Παλλαϊκή οργή: «Καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη» (vid)

Τραγωδία στα Τέμπη, απεργίες, συλλαλητήρια, Δικαιοσύνη,

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες βγήκαν σήμερα στους δρόμους σε 70 πόλεις όλης της Ελλάδας με αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο των δεκάδων θυμάτων στα Τέμπη, ενώ οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες ζητούν ασφάλεια στις μεταφορές...

Όλη η Ελλάδα μια φωνή για τα Τέμπη - Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους όλης της χώρας ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα και όχι συγκάλυψη...

Ολοκληρώθηκε συγκροτημένα το συλλαλητήριο και η διαδήλωση των εργατικών συνδικάτων, ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, φοιτητών και μαθητών στην Αθήνα, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σε μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα.

 


Νωρίτερα στα Προπύλαια χιλιάδες απεργοί απαίτησαν «Καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη».

Νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και τα συνδικάτα της Αττικής για την Κυριακή 12 Μάρτη, στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι. Με κεντρικό σύνθημα « 8 Μάρτη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Οι ζωές μας μετράνε. Να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι το Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, με κύρια αιτήματα να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Παράλληλα μεγάλη και μαζική συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια. Πλήθος συνδικάτων, εργατικών κέντρων, φοιτητικών συλλόγων καθώς και μαθητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια κατευθήνθηκαν προς τη Βουλή. Βασική διεκδίκηση του ΠΑΜΕ είναι «να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το δυστύχημα στα Τέμπη».

Μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ διεκδικεί «άμεσα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές, καθώς και άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς». Μάλιστα, όπως επισημαίνει, αγωνίζεται «για σύγχρονες, ασφαλείς, φθηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και για εργαζόμενους στις μαζικές μεταφορές με σταθερή δουλειά και σύγχρονα δικαιώματα».

Επιπλέον, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και εργατικά σωματεία συγκεντρώθηκαν στα Χαυτεία και πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα. Παράλληλα το Εργατικό Κέντρο Αθήνας συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει.

Επτά συλλήψεις κατά την διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεωv στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα μεταξύ αγνώστων και αστυνομικών, στο περιθώριο των απεργιακών συγκεντρώσεων που είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος όταν άγνωστοι πέταξαν μολότοφ, πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Στην συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν μπροστά από το μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη, όπου οι αστυνομικοί απώθησαν τους αγνώστους προς την Πανεπιστήμιου.

Ακολούθησαν συγκρούσεις μπροστά από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, ενώ πλέον η ένταση μεταφέρεται προς την πλατεία Ομονοίας.

Παράλληλα επεισόδια σημειώθηκαν και στην οδό Σταδίου όπου οι άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο.

Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ κατά την διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, φωτοβολίδες, πέτρες, ρόπαλα και κουκούλες.

Οι επτά συλληφθέντες, που κρατούνται στην Κρατική Ασφάλεια, πρόκειται να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου