητσοτάκη, του κου Βορίδη, του κου Πλέυρη, του κου Γεωργιάδη και εσχάτως και του κου Καρατζαφέρη».

Μήνυμα προς Ανδρουλάκη

Σε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝ.ΑΛΛ. προχώρησε ο Αλ. Τσίπρας, με αφορμή τα σενάρια για μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία ανάμεσα στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη και της Νέας Δημοκρατίας.

Ξεκαθαρίζοντας καταρχάς πως «σεβόμαστε κάθε προοδευτική δύναμη του τόπου» και πως «δεν βλέπουμε εχθρούς» στο κέντρο και στα αριστερά του εκλογικού χάρτη, ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε με νόημα πως «θεωρούμε ότι είναι πολιτικά αδιανόητο να αφήνεται σήμερα να εννοηθεί» ότι θα μπορούσε ο Νίκος Ανδρουλάκης να συνεργαστεί με τον κ. Μητσοτάκη.

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως είναι δυνατόν το κόμμα του ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, αντί «να γίνει μέρος της αλλαγής», να συνεργαστεί «με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη...», δηλαδή να γίνει υποχείριο «της πιο άθλιας κυβέρνησης της Δεξιάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι μια πολιτική θέση, δεν αφήνουμε κανένα υπονοούμενο», έσπευσε να προσθέσει ο κ. Τσίπρας.-

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου