Για τις 4 Μαρτίου 2024 προσδιορίστηκε η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ δηλαδή οκτώ μήνες πριν τις εκλογές

Ντόναλντ Τραμπ, Δίκη, 4 Μαρτίου 2024,

Οκτώ μήνες πριν τις εκλογές η δίκη του Τραμπ για απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος. Η δίκη προσδιορίστηκε να ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου 2024 πριν από τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Τρίτη 5 Νοεμβρίου....

Ορίστηκε η ημερομηνία της δίκης του Ντόναλντ Τραμπ, για την κατηγορία σχετικά με την απόπειρα να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα του Νοεμβρίου 2020, παρακινώντας τους οπαδούς του να εισβάλουν στο Καπιτώλιο την ημέρα επικύρωσης της νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Η δίκη θα ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου 2024, οκτώ μόλις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Τρίτη 5 Νοεμβρίου. Η περιφερειακής δικαστής Τάνια Τσουτκάν απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης του Ντόναλντ Τραμπ να καθυστερήσει τη δίκη μέχρι τον Απρίλιο του 2026, περίπου ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές του 2024, αλλά δεν αποδέχθηκε ούτε την πρόταση της ομάδας του ειδικού εισαγγελέα που είχε αναλάβει την υπόθεση, Τζακ Σμιθ, η δίκη να γίνει τον Ιανουάριο του 2024.

Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασής της η δικαστής Τάνια Τσουτκάν κατέστησε σαφές και στις δύο πλευρές ότι δεν θεωρούσε καμία πρόταση αποδεκτή: «Αυτές οι προτάσεις είναι προφανώς πολύ μακριά μεταξύ τους», είπε. «Καμία από τις δύο δεν είναι αποδεκτή».

Από την πλευρά του ο Τραμπ ανακοίνωσε (στην πλατφόρμα του, την Truth Social) πως θα ασκήσει έφεση στον προσδιορισμό της δικασίμου του για τον Μάρτιο του 2024. Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για το πότε και πώς θα εφεσιβάλει την απόφαση, επιμένοντας ότι η έρευνα σε βάρος του είναι πολιτικά υποκινούμενη. 

Η ποινική δίωξη για την υπονόμευση των ομοσπονδιακών εκλογών είναι μία από τις τέσσερις ποινικές υποθέσεις που τρέχουν εναντίον του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ. Η ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ έχει ασκήσει μια ξεχωριστή δίωξη σε ομοσπονδιακό επίπεδο με την κατηγορία ότι διατηρούσε παράνομα διαβαθμισμένα έγγραφα στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, στην ιδιοκτησία του, Mar-a-Lago, και αρνήθηκε να τα επιστρέψει. Η υπόθεση αυτή έχει οριστεί να δικαστεί στις 20 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου