Βλαντιμίρ Πούτιν: «Η ρωσο-κινεζική στρατιωτική συνεργασία βοηθά στην ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων»

Ρωσο-Κινεζική στρατιωτική συνεργασία, Βλαντιμίρ Πούτιν, Λι Σανγκφού, Σεργκέι Σόιγκου, TASS,

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαιρέτισε την επιτυχημένη και ολοκληρωμένη συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου στον αμυντικό τομέα. «Νομίζω ότι είναι ένας άλλος σημαντικός τομέας, ο οποίος ενισχύει τον βασισμένο στην εμπιστοσύνη, στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεών μας, των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος χαιρέτισε την επιτυχημένη και ολοκληρωμένη συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου στον αμυντικό τομέα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS

Η ρωσο-κινεζική στρατιωτική συνεργασία βοηθά στην ενίσχυση των στρατηγικών και βασισμένων στην εμπιστοσύνη σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε την Κυριακή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με τον επισκέπτη τον Κινέζο υπουργό Άμυνας Λι Σανγκφού.

Χαιρέτισε την επιτυχημένη και ολοκληρωμένη συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου στον αμυντικό τομέα. «Νομίζω ότι είναι ένας άλλος σημαντικός τομέας, ο οποίος ενισχύει τον βασισμένο στην εμπιστοσύνη, στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεών μας, των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας», είπε ο Πούτιν.

Χαιρέτισε τη ρωσο-κινεζική στρατιωτική συνεργασία, σημειώνοντας ότι τα υπουργεία Άμυνας της Ρωσίας και της Κίνας ανταλλάσσουν χρήσιμες πληροφορίες και πραγματοποιούν κοινές ασκήσεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε την επίσημη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Xi Jinping στη Ρωσία τον Μάρτιο, όταν μεταξύ των θεμάτων ήταν η συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Άμυνας.

Σημείωσε ότι ο Κινέζος υπουργός Άμυνας «έχει αρκετά πλούσιο πρόγραμμα εργασίας» στη Ρωσία. "Χαιρόμαστε που σας βλέπουμε. Είμαι σίγουρος ότι η επίσκεψή σας θα πραγματοποιηθεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Καλώς ήρθατε στη Ρωσία!» είπε ο Πούτιν.

Στη συνάντηση στο Κρεμλίνο παρευρέθηκε και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε στις 14 Απριλίου ότι ο Λι Σανγκφού θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό ως υπουργός Άμυνας στη Ρωσία στις 16-18 Απριλίου. Σχεδιάζει να έχει συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Σόιγκου, για να συζητήσουν «την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές για την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα, καθώς και τρέχοντα ζητήματα παγκόσμιας και περιφερειακής ασφάλειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου