ΜέΡΑ25: «Καταθέτουμε στην ΠτΔ αίτημα αναπομπής του αντισυνταγματικού ν/σ για το νερό» - Η απάντηση της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου

ΜέΡΑ25, Αναμπομπή Νομοσχεδίου, ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου,
Χθες το ΜέΡΑ25 κατέθεσε σην Πρόεδρο της Δημοκρατίας αίτημα αναπομπής του ψηφισθέντος νομοσχεδίου για την εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων. Η απάντηση της ΠτΔ στην ΚΟ του ΜέΡΑ25: «... στο πλαίσιο της άσκησης των συνταγματικών μου αρμοδιοτήτων, θα λάβω υπόψη τα αναφερόμενα στο έγγραφο αυτό»

Χθες Τρίτη 21 Μαρτίου, το νερό πέρασε σε προχωρημενη φάση ιδιωτικοποίησης με τις ψήφους της ΝΔ και την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΜέΡΑ25 κατέθεσε "αίτημα αναπομπής του ψηφισθέντος νομοσχεδίου" στην ΠτΔ ζητώντας της να πάρει θέση.

Η ολομέλεια του ΣτΕ έχει αποφανθεί ρητά ότι το νερό δεν είναι εμπόρευμα. 

Καλούμε την Πρόεδρο της Ελληνική Δημοκρατίας, ως μάλιστα και πρώην επικεφαλής του ΣτΕ, να πράξει το αυτονόητο: να σεβαστεί τις αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου, πράγμα που δεν έκανε η κυβέρνηση, και να αναπέμψει το ψηφισθέν νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, όπως ορίζει το άρθρο 42 του Συντάγματος.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό.

 Η απάντηση της ΠτΔ στο έγγραφο της ΚΟ του ΜέΡΑ25

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απαντώντας στο έγγραφο της ΚΟ του ΜέΡΑ25, με το οποίο της απηύθυναν αίτημα αναπομπής στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 42 παρ. 1 του Συντάγματος, του ψηφισθέντος νομοσχεδίου «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων ...», τονίζει τα ακόλουθα:

 «Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Σε απάντηση του από 22 Μαρτίου εγγράφου σας, με το οποίο μου απευθύνετε αίτημα αναπομπής στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 42 παρ. 1 του Συντάγματος, του ψηφισθέντος νομοσχεδίου «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων ...», σας γνωρίζω ότι, στο πλαίσιο της άσκησης των συνταγματικών μου αρμοδιοτήτων, θα λάβω υπόψη τα αναφερόμενα στο έγγραφο αυτό».

 

Τό αίτημα του ΜέΡΑ25 ατην ΠτΔ για την αναπομπή του ψηφισθέντος νομοσχεδίου γαι το νερό

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου