Σομαλία: Επίθεση τζιχαντιστών της Αλ-Σεμπάμπ σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου...

Τζιχαντιστές, Αλ Σεμπάμπ, Al-Shabaab,


Έξι άμαχοι πολίτες, τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σε μια εξάωρη πολιορκία από τζιχαντιστές της Αλ Σαμπάαμπ στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Pearl Beach, στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου...

Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σε μια εξάωρη πολιορκία από μαχητές της Αλ Σαμπάαμπ σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, ανακοίνωσε η αστυνομία το Σάββατο, προσθέτοντας ότι τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν επίσης στη συμπλοκή.

Έληξε η ομηρία σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου της Σομαλίας, στο οποίο επιτέθηκαν εξτρεμιστές ισλαμιστές της αλ Σεμπάμπ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έξι πολίτες και τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ακόμα δέκα πολίτες τραυματίστηκαν.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας εξουδετέρωσαν τους παραστρατιωτικούς (Σεμπάμπ) που διέπραξαν αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο ξενοδοχείο Pearl Beach», στο νότιο Μογκαντίσου, στην παραλία Λιντό, σύμφωνα με τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό SNTV.

«Πολλοί άμαχοι» διασώθηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Στη διάρκεια της επίθεσης 84 άτομα βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του παραλιακού θερέτρου.

Οι τζιχαντιστές της Αλ Σεμπάμπ (Al-Shabaab) ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, δηλώνοντας ότι στοχοθέτησαν ένα σημείο στο οποίο συχνάζουν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες με τους οποίους επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, ακούστηκαν πυροβολισμούς κοντά στο κτίριο.

Πολλά ασθενοφόρα βρίσκονταν κοντά στο σημείο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Τον Αύγουστο του 2020 οι Αλ Σεμπάμπ επιτέθηκαν στο Elite, άλλο ξενοδοχείο στην παραλία Λιντό, και σκότωσαν δέκα πολίτες κι έναν αστυνομικό. Οι δυνάμεις ασφαλείας χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το κτίριο.

Σκληροπυρηνικοί τζιχαντιστές της Al Shabab σε στρατιωτική άσκηση στα περίχωρα του Μογκαντίσου, στη Σομαλία, 

Ποια είναι η σομαλική ισλαμική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ 

Η οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, που ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, επιδιώκει την επιβολή της δικής τους ακραίας εκδοχής του ισλαμικού νόμου στη χώρα, μάχεται εδώ και πάνω από 15 χρόνια κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η οποία έχει τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας.

Στα αραβικά, το όνομά της, Αλ Σεμπάμπ, σημαίνει «Η Νεολαία» και αναδείχθηκε ως η εξτρεμιστική πτέρυγα της ανύπαρκτης πλέον «Ένωσης Ισλαμικών Δικαστηρίων» το 2006, πολεμώντας εναντίον των αιθιοπικών στρατευμάτων που είχαν εισέλθει στη χώρα για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση. Όσον αφορά στο θρησκευτικό της δόγμα, ακολουθεί το ουαχαμπιτικό παρακλάδι του σουνιτικού Ισλάμ.

Θεωρείται πως στις τάξεις της βρίσκονται πολλοί τζιχαντιστές από άλλες χώρες, με τον Πίτερ Κινγκ, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, να δηλώνει πως έχει στρατολογήσει περίπου 50 άτομα από σομαλικές κοινότητες στις ΗΠΑ, εκ των οποίων 15 με 20 παραμένουν ενεργοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου