Γιώργος Κατρούγκαλος σε ΝΔ: « Έστειλε η κυβέρνηση το Predator στο Σουδάν; Ενέπλεξε την Ελλάδα στον εμφύλιο;»

Γιώργος Κατρούγκαλος, κυβέρνηση, λογισμικό Predator, ΣΟΥΔΑΝ,

«Έστειλε η κυβέρνηση της ΝΔ το Predator στο Σουδάν; Ενέπλεξε, έστω έμμεσα, την Ελλάδα στον εμφύλιο στη χώρα;», ρωτά ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος, με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, με ανάρτησή του στο Twitter, ρωτά ευθέως την κυβέρνηση εάν έχει αποστείλει το κακόβουλο λογισμικό Predator στο Σουδάν, εμπλέκοντας με αυτόν τον τρόπο την Ελλάδα στον εμφύλιο πόλεμο που διεξάγεται στη χώρα: «Έστειλε η κυβέρνηση της ΝΔ το Predator στο Σουδάν; Ενέπλεξε, έστω έμμεσα, την Ελλάδα στον εμφύλιο στη χώρα;», ρωτά χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ethnos.gr.

Παραπέμποντας σε δημοσίευμα της Καθημερινής, ο κ. Κατρούγκαλος «θυμίζει», όπως αναφέρει, ότι «πέρα από τη Μαδαγασκάρη (όπου την αποστολή του παράνομου λογισμικού επιβεβαίωσε το ΥΠΕΞ επισήμως στους New York Times), την ίδια περίοδο (Νοέμβριος 2021) άδεια παραχωρήθηκε και για την εξαγωγή σε δύο ακόμα χώρες, η μία στην ανατολική Αφρική».

Προσθέτει ότι «η ισραηλινή Χάρετζ έγραφε ότι το Predator "στα χέρια του RSF θα γείρει την ισορροπία δυνάμεων υπέρ μιας αδίστακτης πρώην πολιτοφυλακής, φέρνοντας το Σουδάν ένα βήμα πιο κοντά σε μια ανοιχτή αντιπαράθεση με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφυλίου πολέμου.».

Ο κ. Κατρούγκαλος θέτει το ερώτημα: «Γι'αυτό το λόγο αρνείται η κυβέρνηση, παρά το αίτημα μας στη Βουλή, να δημοσιοποιήσει το πόρισμα της σχετικής ΕΔΕ;».

Σημειώνει καταληκτικά ότι «όπως και αν έχει, είναι απαράδεκτο η χώρα να έχει γίνει επιχειρηματικό εφαλτήριο για την εξαγωγή τόσο επικίνδυνης τεχνολογίας και ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να μη διερευνά το σκάνδαλο».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου