Χατζηδάκης - Στουρνάρας: Προκλητική αδιαφορία για τα υψηλά επιτόκια και τα προβλήματα του πολίτη

Κωστής Χατζηδάκης, Γιάννης Στουρνάρας,

Είναι θέμα της αγοράς που θα λύσει ο «ανταγωνισμός» συμφώνησαν για τον διπλό εφιάλτη των νοικοκυριών ο νέος «τσάρος» της οικονομίας και ο διοικητής της ΤτΕ

Η συνάντηση του νέου υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στο υπουργείο επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσει να αφήνει βορά στους κερδοσκόπους και τις τράπεζες τους Έλληνες πολίτες.  

Κωστής Χατζηδάκης και Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με την avgi.gr εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για τις συνθήκες στην ελληνική οικονομία και πρακτικά διαβεβαίωσαν ότι οι ίδιοι για τα προβλήματα του πολίτη δεν θα κάνουν τίποτε, γιατί «είναι θέμα ανταγωνισμού»!

Ο κ. Χατζηδάκης συγκεκριμένα δήλωσε ότι συνάντησε με χαρά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, θυμίζοντας ότι είχαν «εξαιρετική συνεργασία για δύο χρόνια» την διετία 2012-2014, όταν είχαν τα χαρτοφυλάκια Ανάπτυξης και Οικονομικών αντίστοιχα στην κυβέρνηση Σαμαρά. «Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί φυσικά. Συμφωνήσαμε να έχουμε τακτικές επαφές. Είναι θεσμική μας υποχρέωση ούτως ή άλλως- σεβόμενη η κυβέρνηση την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος -αλλά έχουμε και πολύ παραπάνω λόγους να κρατήσουμε αυτή την επαφή την οποία ούτως ή άλλως είχαμε σε προσωπικό επίπεδο.

Και οι δυο είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και πιστεύω ότι είμαστε σε μία περίοδο, στην οποία συντρέχουν μία σειρά από πολιτικές και οικονομικές προϋποθέσεις που ενισχύουν αυτή την αισιοδοξία. Η ελληνική οικονομία έχει κάνει βήματα μπροστά στο επίπεδο της αύξησης των επενδύσεων, της αύξησης των εξαγωγών, της αύξησης του ΑΕΠ, της μείωσης της ανεργίας. Και είναι στο χέρι μας εφαρμόζοντας την σωστή οικονομική πολιτική και ειδικά την σωστή δημοσιονομική πολιτική μακριά από δημαγωγικούς πειρασμούς, να προχωρήσουμε μπροστά, στέλνοντας το μήνυμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό ότι η χώρα μας ακολουθεί μία πορεία Ευρώπης και κοινής λογικής, μια πορεία σαν και αυτή που ακολούθησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, επιταχύνοντας ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες και εκπλήσσοντας ευχάριστα για την αποφασιστικότητά μας. Στόχος, η Ελλάδα να γίνει μια πραγματικά προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα σε όλα τα επίπεδα και ειδικά στην οικονομία».

Ο κ. Στουρνάρας από την πλευρά του υποστήριξε ότι «μετά από 11 χρόνια μιλάμε σε διαφορετικούς τόνους. Η Ελλάδα είναι πια τελείως διαφορετική από αυτή που ήταν τότε και της ανοίγεται μπροστά ένας καθαρός ορίζοντας στην οικονομία» και όπως περιέγραψε, με τον Κ. Χατζηδάκη «καταλήξαμε σε μία λέξη: Υπάρχει συναντίληψη. Και του είπα ότι, πέραν βεβαίως από τα θέματα στα οποία έχουμε αρμοδιότητα, που είναι θέματα νομισματικής πολιτικής, θέματα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, στο καταστατικό προβλέπεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι και σύμβουλος του ελληνικού δημοσίου για οποιαδήποτε θέματα μπορεί να βοηθήσει και το υπουργείο βεβαίως θέλει βοήθεια. Έχουμε ένα τμήμα ερευνών, ίσως το μεγαλύτερο στη χώρα. Θα είναι στη διάθεση του υπουργού Οικονομικών σε όποια θέματα χρειαστεί τη συνδρομή της Τραπέζης της Ελλάδος. Νομίζω ότι οι οιωνοί είναι άριστοι».

Στη συνάντηση προαναγγέλθηκε και συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου