Πανικός στη ΝΔ μετά την χθεσινή λαοθάλασσα για την «Υπεράσπιση το νερού» στη Θεσσαλονίκη - Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ιδιωτικοποίηση του νερού, Συναυλία Θεσσαλονίκης, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκπρόσωπος Τύπου, Πόπη Τσαπανίδου,

Η ΝΔ θορυβημένη από την ιστορική συναυλία στη Θεσσαλονίκη έβγαλε τρεις ανακοινώσεις μέσα σε λιγότερο από μία μέρα προσπαθώντας να κάνει το μαύρο άσπρο

Με τρεις ανακοινώσεις και 921 λέξεις αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία στην ιστορική συναυλία για την υπεράσπιση του νερού στη Θεσσαλονίκη, όπου χιλιάδες άνθρωποι γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία Αριστοτέλους.

Η ΝΔ έντρομη, έβγαλε την πρώτη ανακοίνωση λίγες ώρες πριν τη συναυλία, σε μία προσπάθεια δήθεν να πείσει ότι δεν σκοπεύει να ιδιωτικοποιήσει το νερό, συνέχισε με δεύτερη λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με την τρίτη να βγαίνει το απόγευμα της Δευτέρας. Η γραμμή της Πειραιώς είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ βρίσκεται πίσω από τη μεγαλειώδη συναυλία, με τη ΝΔ να ισχυρίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση παραπληροφορεί με ψέματα την κοινή γνώμη.

«Παρά την κατηγορηματική δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό κι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα ιδιωτικοποίησης του, την αντίστοιχη δήλωση του αρμόδιου Υπουργού στη Βουλή και το γεγονός ότι δεν προκύπτει από πουθενά πρόθεση ιδιωτικοποίησης, ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο επιμένουν στα ψέματά τους, αλλά οργανώνουν και κινητοποιήσεις παραπλανώντας τους πολίτες» υποστηρίζει η ΝΔ.

Μικρή λεπτομέρεια βέβαια αποτελεί για το κυβερνών κόμμα ότι η συναυλία διοργανώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ, με τη συμμετοχή καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Μυστακίδης, οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» και το σχήμα «Η Πριγκιπέσσα». Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη ανακοίνωση βγήκε από το λεγόμενο «Παρατηρητήριο fake news» της ΝΔ το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν υπάρχει ιδιωτικοποίηση νερού αλλά όλα γίνονται για το καλό μας.

Ο πανικός της ΝΔ δικαιολογείται απόλυτα τόσο από το βροντερό παρών που έδωσε ο κόσμος, όσο και από τις δηλώσεις που είχε κάνει το 2018 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε αποκαλύψει το σχέδιο της ΝΔ να ξεπουλήσει το νερό.

Πόπη Τσαπανίδου: «Στις 21 Μαΐου βάζουμε τέλος στα σχέδια Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση του νερού»


Για «βροντερό μήνυμα» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με τα σχέδιά της να ιδιωτικοποιήσει το νερό, κάνει λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου, μετά τη χθεσινή μεγαλειώδη συναυλία στη Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

«Όσες ανακοινώσεις και αν βγάλει η Νέα Δημοκρατία με fake news, οι πολίτες θυμούνται τι είχε προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης το 2018, βλέπουν τι κάνει σήμερα και βάζουν φρένο στα καταστροφικά του σχέδια, φωνάζοντας “ως εδώ”», τονίζει η Πόπη Τσαπανίδου αναφερόμενη στις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη σύμφωνα με τις οποίες δήλωνε «υπέρμαχος» της άποψης για τοποθέτηση «στρατηγικού επενδυτή» στην ΕΥΔΑΠ και στην ΕΥΑΘ.

Ο ίδιος ομολογώντας ότι το νερό δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο «στενής οικονομικής εκμετάλλευσης» άφηνε να εννοηθεί ότι το δημόσιο αγαθό θα μπορούσε να είναι προϊόν (και όχι αγαθό) άρα να μπορεί κάποιος να το εκμεταλλεύεται οικονομικά.

«Στις 21 Μαΐου βάζουμε τέλος στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού και δημιουργούμε μαζί το αύριο που ονειρευόμαστε» τονίζει καταλήγοντας η Π. Τσαπανίδου.

πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου