Έφυγε από τη ζωή η Ρένα Κουμιώτη ερμηνεύτρια του "νέου κύματος" , φτωχότερος ο Πολιτισμός! (vid)

Ρένα Κουμιώτη, βιογραφία, Βικιπαίδεια, Wikipedia,

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, 3 Απριλίου, η σπουδαία ερμηνεύτρια του "νέου κύματος", Ρένα Κουμιώτη.

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έγραψε: «Ενα μεγάλο αντίο στην υπέροχη Ρενα Κουμιωτη!! ΑΥΤΗ η τόσο βελούδινη φωνή της θα μας συγκινεί πάντα….Όσοι την γνωρίσαμε μόνο όμορφες στιγμές θα θυμόμαστε.. Καλό ταξίδι Ρένα όλων μας….» 

H  μεγάλη απώλεια γνωστοποιήθηκε και από την επίσημη σελίδα της αείμνηστης τραγουδίστριας στο Facebook.

 
 
Η Ρένα (Ειρήνη) Κουμιώτη, γεννήθηκε στις 3 Μαΐου 1941 στη Νέα Ιωνία, ήταν Ελληνίδα τραγουδίστρια του νέου κύματος. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1969 -2009 
 

Τα βιογραφικά της στοιχεία από την  Wikipeadia

Οι γονείς της ήταν πρόσφυγες, ο πατέρας της από τη Σμύρνη και η μητέρα από την Κωνσταντινούπολη.

To 1968 δούλευε στην «Απανεμιά» όπου ήρθε και ο Μανώλης Μητσιάς, που μόλις είχε κατέβει απ' τη Θεσσαλονίκη. Εκεί την άκουσε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και της πρότεινε να τραγουδήσει με τον Γιάννη Πουλόπουλο στο δίσκο «ο Δρόμος» που ετοίμαζαν μαζί με τον Μίμη Πλέσσα.

Το πρώτο τραγούδι που είπε ήταν το «Δώσε μου το στόμα σου», το γνωστό «χελιδονάκι» και μετά το «Πρώτη φορά». Από την «Απανεμιά» βρέθηκε να δουλεύει με τον Πουλόπουλο, τον Στράτο Διονυσίου και τον Λευτέρη Μυτιληναίο στο «Καν-Καν». Την ίδια χρονιά στο θέατρο «REX» συμμετείχε στον θεατρικό «Δρόμο».

Ακολούθησαν στη δισκογραφία το «Σταμάτησε του ρολογιού οι δείχτες» και το «Άναψε καινούργιο μου φεγγάρι» του Μίμη Πλέσσα, ενώ συμμετείχε στους δίσκους «Ώρες» και «Θαλσσσινό τριφύλλι» του Λίνου Κόκοτου. Το επόμενο καλοκαίρι πάλι με τον Πουλόπουλο τραγούδησε στην «Αθηναία» και μετά στα «Δειλινά» για τρεις σεζόν απ' τον Οκτώβριο του 1970 μέχρι το 1972, με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον Σταμάτη Κόκοτα, τον Χρηστάκη και τον Γιώργο Ζαμπέτα. Το 1972 συνεργάστηκε με το Γιώργο Νταλάρα στο θέατρο Μπουρνέλη. Μετά τα «Δειλινά» πήγε στη «Φαντασία». Πάλι με τον Πουλόπουλο στην Πλάκα, μετά ξανά στο «Καν-Καν» με Διονυσίου και Ζαμπέτα. Το 1974 πήγε για δουλειά στον Καναδά όπου γνώρισε και παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της.

Το 1983 επέστρεψε στην Ελλάδα και εμφανίστηκε πάλι με το Γιάννη Πουλόπουλο, την Τζίνα Σπηλιωτοπούλου και την Αθηναϊκή κομπανία στο «Ζυγό». Μετά στα «Ηλιοβασιλέματα» με το Ζαμπέτα και τη Μαίρη Λίντα και στ' «Αστέρια» με τον Κόκοτα. Για δυο συνεχόμενες χρονιές εμφανίστηκε στη μπουάτ «Μαρκίζα». Τέλος, το 1995 συνεργάστηκε με τον Μίμη Πλέσσα. Από τότε έκανε μόνο συναυλίες τα καλοκαίρια και επιλεκτικές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές.

Έκανε δύο γάμους, απέκτησε δύο παιδιά και το καλοκαίρι του 2022 έχασε τον πρωτότοκο γιο της, Νίκο Σαββίδη.

Το πρώτο τραγούδι της, που την έκανε γνωστή, «Δώσε μου το στόμα σου» η «Χελιδονάκι»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου