Τζάνετ Γέλεν: «Η αμερικανική οικονομία δεν θα μπει σε ύφεση»

Διεθνής Οικονομία, ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, ύφεση, οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ, G20,

Σε συνέντευξη στο Bloomberg TV στο περιθώριο της συνόδου των G20 στην Ινδία η Τζάνετ Γέλεν είπε πως η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα μπορεί να επηρεάσει άλλες οικονομίες, όμως η οικονομία των ΗΠΑ είναι "σε καλό δρόμο"...

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες σημειώνουν πρόοδο στη μείωση του πληθωρισμού και πως δεν αναμένει η οικονομία των ΗΠΑ να μπει σε ύφεση».

Σε συνέντευξη στο Bloomberg TV από την Ινδία όπου συμμετέχει σε σύνοδο οικονομικών αξιωματούχων της Ομάδας των 20 (G20), η Γέλεν είπε πως η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα μπορεί να επηρεάσει άλλες οικονομίες, όμως η οικονομία των ΗΠΑ είναι "σε καλό δρόμο" προς τη μείωση του πληθωρισμού ενώ η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή.

«Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί αλλά η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι αρκετά ισχυρή. Δεν περιμένω ύφεση», είπε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ. «Τα πιο πρόσφατα δεδομένα για τον πληθωρισμό είναι αρκετά ενθαρρυντικά».

Η Τζάνετ Γέλεν είπε πως Κινέζοι αξιωματούχοι ήγειραν σοβαρές ανησυχίες, ιδιαίτερα σχετικά με τους δασμούς των ΗΠΑ, στη διάρκεια της επίσκεψής της νωρίτερα αυτό τον μήνα, όμως οι υποκείμενοι λόγοι που η Ουάσινγκτον τους εφάρμοσε αρχικά, περιλαμβανομένων καταχρηστικών εμπορικών πρακτικών, δεν έχουν αντιμετωπιστεί.

«Πρέπει να δούμε τι βγαίνει από την τετραετή αξιολόγηση» των δασμών, είπε η Γέλεν και πρόσθεσε, «Όμως θα υπογράμμιζα πως πραγματικά οι υποκείμενες ανησυχίες δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί. Και πρέπει να εργαστούμε σε αυτό πηγαίνοντας μπροστά».

Η Γέλεν είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιθανό να προχωρήσουν με μια νέα εκτελεστική διαταγή που θα περιορίζει τις εξερχόμενες επενδύσεις στην Κίνα, αλλά τόνισε πως αυτές θα επικεντρώνονται στενά σε τρεις τομείς -- ημιαγωγούς, κβαντική υπολογιστική και τεχνητή νοημοσύνη.

«Θα περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό απαιτήσεων ενημέρωσης, και σε ένα πολύ στενό τμήμα αυτών των τομέων, απαγορεύσεις, αλλά αυτά δεν θα είναι εκτεταμένοι έλεγχοι που θα επηρεάσουν τις επενδύσεις των ΗΠΑ ευρέως στην Κίνα", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου