Το πραγματικό Πολιτικό Ερώτημα Των Εκλογών, Να Σπάσει Η Παντοδυναμία Μητσοτάκη Και Να Εκπροσωπηθεί Η Ενωτική, Αγωνιστική Αριστερά!

ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη, Εκλογές 25ης Ιουνίου,
O κόσμος της αριστεράς, ο δημοκρατικός κόσμος, ο κόσμος που συμμετείχε σε όλους τους αγώνες των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και η νεολαία πρέπει να βγάλουν ένα συμπέρασμα από αυτήν. Ότι η είσοδος του ΜΕΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στη Βουλή μετράει για τις εξελίξεις της επόμενης μέρας.

Το πραγματικό πολιτικό ερώτημα των εκλογών, να σπάσει η παντοδυναμία Μητσοτάκη και να εκπροσωπηθεί η ενωτική, αγωνιστική αριστερά!

Σχόλιο Γραφείου Τύπου Λαϊκής Ενότητας –Ανυπότακτη Αριστερά

«Το πραγματικό πολιτικό ερώτημα των εκλογών, να σπάσει η παντοδυναμία Μητσοτάκη και να εκπροσωπηθεί η ενωτική, αγωνιστική αριστερά!

Απομένουν λίγες ημέρες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και η προεκλογική στόχευση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ταυτίζεται στον περιορισμό των κομμάτων που θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή.

Από την πλευρά της η Ν.Δ. επιχειρεί να προβάλλει ξανά το ζητούμενο της σταθερότητας, αποκρύπτοντας στο βαθμό που μπορεί να συγκρατεί τα στελέχη της τις πολιτικές επιδιώξεις της επόμενης ημέρας, το σχεδιασμό μίας εκτεταμένης συνταγματικής αναθεώρησης, την διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων σε κρίσιμους τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία, ένας νέος κύκλος λιτότητας και αυταρχισμού και την ανεξέλεγκτη νομή του δημόσιου πλούτου από τα δίκτυα της ελληνικής ολιγαρχίας που είναι συνδεμένα μαζί της. Τις τελευταίες ημέρες ο Μητσοτάκης έχει εστιάσει τις παρεμβάσεις του απέναντι στα «κομματίδια» τα οποία ενδεχόμενα θα εισέλθουν στην Βουλή. Και το κάνει αυτό διότι είναι σαφές ότι η κοινοβουλευτική ισχύς της επόμενης κυβέρνησης και σε ένα βαθμό η δυνατότητα της να αναλαμβάνει εκτεταμένες πολιτικές πρωτοβουλίες όπως η συνταγματική αναθεώρηση καθορίζεται από τον αριθμό των κομμάτων που θα εισέλθουν στην Βουλή. Έτσι η είσοδος κάθε περαιτέρω κόμματος αφαιρεί 6-7 βουλευτές από το πρώτο κόμμα. Η αριθμητική των εκλογών έχει έτσι μία πολιτική διάσταση την οποία πρώτη από όλους κατανοεί η Ν.Δ.

Στην επιχειρηματολογία και την στόχευση της, τη Ν.Δ. ενισχύεται από το ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Τσίπρα. Οι τεράστιες ευθύνες για τις εξελίξεις μετά το 2015, την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα την απαξίωση της αριστεράς η οποία συντελέσθηκε για ένα μεγάλο τμήμα των λαϊκών στρωμάτων τους τους έχουν οδηγήσει σε μεγάλες αντιφάσεις που σε επόμενο βήμα θα πλήξουν ακόμα περισσότερο το ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι ένας πολιτικός ηγέτης ο οποίος χρόνια πριν κατήγγειλε το καλπονοθευτικό όριο του 3% και εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με ένα κόμμα που τότε έλαβε το 4,6% ανακάλυψε ότι μία βουλή με περισσότερα κόμματα θα ήταν «γραφική και απαξιωμένη». Μπροστά στα αδιέξοδα των δεύτερων εκλογών επιχειρεί κυρίως να χτυπήσει και να αποτρέψει την είσοδο του ΜέΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στη Βουλή, όχι τόσο γιατί αυτό θα παίξει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο στην εκλογική επίδοση και σταθεροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ώστε να μειώσει τις πιέσεις και τα ερωτήματα εντός και εκτός της Βουλής τα οποία θα προκύψουν μετά τις εκλογές από τα αριστερά του.

Αυτό που ξενίζει όμως είναι η συκοφαντική επίθεση που έχει εξαπολύσει ένα κόμμα της αριστεράς, το ΚΚΕ δια του ΓΓ του απέναντι σε άλλους χώρους της αριστεράς και ειδικά στο ΜΕΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη. Μετά την δήλωση για το ΜΕΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη ως «κόμματος μίας χρήσης» έφτασε στο σημείο τρεις ημέρες πριν τις εκλογές να δηλώσει ότι «κάνουν μία τετραετία, το ίδιο και με τον Βαρουφάκη τώρα και μάλλον έτσι θα γίνει με το ΜέΡΑ25, μια τετραετία, μια δουλίτσα κυρίως η δουλίτσα είναι να αποσπάσουν κάποιες ψήφους που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν πραγματικά σε κόμματα όπως το ΚΚΕ». Την «δουλίτσα» του συστήματος κάνουν όμως η αντιενωτική πολιτική και οι επιθέσεις στην υπόλοιπη αριστερά, σε μια τέτοια περίοδο κυριαρχίας της δεξιάς του Μητσοτάκη, που μόνο να απογοητεύσουν μπορούν το λαό και τον κόσμο που αγωνίζεται.

Οι χιλιάδες αγωνιστές/τριες που πλαισιώνουν το εγχείρημα του ΜΕΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, είτε εντός είτε εκτός Βουλής όπως την προηγούμενη περίοδο θα βρίσκονται και την επόμενη ημέρα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για το περιβάλλον, για τα δημοκρατικά δικαιώματα, για τη νεολαία, για το γυναικείο κίνημα, μην υπολογίζοντας την καταστολή και τις διώξεις. Στηρίζουν διαχρονικά τους αγώνες των εργαζόμενων και στις πιο κρίσιμες ώρες, την ώρα που άλλες δυνάμεις έβγαζαν τη αντιδραστική θεωρία της συμμετοχής της ακροδεξιάς στο κίνημα των πλατειών και απείχαν από το δημοψήφισμα του 2015 με το επιχείρημα ότι η ρήξη θα είναι καταστροφική για τα λαϊκά στρώματα. Στηρίζουν τους αγώνες της νεολαίας, όταν όλες οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές δυνάμεις ψήφιζαν το επίδομα των 600 ευρώ στα σώματα καταστολής την ημέρα της δολοφονίας ενός 16χρονου παιδιού.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την αγωνιστική ενότητα ολόκληρης της αριστεράς που σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Η επίθεση στο ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη ρήξη από την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, την ολιγαρχία δείχνει ότι κάτι κάνουμε καλά. O κόσμος της αριστεράς, ο δημοκρατικός κόσμος, ο κόσμος που συμμετείχε σε όλους τους αγώνες των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και η νεολαία πρέπει να βγάλουν ένα συμπέρασμα από αυτήν. Ότι η είσοδος του ΜΕΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στη Βουλή μετράει για τις εξελίξεις της επόμενης μέρας.
Το Γραφείο Τύπου 23.6.2023»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου