Νίκος Ανδρουλάκης / ALPHA TV: «Θέση μου είναι ότι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ, οδηγεί σε μια κυβέρνηση σταθερή, κανονική..» (vid)

ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ALPHA TV, Αντώνης Σρόιτερ, εκλογές 2023,

Σε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολίασε την πρόταση που κατέθεσε στον δημόσιο διάλογο ο Αλέξης Τσίπρας για κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

«Ο κ. Τσίπρας έχει μιλήσει για κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, μετά μας είπε για κυβέρνηση με τον Βαρουφάκη. Τώρα λέει κάτι καινούργιο. Θέση μου είναι ότι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ, οδηγεί σε μια κυβέρνηση σταθερή, κανονική. Σταθερή σε θέματα δημοκρατίας – που είναι τα κορυφαία ζητήματα – , σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αφορούν στην υπόθεση των υποκλοπών, και σε θέματα οικονομίας...»



«Ως προς το επίμαχο που είναι οι υποκλοπές, έχω μιλήσει για εκ νέου εξεταστική επιτροπή, χωρίς την καταχρηστική χρήση του απορρήτου. Εμείς είχαμε προσκαλέσει 40 μάρτυρες αλλά ο κ. Μητσοτάκης και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, κάλυψαν τον ανιψιό του και όλους τους επιχειρηματίες οι οποίοι εμπλέκονται με την υπόθεση. Το αποτέλεσμα της εξεταστικής θα οδηγήσει σε προανακριτική. Νομίζω ότι αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος για να μάθουμε την αλήθεια και η δικαιοσύνη να έχει περισσότερα στοιχεία για να κινηθεί. Όσα λέει ο κ. Τσίπρας είναι όπλο για τον κ. Μητσοτάκη. Όταν λοιπόν κάνει λόγο για κυβερνήσεις οι οποίες δεν είναι σταθερές, δεν αφορούν μια συνολική πολιτική ατζέντα για το μέλλον του τόπου στην οικονομία, στα εθνικά θέματα και βάζει μόνο ένα ζήτημα, αυτό ουσιαστικά κάνει τον κ. Τσίπρα χορηγό του κ. Μητσοτάκη. Πιστεύω ότι αν υπήρχε μια αξιόπιστη αντιπολίτευση, ήδη ο κ.Μητσοτάκης θα αποτελούσε παρελθόν» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι μιλάει σε μία κοινωνία, που δεν έχει μνήμη. Σε ποιους ψηφοφόρους απευθύνεται; Σε αυτούς που έμειναν στα δύσκολα. Σε αυτούς που κράτησαν όρθιο ένα ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι ο λόγος που έμεινε η χώρα στο ευρώ. Και θέλω να θυμίσω, λοιπόν, σε όλους τους ψηφοφόρους μας, σε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους της χώρας τι ψήφισε το 2010 ο κ. Μητσοτάκης. Ψήφισε τη δανειακή σύμβαση με την οποία μείναμε στο ευρώ; Ή ψήφισε μαζί με τον κ. Τσίπρα και απέναντι στην ίδια του την αδερφή να πάμε στη δραχμή; Είναι θλιβερή η στάση του κ. Μητσοτάκη. Δείχνει ότι η οικογενειακή του παράδοση είναι χαραγμένη στη μνήμη και τη στρατηγική του. Αν, λοιπόν, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το 2010 είχαν ακολουθήσει το παράδειγμα των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα ήταν πρωθυπουργός σε χώρα με δραχμή και όχι με ευρώ. Γι’ αυτό, μαθήματα συνέπειας και υπευθυνότητας από τους λαϊκιστές χωρίς γραβάτα και τους λαϊκιστές με γραβάτα δεν δεχόμαστε σε αυτήν την παράταξη, που κράτησε τη χώρα όρθια με μεγάλο κόστος» σχολίασε δηκτικά ο κ. Ανδρουλάκης τα ανοίγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Έφτασα να γίνω ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δεν έχω κάνει ένα ρουσφέτι στη ζωή μου. Και μου κάνει μαθήματα προοδευτικού εκσυγχρονισμού ο άνθρωπος, που αν βάλει τα ρουσφέτια που έχει κάνει ο ίδιος και η οικογένειά του σε μία σειρά, είναι σε μήκος μεγαλύτερη από το Σινικό Τείχος;» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης ενώ σχετικά με την στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει συγκυβέρνηση. Εδώ δεν συγκυβερνά με το κόμμα του. Είχε υπό παρακολούθηση τους υπουργούς του. Είναι ένας πολιτικός ο οποίος λειτουργεί με όρους παρέας και θα μπορέσει να κάνει συγκυβέρνηση με ένα δημοκρατικό – θεσμικό – αξιακό κόμμα; Ο κ. Μητσοτάκης θέλει αυτοδυναμία και να είναι ο ίδιος απόλυτος κυρίαρχος. ‘’ Το κράτος είμαι εγώ’’. Λουδοβίκειες συμπεριφορές δεν πρόκειται να δεχθώ είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά».

«Δεν μπορεί να μου κάνει μαθήματα δικαιοσύνης ο κ. Μητσοτάκης, που είναι πρωταγωνιστής του σκανδάλου των υποκλοπών και κάλυψε τον ανιψιό του. Πραγματικά, δεν ξέρω στην Ευρώπη άλλον πρωθυπουργό που ο στενότερός του συνεργάτης, είναι ο ανιψιός του. Ούτε, όμως, ο κ. Τσίπρας ο οποίος έλεγε “μπράβο” στο Ειδικό Δικαστήριο όταν αθώωσε την Τουλουπάκη αλλά όταν μετά από λίγες ημέρες καταδίκασε τον στενότερό του συνεργάτη, τον κ. Παππά, ουσιαστικά άφηνε να εννοηθεί ότι δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη» επισήμανε αναδεικνύοντας την αναξιοπιστία τους.

Απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους και τους προέτρεψε: «Σκεφτείτε ποιος είναι αξιόπιστος και όσα λέει, τα εννοεί και θα τα κάνει πράξη. Είναι αυτός που σας υποσχόταν “σεισάχθεια”, “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, “θα σκίσω τα μνημόνια” και πούλησε τα “κόκκινα δάνεια” στα funds για να εκβιάζουν χιλιάδες δανειολήπτες; Και έφερε το υπερταμείο των 99 ετών; Ή αυτός που έλεγε ότι θα φτιάξει μία ανταγωνιστική οικονομία, θα φτιάξει τους θεσμούς που είχε καταρρακώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και εν τέλει έκανε παιχνίδια με τη δικαιοσύνη, επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές, οικονομία για τους ολιγάρχες;»

«Γιατί λέω ότι είναι χορηγός ο κ. Τσίπρας. ‘’Πρέσπες του Αιγαίου’’. Τι είναι αυτά τα πράγματα; Νομίζει ότι ο ελληνικός λαός είναι ευχαριστημένος με τέτοιες πολιτικές, όταν βλέπει προκλητικές δηλώσεις από τους κ.κ. Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου, να βάζει θέμα για ‘’Πρέσπες του Αιγαίου’’ ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεύτερο θέμα: Έβρος. Εμείς ξεκινήσαμε τον φράχτη. Στην αρχή δήλωσαν ότι δεν θέλουν τον φράχτη, μετά το άλλαξαν . Όμως τελικά το επίδικο για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αν θα γίνει ο φράχτης, αλλά αν θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός. Δηλαδή τι μας είπε ο ΣΥΡΙΖΑ; Να μην τον πληρώσουν οι Ευρωπαίοι και να τον πληρώσουν οι Έλληνες. Μα είμαστε καλά; Τρίτο θέμα και πάρα πολύ σοβαρό: Τοπικά νομίσματα. Δεν έμαθαν από το 2015; Όλα αυτά βοηθούν τη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει σοβαρή, προοδευτική εναλλακτική και εγγυήτρια δύναμη της δημοκρατικής και οικονομικής σταθερότητας» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Θέλετε να έχουμε καθεστώς ατιμωρησίας για ολιγάρχες και ισχυρούς πολιτικούς; Όποιος έχει ευθύνες, όσο ισχυρός και πλούσιος και αν είναι, πρέπει να τιμωρείται. Έτσι είναι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Τι θέλετε να πούμε; Ότι οι ισχυροί θα είναι πάντα σε ένα καθεστώς ατιμωρησίας; Δεν καταλογίζω σε κανέναν τίποτα. Λέω, αφήστε τη δικαιοσύνη απρόσκοπτα να κάνει τη δουλειά της. Σέβομαι τη δικαιοσύνη, τους θεσμούς, τα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης ερωτηθείς για τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών.

Άσκησε κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και την αύξηση του δημοσίου χρέους κατά 50 δισεκατομμύρια.

«Ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά εμφανίζει μια πλαστή πραγματικότητα. Ο ένας λέει πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν και ο άλλος αποκρύπτει αυτά που θα συμβούν. Φέτος έχουμε το μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα μετά το 2010. Το 66% των εσόδων του κράτους είναι έμμεσοι φόροι. Πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους. Και τελευταίο σημείο: Ποιες νέες θέσεις εργασίας; 700.000 Έλληνες παίρνουν 400 και 500 ευρώ. Αυτή είναι η ανάπτυξη; Αυτός είναι ο αφελληνισμός της ελληνικής οικονομίας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου