Παράνομη έκρινε το ΣτΕ την πρόσληψη ιδιωτών «μάνατζερ» σε ΝΠΔΔ - Νίκη των συνδικάτων ΑΔΕΔΥ και ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ

Συμβουλίου της Επικράτειας, ΣτΕ, ιδιώτες μάνατζερ, ΝΠΔΔ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ,

Το ΣτΕ έκανε δεκτές τις προσφυγές των ΑΔΕΔΥ και ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των θέσεων ευθύνης στον ΕΦΚΑ τις οποίες προσπάθησε να επιβάλλει ο Χατζηδάκης...

Η απόφαση αυτή του Συμβουλίου της Επικράτειας - ΣτΕ - αποτελεί κόλαφο για τις νομοθετικές ρυθμίσεις του κ. Χατζηδάκη, οι οποίες είχαν ως στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου οργανισμού του Δημόσιου Τομέα του e-ΕΦΚΑ, με την είσοδο ιδιωτών Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών

Σύμφωνα με την απόφαση, κρίνεται ως μη νόμιμη η τοποθέτηση ιδιωτών σε θέσεις Διευθυντών σε ΝΠΔΔ όπως και η παραβίαση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα σχετικά με το όριο ηλικίας των 56 ετών που επιχειρήθηκε για την πρόσληψη τους.

Το ΣτΕ έκανε δεκτές τις προσφυγές των ΑΔΕΔΥ και ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των θέσεων ευθύνης στον ΕΦΚΑ τις οποίες προσπάθησε να επιβάλλει ο Χατζηδάκης, όπως έκανε γνωστό ο Γ. Πετρόπουλος που σε ανάρτησή του επισημαίνει:

«Σύμφωνα με την απόφαση, κρίνεται ως μη νόμιμη η τοποθέτηση ιδιωτών σε θέσεις Διευθυντών σε ΝΠΔΔ όπως και η παραβίαση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα σχετικά με το όριο ηλικίας των 56 ετών που επιχειρήθηκε για την πρόσληψη τους.

Ο νόμος Χατζηδάκη σύμφωνα με τον οποίο θα προσλαμβάνονταν με ρουσφετολογικό τρόπο ιδιώτες, με ελάχιστα προσόντα με μισθούς εως 8 χιλιάδες ευρώ και χωρίς να διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Δημοσίου, αποτελεί τον πυρήνα της λογικής που διέπει το "επιτελικό κράτος" της ΝΔ.

Η αποδοχή των προσφυγών των συνδικαλιστικών οργανώσεων απο το ΣτΕ αποτελεί μια πρώτη νίκη, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα για άλλη μια φορά, πως οι συνδικαλιστικοί φορείς αποτελούν θεματοφύλακες προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος». 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου