ΚΙΝΑ: Ελληνική παρουσία στην 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στο Πεκίνο

Πεκίνο, 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, Ευγένιος Καλπύρης, Πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα,

Ο Δρ. Ευγένιος Καλπύρης (φώτο) στην ομιλία του στο σεμινάριο πολιτισμού «Εξερευνώντας το Φως του Πολιτισμού, Μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλο» που διοργάνωσε το China Translation and Publishing House, κατά την διάρκεια της 29ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στο Πεκίνο, στις 15 Ιουνίου 2023 (Φωτογραφία Εύα Παπαζή/CMG)

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου, 13:00 μ.μ (ώρα Πεκίνου) ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα Δρ. Ευγένιος Καλπύρης εγκαινίασε το ελληνικό περίπτερο στην 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στο Πεκίνο ενώ λίγο αργότερα έδωσε ομιλία στο Σεμινάριο Πολιτισμού «Εξερευνώντας το Φως του Πολιτισμού, Μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλο» που διοργάνωσε το China Translation and Publishing House με αφορμή την κυκλοφορία στα κινεζικά των βιβλίων «In search of the Greeks» και «In search of the Romans» του James Renshaw.

Όπως δήλωσε στο CMG o Δρ. Ευγένιος Καλπύρης, "Δίπλα σε χώρες με σημαντική παρουσία στο χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού, όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ιταλία, η Ελλάδα ασφαλώς και δε θα μπορούσε να λείψει από την 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Πεκίνου. Το ελληνικό βιβλίο είναι εξαιρετικά αγαπητό στην Κίνα, ενώ ο ελληνικός πολιτισμός, αποτελεί ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για νέες κινεζικές εκδόσεις και για Κινέζους συγγραφείς και εκδότες."

Στα πλαίσια του πολιτιστικού σεμιναρίου έλαβε μέρος και η κα Λουό Τονγκ, γνωστή μεταφράστρια ελληνικής γλώσσας και σκηνοθέτιδα, που μίλησε στο κοινό για το αρχαίο ελληνικό θέατρο και την διαχρονική σημασία του.

Αργότερα ο κ. Πρέσβης παρευρέθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο για τα παιδιά χώρο της έκθεσης, όπου παρουσιάστηκε στα κινεζικά το ελληνικό παιδικό βιβλίο, "Ένας αρκούδος μια φορά" της Ελένης Γερουλάνου, και μίλησε στους μικρούς επισκέπτες. Μετά την δημιουργική ανάγνωση της ιστορίας του αρκούδου από την δασκάλα Γιανγκ-Γιανγκ, μέλη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, διοργάνωσαν παιχνίδια με δώρα βιβλία και προσκλήσεις προς μεγάλη χαρά των μικρών βιβλιόφιλων.

Καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου, το ελληνικό περίπτερο, του οποίου η Ελληνική Πρεσβεία στο Πεκίνο ανέλαβε εξ ολοκλήρου την οργάνωση και λειτουργία, πέρα από μία σημαντική συλλογή ελληνικών βιβλίων που έχουν μεταφραστεί στα κινεζικά, προσφέρει δωρεάν στο κοινό και μια μοναδική διαδραστική εμπειρία VR/MR με ειδική εφαρμογή για την Ελληνική Μυθολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου