Αλέξης Τσίπρας / ΣΥΝΤΑΓΜΑ: «Η Αθήνα αποφάσισε - Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή και προοδευτική κυβέρνηση» (vid)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κεντρική συγκέντρωση, ΑΘΗΝΑΣ, πλατεία Συντάγματος,
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές 2023, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε ομιλία στην Αθήνα. Πλήθος κόσμου στη μεγαλειώδη προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα: «Η Αθήνα αποφάσισε - Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή και προοδευτική κυβέρνηση»

«Την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ θα είμαστε πρώτο κόμμα. Τη Δευτέρα θα έχουμε κυβέρνηση» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την πλατεία Συντάγματος που «βούλιαξε» από κόσμο.

Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα σφραγίζει την παράσταση νίκης, στην πλατεία Συντάγματος χτυπάει η καρδιά της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της αλλαγής τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι την Κυριακή στην Ελλάδα επιστρέφει η δικαιοσύνη, μιλάει ο λαός ξαναγράφει ιστορία.

«Ο λαός της Αθήνας σήμερα έδωσε το δικό του μήνυμα. Η Αθήνα αποφάσισε. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, προοδευτική κυβέρνηση την Δευτέρα. Την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ θα είμαστε πρώτο κόμμα. Τη Δευτέρα θα έχουμε κυβέρνηση». Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για μεγαλειώδη συγκέντρωση και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μην κρυφτεί αύριο σε κάποιο μικρό δρόμο στο Θησείο. Εμείς είμαστε εδώ και στην κάλπη θα δείξουμε ότι είμαστε περισσότεροι που θέλουμε την αλλαγή».


«Η ελπίδα έχει γίνει απόφαση»

«Η σημερινή μας συγκέντρωσή κρίνει την παράσταση νίκης. Στο Σύνταγμα χτυπά η καρδιά της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της αλλαγής. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι την Κυριακή η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Την Κυριακή μπαίνει τέλος στο καθεστώς της αδικίας, στο καθεστώς της αισχροκέρδειας στο καθεστώς των ανισοτήτων. Την Κυριακή επιστρέφει στην πατρίδα μας η δικαιοσύνη, την Κυριακή μιλάει ο λαός και ο λαός γράφει ιστορία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξεκινώντας την ομιλία του και συμπλήρωσε:

«Η σημερινή συγκέντρωση δείχνει την ελπίδα ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι έτοιμος να ζήσει με τον εφιάλτη της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, του παρακράτους. Η ελπίδα έχει γίνει απόφαση γιατί ο λαός μας δεν αντέχει άλλα τέσσερα χρόνια αδικίας. Δεν αντέχει να ξεσπιτώνονται οικογένειες για μερικές χιλιάδες ευρώ από το κόμμα που χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ. Δεν αντέχει να εξαϋλώνεται το εισόδημα την τρίτη εβδομάδα του μήνα. Δεν αντέχει να μην φθάνει η σύνταξη του συνταξιούχου για να πάρει ένα δώρο στα εγγόνια. Δεν αντέχεται το έλλειμμα της αξιοπρέπειας, να μην μπορεί ο εργαζόμενος να έχει ωράριο και δικαιώματα, ο μικρομεσαίος να μην μπορεί να κρατήσει την επιχείρησή του. Δεν αντέχεται να πουλάνε κάθε δομή κοινωνικής προστασίας, δεν αντέχεται η διάλυση του ΕΣΥ , οι τεχνητοί φραγμοί που σας βάζει η κυβέρνηση στους νέους με 20.000 παιδιά εκτός ΑΕΙ για να έχουν πελατεία τα κολλέγια».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η διαφθορά, η έπαρση, το καθεστώς της αδικίας, το καθεστώς Μητσοτάκη, ήλθε η ώρα η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης να αποτελέσει τέλος παρελθόν. Θα έλεγα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρχίσει από τώρα να πακετάρει από το Μέγαρο Μαξίμου να ξηλώνει τα καλώδια του predator, τα πειστήρια του εγκλήματος. Από τη Δευτέρα το Μαξίμου θα γίνει στρατηγείο δημοκρατίας και δικαιοσύνης γιατί μία κυβέρνηση θα αναλάβει να κλείσει τις πληγές που αφήνει πίσω της η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «κατέστησε το Μέγαρο Μαξίμου από μέγαρο της δημοκρατίας σε μέγαρο παρακράτους και των υποκλοπών. Ο ιστός της αράχνης παγίδευσε το μισό πολιτικό σύστημα, την στρατιωτική ηγεσία, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες. Στην πρώτη ζόρικη ερώτηση όμως ομολόγησε ότι ήταν μέγα σκάνδαλο το σκάνδαλο των υποκλοπών και ότι δεν υπήρχαν εθνικοί λόγοι για τις παρακολουθήσεις αλλά συνεχίζει να οργανώνει την επιχείρηση συγκάλυψης με συνενόχους στην κορυφή της δικαιοσύνης».

Μέγιστη και ασυγχώρητη ασέβεια προς τους συγγενείς των νεκρών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μίλησε για το έγκλημα των Τεμπών και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν αναφέρομαι μόνο στο μοιραίο ραντεβού που έδωσαν στα Τέμπη το επιτελικό τους κράτος, ο κομματισμός, το ρουσφέτι, η διάλυση του ΟΣΕ, η αδιαφορία και η ανεπάρκεια. Δεν αναφέρομαι μόνο στην προσπάθεια συγκάλυψης. Στη δειλία να τα φορτώσει όλα σε ανθρώπινο λάθος. Στον σταθμάρχη δηλαδή που οι ίδιοι με ρουσφέτι διόρισαν.

Στο μαύρο θέατρο που έστησαν. Με τον υπουργό να επιδεικνύει μια σάπια κονσόλα για τηλεδιοίκηση. Και με τον Καραμανλή των Τεμπών να παραιτείται, για να επανέλθει σε μερικές μέρες σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Αναφέρομαι κυρίως στην προσβολή του κυρίου Μητσοτάκη στους συγγενείς των παιδιών που χάθηκαν. Στην περιφρόνηση του πένθους.

Μέγιστη και ασυγχώρητη ασέβεια στις παραδόσεις του λαού μας. Που χαρακτήρισε εργαλειοποίηση, τον δικαστικό αγώνα των συγγενών των θυμάτων για να βρούνε δικαίωση τα αδικοχαμένα παιδιά τους. Και τους κούνησε το δάχτυλο: «Δεν δικαιολογεί ο θυμός τους τέτοιου είδους συμπεριφορές», τους είπε.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές! Στους χαροκαμένους γονείς. Τι όμως μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοιου είδους συμπεριφορά προς τους συγγενείς των θυμάτων, όχι από τον πρωθυπουργό; Αλλά από έναν άνθρωπο; Πώς αλήθεια μετά από αυτό να εμπιστευτεί κανείς τη ζωή του στον κύριο Μητσοτάκη για άλλα 4 χρόνια; Πως να του εμπιστευτεί τα παιδιά του και το μέλλον τους σε αυτόν τον άνθρωπο;».

«Εμάς δεν μας κρατάει κανείς»

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μπορεί να βάλει φρένο στον κατήφορο. «Να βάλουμε τη χώρα σε τροχιά αλλαγής και δικαιοσύνης. Να σταθούμε απέναντι στην ανομία και τα συμφέροντα. Πλάι στο λαό και το δικαίωμα του στην αξιοπρέπεια. Με οδηγό το Συμβόλαιο Αλλαγής.

Μπορούμε να αυξήσουμε άμεσα τον κατώτατο μισθό στα 880 ευρώ και να θεσπίσουμε ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Να αυξήσουμε 10% τους μισθούς στο δημόσιο τομέα. Να επαναφέρουμε τη 13η σύνταξη και να αποδώσουμε στους συνταξιούχους τα αναδρομικά. Και θα το κάνουμε πράξη.

Μπορούμε να καταργήσουμε την εργασιακή ζούγκλα. Να αποκαταστήσουμε το οχτάωρο, τις πληρωμένες υπερωρίες, το ΣΕΠΕ, τις συλλογικές συμβάσεις. Να ξαναδώσουμε αξιοπρέπεια στην εργασία. Και θα το κάνουμε πράξη. Μπορούμε να ενισχύσουμε αποφασιστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Να αυξήσουμε στο 7% τις δαπάνες για την Υγεία. Να δώσουμε στους γιατρούς και το προσωπικό τις αμοιβές που το λειτούργημά τους απαιτεί. Και θα το κάνουμε πράξη.

Μπορούμε να δώσουμε χώρο στη μόρφωση των παιδιών μας. Να αυξήσουμε τις δαπάνες για την Παιδεία στο 5% Να ανοίξουμε τις πόρτες των ΑΕΙ σε δεκάδες χιλιάδες παιδιά που αφήνει έξω η ΕΒΕ της Κεραμέως. Να προσλάβουμε καθηγητές και να στείλουμε την πανεπιστημιακή αστυνομία να πολεμά το έγκλημα. Να βάλουμε τέλος στην απαξίωση και τα λουκέτα τμημάτων και σχολών. Να βάλουμε τέλος στο αποικιακό καθεστώς των αναπληρωτών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Και θα το κάνουμε πράξη».

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «μπορούμε να πολεμήσουμε την ακρίβεια. Με άμεση μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα. Αυστηρούς ελέγχους στην αγορά. Και θα το κάνουμε πράξη.

Μπορούμε να ρυθμίσουμε το ιδιωτικό χρέος. Να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη και την αγροτική γη.
Το σχέδιό μας είναι έτοιμο σε όλες τις λεπτομέρειές του με τη συμβολή της Λούκας Κατσέλη, που το όνομά της είναι ταυτισμένο με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Και θα το κάνουμε πράξη.

Μπορούμε να ανακτήσουμε το δημόσιο έλεγχο στη ΔΕΗ και στο νερό. Να αποκτήσουμε δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα. Και θα το κάνουμε πράξη. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στη δημογραφική γήρανση του πληθυσμού. Με μια σειρά από μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης στις μητέρες και τα νέα ζευγάρια. Και θα το κάνουμε πράξη.

Μπορούμε να στηρίξουμε και να δώσουμε νέα πνοή στον Πολιτισμό. Να δώσουμε στην καλλιτεχνική εκπαίδευση τη θέση που της αξίζει και απαιτούν οι σπουδαστές και καθηγητές που ήταν σε κινητοποίηση το προηγούμενο διάστημα. Να προστατέψουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Και θα το κάνουμε πράξη.

Μπορούμε να στηρίξουμε τα άτομα με αναπηρία. Αυξάνοντας γενναία τα επιδόματά τους. Μεταρρυθμίζοντας ριζικά το σύστημα διάγνωσης και πιστοποίησης. Εξασφαλίζοντας προσωπικό βοηθό ή φροντιστή, ακόμα και σε 24ωρη βάση. Μπορούμε και θα το κάνουμε πράξη.

Μπορούμε να προστατεύσουμε αποφασιστικά το περιβάλλον, να επενδύσουμε σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Στις ενεργειακές κοινότητες για όλους. Στις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στις ψηφιακές υποδομές για όλους.

Μπορούμε, τέλος, να αλλάξουμε το κράτος. Τον μεγάλο ασθενή. Και μάλιστα μόνο εμείς μπορούμε. Γιατί δεν μας κρατάει κανείς. Και δεν είμαστε περιστοιχισμένοι από ακρίδες και στρατιές συμφερόντων. Να αποκαταστήσουμε τους κανόνες, να θεσπίσουμε τη διαφάνεια παντού, να δώσουμε χώρο στην αξιοπρέπεια και την αξιοκρατία για τους δημόσιους λειτουργούς. Χώρο στην εντιμότητα. Και θα το κάνουμε πράξη»
πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου