Αλέξης Τσίπρας: «Η Πάτρα σφράγισε το συμβόλαιο της αλλαγής - Η Κυριακή της νίκης έφτασε!» (vid)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, Πάτρα,
Μήνυμα νίκης έστειλε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 21ης Μαΐου λέγοντας πως η Πάτρα σφραγίζει το «Συμβόλαιο της Αλλαγής». Την Κυριακή ο εφιάλτης τελειώνει σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας

«Χθες βράδυ η Αθήνα αποφάσισε. Απόψε η Πάτρα βάζει τη σφραγίδα. Ο εφιάλτης τελειώνει, η αλλαγή ξημερώνει», είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Από εδώ, από το κάστρο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, υψώνουμε ανάστημα στην αδικία. Ανάστημα στην ανασφάλεια. Και απλώνουμε το χέρι της ενότητας και της συνεργασίας. Σε κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη της πατρίδας».

«Την Κυριακή, με την ψήφο του λαού, λέμε καληνύχτα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και λέμε καλημέρα στην Αλλαγή. Σε μια νέα Ελλάδα ελπίδας, σιγουριάς, προοπτικής», ανέφερε.

Αποσπάσματα από την ομιλία Αλέξη Τσίπρα στη Πάτρα

«Την Κυριακή ο ελληνικός λαός ματαιώνει τα σχέδια Μητσοτάκη για 700.000 πλειστηριασμούς - τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που έγινε ποτέ στην Ελλάδα

Στην τελευταία στροφή πριν από τις κάλπες, στην τελευταία του συνέντευξη στον αγαπημένο του ΣΚΑΙ, του ξέφυγε του κ. Μητσοτάκη και μας μαρτύρησε ποιο είναι το σχέδιό του για τη μεσαία τάξη. Προσέξτε τι είπε: θέλει να τιμωρήσει και να τσακίσει τους δανειολήπτες που κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους με το Νόμο Κατσέλη.

Το είπε επί λέξει.

Και τώρα καταλάβαμε γιατί επιμένει τόσο πολύ ότι δήθεν εμείς έχουμε «κρυφή ατζέντα στο πρόγραμμά μας». Γιατί θέλει με τον αντιπερισπασμό αυτό να κοιτάζουν οι πολίτες αλλού την ώρα που αυτός ετοιμάζεται να τους πάρει τις περιουσίες στους πλειστηριασμούς.

Την Κυριακή τα σχέδια Μητσοτάκη, για τη μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας που έχει γίνει ποτέ στον τόπο από τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, για 700.000 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, για 700.000 εξώσεις, τα σχέδια αυτά τα ματαιώνει ο ελληνικός λαός.

Βγήκε σήμερα ο ίδιος να μας πει ότι η αναστολή πλειστηριασμών με πράξη νομοθετικού περιεχομένου -που προβλέπουμε- αποτελεί συνταγματικό παραλογισμό!

Ποιος τα λέει αυτά; Αυτός που υπέγραψε δεκάδες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες που φτιάχτηκαν τρεις μέρες πριν γίνουν οι διαγωνισμοί.
Και γιατί τα λέει; Γιατί δεν του αρέσει που δε θα μπορέσουν τα funds, οι φίλοι του, να πάρουν τα σπίτια των ανθρώπων.

Δε σέβεται, δε νιώθει, δεν καταλαβαίνει.

Ποιος μπορεί να τον συγχωρήσει για τη συμπεριφορά του, για τη βάναυση προσβολή των χαροκαμένων γονιών των θυμάτων στα Τέμπη;

Που δε σεβάστηκε ούτε το πένθος και τους κατηγόρησε για εργαλειοποίηση!

Την Κυριακή θα τον τιμωρήσει ο ελληνικός λαός. Γιατί είναι ασυγχώρητος.

Και είμαι βέβαιος, οι πολίτες που θα αποφασίσουν πάνω στην κάλπη τελευταία στιγμή, θα σκεφτούν όλα αυτά που έζησαν. Και θα πούνε ως εδώ με αυτόν τον εφιάλτη.

Είμαι βέβαιος ότι ακόμα και οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ, άνθρωποι με ηθική και συνείδηση, θα αναρωτηθούν: Ποια απόσταση είναι μεγαλύτερη; Αυτή που χωρίζει την Αριστερά από την Δεξιά ή αυτή που χωρίζει την ανθρωπιά από την αναισθησία;

Το Συμβόλαιο της Αλλαγής, που ζητάμε από το λαό να επικυρώσει, μας δεσμεύει όλους κατά γράμμα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παρεκκλίνει ούτε γραμμή από αυτό.

Μειώσεις φόρων προβλέπουμε.

Αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ και για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπουμε. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος προβλέπουμε.

Μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα προβλέπουμε.

Κατάργηση του ΕΦΚ για το αγροτικό και κτηνοτροφικό πετρέλαιο προβλέπουμε.

Αυτό είναι το Συμβόλαιο Αλλαγής που καλούμε τον ελληνικό λαό να επικυρώσει.

Η ημέρα εκείνη δε θ’ αργήσει.

Σε 48ωρες, πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά τι θα σημάνει αυτό;

Εντολή σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης την επόμενη μέρα. Όχι εντολή προς τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο. Εντολή προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις: Συνεννοηθείτε, αναλάβετε τις ευθύνες σας, δώστε στον λαό κυβέρνηση Αλλαγής και Δικαιοσύνης.»
#ΣΥΡΙΖΑΠΣ #ΔικαιοσύνηΠαντού #εκλογές2023

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου