Μηνυτήρια αναφορά του Στέφανου Χίου κατά Γκραμπόφσκι και Δημητριάδη για "απόπειρα εναντίον του στις 27/7/20"

Μηνυτήρια αναφορά, Στέφανος Χίος,

Mηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, κατά της συζύγου του πρωθυπουργού και επιχειρηματία, Μαρέβας Γκραμπόφσκι και κατά του ανηψιού του πρωθυπουργού, δικηγόρου, Γρηγόρη Δημητριάδη, κατονομάζοντάς τους ως ηθικούς αυτουργούς της απόπειρας φόνου εναντίον του.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής,  το μεσημέρι της Τετάρτης, σύμφωνα με αναρτηση της ιστοσελίδας makeleio.gr, μετέβη ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Αντωνιάδης και κατέθεσε, όπως είχε προαναγγελθεί, μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου Στέφανου Σ. Χίου, κατά της συζύγου του πρωθυπουργού και επιχειρηματία, Μαρέβας Γκραμπόφσκι και κατά του ανηψιού του πρωθυπουργού, δικηγόρου, Γρηγόρη Δημητριάδη, κατονομάζοντάς τους ως ηθικούς αυτουργούς της απόπειρας φόνου εναντίον του.

Στη μηνυτήρια αναφορά, προσεκομίσθησαν, βίντεο, στοιχεία και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μαρτύρων τα οποία καταδεικνύουν τα δύο πρόσωπα, ως “ηθικούς αυτουργούς της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του, το ξημέρωμα της 27ης Ιουλίου 2020, ενέργεια που συνετελέσθη με πυροβόλο όπλο και με δύο σφαίρες που έπληξαν το θύμα στον λαιμό και το μέρος του θώρακα”.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο θύμα στο νοσοκομείο ΚΑΤ- το οποίο τελικώς επέζησε- από την Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χ. Σπηλιωπούλου, ” η πρώτη σφαίρα τον έπληξε στο μέρος του λαιμού και από θαύμα δεν εβλήθη η καρωτίδα ενώ η δεύτερη σφαίρα έπληξε το μέρος του θώρακα, χιλιοστά από την καρδιά”.
πηγή: makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου