ΣΥΡΙΖΑ: Αποτυχία της ΝΔ στην Πολιτική Προστασία – Δεν αξιοποίησε 186,5 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης!

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πυρκαγιές, Πολιτική Προστασία, Κυβέρνηση, πόροι Ταμείου Ανάπτυξης,

«Ενώ η χώρα μετρά τις πληγές της από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αποκαλύπτεται καθημερινά η αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ στην πολιτική προστασία. Από τα 187,5 εκατ. τα οποία είναι διαθέσιμα από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν αξιοποιηθεί μόλις οι 938.000 ευρώ!

«Τα στοιχεία του Ταμείου Ανάκαμψης για την πολιτική προστασία εκθέτουν την κυβέρνηση» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά εκ νέου απαντήσεις

Από τα 187,5 εκατ. τα οποία είναι διαθέσιμα από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν αξιοποιηθεί μόλις οι 938.000 ευρώ

Η αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ στην πολιτική προστασία, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με καταστροφικές πυρκαγιές, αποκαλύπτεται και από τα στοιχεία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας καθώς με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τα 187,5 εκατ. έχουν αξιοποιηθεί μόλις 938.000 ευρώ.

Όπως τονίζει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικαλούμενο την έκθεση του Ινστιτούτου ΕΝΑ για την πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «δεν υπάρχουν δικαιολογίες  πλέον. Το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο για φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια».

«Η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί σχέδιο για την πολιτική προστασία, την πρόληψη και την αντιμετώπιση, όπως αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας ότι «εδώ και μια βδομάδα θέτουμε το ζήτημα με ερώτηση στη Βουλή και δηλώσεις και ακόμη να λάβουμε οποιαδήποτε απάντηση από την κυβέρνηση».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ αναφέρεται και στις υποκριτικές και κατόπιν εορτής δηλώσεις Κικίλια για 500 προσλήψεις πυροσβεστών, κάνοντας λόγο για δήλωση - «ομολογία αποτυχίας»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:

«Ενώ η χώρα μετρά τις πληγές της από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αποκαλύπτεται καθημερινά η αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ στην πολιτική προστασία.

Σύμφωνα με την Έκθεση του Ινστιτούτου ΕΝΑ για την πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η απορρόφηση των κονδυλίων για την πολιτική προστασία είναι σχεδόν μηδενική. Από έναν συνολικό προϋπολογισμό 187,5 εκ. ευρώ έχουν προχωρήσει έργα μόλις 938 χιλ. ευρώ.

Εδώ και μια βδομάδα θέτουμε το ζήτημα με ερώτηση στη Βουλή και δηλώσεις και ακόμη να λάβουμε οποιαδήποτε απάντηση από την κυβέρνηση.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, μόλις χθες ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι η πρόσληψη περισσότερων από 500 νέων πυροσβεστών είναι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αν αυτή η δήλωση δεν είναι ομολογία αποτυχίας, τότε τι είναι;

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον. Το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο για φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια. Η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί σχέδιο για την πολιτική προστασία, την πρόληψη και την αντιμετώπιση, όπως αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου