Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ,
Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ καιι ΚΚΕ μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης από τον Π. Μαρινάκη.

- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ :
Με προσθήκες κολλητών και φίλων και μεταγραφές απαξιωμένων πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ το νέο υπουργικό
- ΠΑΣΟΚ: Το rotation του Μητσοτάκη περιορίστηκε στην εναλλαγή ρόλων της παρέας του Μαξίμου 
- ΚΚΕ: Η νέα κυβέρνηση έχει όλα τα "προσόντα" για να αναδειχτεί "χειρότερη" από όλες τις προηγούμενες.

Οι πρώτες αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης από τον Παύλο Μαρινάκη.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Με προσθήκες κολλητών και φίλων και μεταγραφές απαξιωμένων πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ το νέο υπουργικό

Για «προσθήκες κολλητών και φίλων αλλά και μεταγγραφές απαξιωμένων πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης υπόσχονταν ριζικές αλλαγές στην νέα του κυβέρνηση. Η κυβέρνηση, όμως, που ανακοίνωσε σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ανακύκλωση της προηγούμενης κυβέρνησής του» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ συγκρότησε ένα από τα πιο «ογκώδη κυβερνητικά σχήματα της μεταπολίτευσης με 63 υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς, προκειμένου να τους βολέψει όλους».

«Από την πρώτη ημέρα της νέας του θητείας ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι αντιμετωπίζει την ψήφο των πολιτών ως λευκή επιταγή» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΣΟΚ: «Το rotation του Μητσοτάκη περιορίστηκε στην εναλλαγή ρόλων της παρέας του Μαξίμου»

"Η υποτιθέμενη επιτελικότητα αποτυπώθηκε στην επιλογή του Πρωθυπουργού να συγκροτήσει ένα πολυάριθμο κυβερνητικό σχήμα 63 Υπουργών και Υφυπουργών, ενώ το rotation, για το οποίο μιλούσε ο κ. Μητσοτάκης, περιορίστηκε στην εναλλαγή ρόλων της παρέας του Μαξίμου και γενικών γραμματέων της Κυβέρνησης", σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ. Και καταλήγει: "Παρά την ωραιοποίηση της κατάστασης της οικονομίας, που επιχειρεί συστηματικά η Νέα Δημοκρατία, η αύξηση των ανισοτήτων, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, μια ανθεκτική βιώσιμη ελληνική ανάπτυξη με οφέλη για όλους, η διαφάνεια και η αξιοκρατία είναι αυτές ακριβώς οι ανάγκες που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα εκφράσει γνήσια με καθημερινό αγώνα".

ΚΚΕ: Η νέα κυβέρνηση «έχει όλα τα "προσόντα" για να αναδειχτεί "χειρότερη" από όλες τις προηγούμενες»

«Η ανακύκλωση προσώπων και υπουργών με γνωστές αντιλαϊκές "περγαμηνές" για να αναλάβουν κρίσιμους ρόλους και ειδικές αποστολές, επιβεβαιώνει την επιτάχυνση υλοποίησης της σκληρής ατζέντας σε βάρος του λαού» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με την οποία σχολιάζει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

«Καμιά έκπληξη, επίσης, δεν προκαλεί το ότι συνεχίζεται η αξιοποίηση στελεχών της "αμαρτωλής" σοσιαλδημοκρατίας, τα οποία αποδεικνύονται χρήσιμα για κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση» τονίζει στη συνέχεια το ΚΚΕ. «Το σίγουρο είναι πως η νέα κυβέρνηση έχει όλα τα "προσόντα" για να αναδειχτεί "χειρότερη" από όλες τις προηγούμενες» επισημαίνει.

«Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή δεν πρέπει να δείξει ο λαός μας στην κυβέρνηση της ΝΔ. Απέναντι της υπάρχει μια μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, για να ορθωθεί τείχος προστασίας των εργατικών λαϊκών συμφερόντων μέσα και κυρίως έξω από τη Βουλή, στους καθημερινούς αγώνες του λαού μας» καταλήγει το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου