Εξώδικο του ΜέΡΑ25 κατά απογευματινής εφημερίδας για τα fake news περί συνάντησης Βαρουφάκη-Τσίπρα

ΜέΡΑ25, Εξώδικο Βαρουφάκη, απογευματινή εφημερίδα, αναληθές δημοδίευμα,

Η εμμονή του... συστήματος Μητσοτάκη να ταυτίσει για ακόμη μια φορά τον Γιάνη Βαρουφάκη μα τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να υπάρξουν οφέλη στην κάλπη αναπτύσσεται καθημερινά με δυσφημιστικά και αναληθή δημοσιεύματα...

Με εξώδικο απαντά ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά απογευματινής εφημερίδας, για το «δυσφημιστικό και παντελώς αναληθές», όπως το χαρακτηρίζει, δημοσίευμα «για δήθεν συνάντηση του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη με τον κ. Τσίπρα». Όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη ΡΗΞΗ, «ουδέποτε έλαβε χώρα η περιγραφόμενη μυστική συνάντηση».

Στο πολιτικό σκεπτικό του εξώδικου, σημειώνεται ότι «οι θέσεις του συνδυασμού "ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη ΡΗΞΗ" σε σχέση με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης είναι γνωστές δημοσίως». Ως εκ τούτου, ψευδείς, κατά τον επικεφαλής του συνδυασμού, ειδήσεις «σκοπίμως παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, προκειμένου να ζημιώσουν το συνδυασμό μας κατά την προεκλογική περίοδο και να πλήξουν το πρόσωπό μου, αφού με εμφανίζουν ως έναν πολιτικό αρχηγό ασυνεπή και ψεύτη, που δήθεν άλλα δηλώνω δημόσια και άλλα μεθοδεύω υπογείως και σχεδιάζω κρυφά». Κλείνοντας, ο Γ. Βαρουφάκης ζητά την ανάκληση του δημοσιεύματος.

Ακολουθεί απόσπασμα της Εξώδικης Διαμαρτυρίας προς την Εφημερίδα:

«Η εφημερίδα «Απογευματινή», (…) δημοσίευσε σήμερα, 2/5/2023, ανυπόγραφο «ρεπορτάζ» ανωνύμου τινός, υπό τον τίτλο «ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ», στη σελίδα 11 και στο πρωτοσέλιδο. Το παραπάνω δημοσίευμα αναπαρήχθη από άπαντα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επομένως διαδόθηκε σε απεριόριστο αριθμό ανθρώπων, πολύ πέραν του αναγνωστικού σας κοινού.

Το εν λόγω δημοσίευμά σας είναι απολύτως ψευδές και εξ ολοκλήρου ανυπόστατο. Επίσης, είναι δυσφημιστικό και συκοφαντικό σε βάρος μου και έχει προφανή στόχο να πλήξει την αξιοπιστία μου ως πολιτικού αρχηγού και συνακολούθως τις διακηρυγμένες θέσεις του εκλογικού μας συνδυασμού «ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ», ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη μελών του εθνικού κοινοβουλίου που πρόκειται να διενεργηθούν, ως γνωστόν, την 21η Μαΐου 2023.

Οι θέσεις του συνδυασμού «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη ρήξη» σε σχέση με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης είναι γνωστές δημοσίως. Οι ψευδείς ειδήσεις της Απογευματινής και του κ. Κουρτάκη σκοπίμως παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, προκειμένου να ζημιώσουν τον συνδυασμό μας κατά την προεκλογική περίοδο και να πλήξουν το πρόσωπό μου, αφού με εμφανίζουν ως έναν πολιτικό αρχηγό ασυνεπή και ψεύτη, που δήθεν άλλα δηλώνω δημόσια και άλλα μεθοδεύω υπογείως και σχεδιάζω κρυφά.

Επειδή,
Διαψεύδω κατηγορηματικά τις πληροφορίες που διακινήσατε με το παραπάνω δημοσίευμα ότι δήθεν εγώ επισκέφτηκα τον κ. Τσίπρα στην εξοχική του κατοικία (ή οπουδήποτε αλλού) και συζητήσαμε τη σχέση των δύο κομμάτων προς τις εθνικές εκλογές και Διαμαρτύρομαι έντονα για την αντιδεοντολογική και παράνομη ενέργειά σας.

Επειδή γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι το κείμενο που δημοσιεύσατε είναι από την αρχή μέχρι το τέλος απολύτως ψευδές, καθώς ουδέποτε έλαβε χώρα η περιγραφόμενη μυστική συνάντηση.

Επειδή, αν και γνωρίζατε ότι οι πληροφορίες σας είναι ψευδείς, άλλως, σε περίπτωση ασύγγνωστης άγνοιάς σας, οφείλατε και μπορούσατε ευχερώς να πληροφορηθείτε και να διασταυρώσετε την εγκυρότητά τους, σεις δεν διστάσατε να τις δημοσιεύσετε, και μάλιστα στο πρωτοσέλιδο του φύλλου της 2ας Μαΐου 2023, ανωνύμως, καθώς γνωρίζετε τις ποινικές και αστικές ευθύνες του συντάκτη ενός ψευδούς και συκοφαντικού δημοσιεύματος.

Επειδή επομένως απολύτως εν γνώσει σας διασπείρατε ψευδείς ειδήσεις στο αναγνωστικό σας κοινό, οι οποίες μάλιστα γνώρισαν πρωτοφανή αναπαραγωγή από τον ηλεκτρονικό τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επειδή οι παντελώς αβάσιμοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί που διαλαμβάνονται στο ανωτέρω δημοσίευμα έχουν προφανή στόχο να πλήξουν το πρόσωπό μου και να ζημιώσουν τον συνδυασμό «ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ» και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, προσβάλλοντας την προσωπικότητά μου και προκαλώντας ζημία σε πολιτικό επίπεδο, τόσο σε μένα προσωπικά όσο και στο κόμμα«ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ».

Επειδή επομένως οφείλετε να αποκαταστήσετε την αλήθεια, απολογούμενοι όχι μόνο σε μας αλλά και στο αναγνωστικό σας κοινό και τον ελληνικό λαό που παραπληροφορήσατε σκοπίμως.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μας:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα για το ως άνω παντελώς ψευδές, προσβλητικό, δυσφημιστικό και συκοφαντικό δημοσίευμα σε βάρος μου και σε βάρος του κόμματος «ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ»

ΣΑΣ ΚΑΛΩ όπως προβείτε σε ανάκληση με επανόρθωση του ως άνω δημοσιεύματος στο πλαίσιο του καθήκοντος αληθείας και σύμφωνα με την δημοσιογραφική δεοντολογία, και συγκεκριμένα όπως δημοσιεύσετε στην ίδια θέση (11η σελίδα και πρωτοσέλιδο) του αμέσως επόμενου φύλλου της εφημερίδας «Η Απογευματινή» από την επίδοσή της παρούσας την εξής δήλωση:

«Ανακαλούμε στο σύνολό του ως ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμά μας με τίτλο «ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ», που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα μας την 2α Μαΐου 2023. Οι διαλαμβανόμενες στο δημοσίευμα αυτό πληροφορίες είναι παντελώς ανυπόστατες, καθώς ουδέποτε ο κ. Βαρουφάκης επισκέφθηκε τον κ. Τσίπρα στην εξοχική του κατοικία στο Σούνιο και ουδέποτε έλαβε χώρα συζήτηση μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών για τα κόμματά τους στην πορεία για τις εθνικές εκλογές.

Ζητούμε συγγνώμη για τη διασπορά αναληθών ειδήσεων από το αναγνωστικό μας κοινό και τον ελληνικό λαό που παραπλανήσαμε με το παραπάνω δημοσίευμά μας. Σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύαμε να θίξουμε την τιμή και την υπόληψη του κ. Βαρουφάκη ούτε να προσβάλλουμε την προσωπικότητά του και την αξιοπιστία του ως πολιτικού αρχηγού και να προκαλέσουμε πολιτικό αντίκτυπο και ζημία στο κόμμα του οποίου ηγείται «ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ». Υποσχόμαστε ότι θα απόσχουμε από κάθε όμοια πράξη στο μέλλον και ότι θα ακολουθούμε τη δεοντολογία και τη νομιμότητα».

πηγή: mera25.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου