Ευκλείδης Τσακαλώτος στο ITV Ιωαννίνων: «Να δημιουργήσουμε την Αριστερά του 21ου αιώνα» (vid)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ITV Ιωαννίνων, Βλάσης Ντόκας,

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η Αριστερά θα ξαναδημιουργήσει την ιδέα ενός αναπτυξιακού κράτους με σχέδιο που θα μπορεί να συντονίζει και το δημόσιο τομέα, και τον ιδιωτικό τομέα, και τον κοινωνικό τομέα με περιφερειακή διάσταση.

Οι κοινωνικές ανισότητες δεν εξαφανίστηκαν με το τέλος των μνημονίων. Έχουμε πολύ σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, μεγάλες ανισότητες και περιφερειακές ανισότητες. Η Αριστερά θα ξαναδημιουργήσει την ιδέα ενός αναπτυξιακού κράτους με σχέδιο που θα μπορεί να συντονίζει και το δημόσιο τομέα, και τον ιδιωτικό τομέα, και τον κοινωνικό τομέα με περιφερειακή διάσταση.

Συνέντευξη Ευκλείδη Τσακαλώτου στο ITV Ιωαννίνων

Σημεία συνέντευξης στην τοπική τηλεόραση Ιωαννίνων με τον Βλάση Ντόκα :

• Μέχρι το τέλους του έτους θα δημιουργήσουμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την ταυτότητα και τις αναφορές μας , θα ανανεώσουμε το πρόγραμμά μας με στρατηγική που θα μας πάει στην ανάκαμψη.

• Να δει ο κόσμος ότι οι αξίες της Αριστεράς «Συλλογικότητα, συνεργατικότητα, αλληλεγγύη» μπορούν να μεταφραστούν σε πολιτικές στην οικονομία και στην κοινωνία.

• Με τους συνυποψήφιούς μου δεν είμαστε αντίπαλοι, έχουμε δουλέψει μαζί, θα δουλέψουμε πάλι, έχουμε διαφορετικές απόψεις που θα συζητήσουμε, όπως θα συζητήσουμε και με όλα τα μέλη του κόμματος.

• Κάνουμε επίθεση στις πολιτικές όχι στα πρόσωπα. Ξέρουμε ότι έχουμε ένα κακό σύστημα που το διαχειρίζονται καλοί και κακοί άνθρωποι. Το πρόβλημα για μας είναι το σύστημα.

• Να αναδειχθούν τα σκάνδαλα όταν υπάρχουν αλλά η Αριστερά οφείλει να έχει σοβαρές προτάσεις για να προστατευθεί θεσμικά η Δημοκρατία.

• Οι κοινωνικές ανισότητες δεν εξαφανίστηκαν με το τέλος των μνημονίων. Έχουμε πολύ σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, μεγάλες ανισότητες και περιφερειακές ανισότητες. Η Αριστερά θα ξαναδημιουργήσει την ιδέα ενός αναπτυξιακού κράτους με σχέδιο που θα μπορεί να συντονίζει και το δημόσιο τομέα, και τον ιδιωτικό τομέα, και τον κοινωνικό τομέα με περιφερειακή διάσταση.

• Να δημιουργήσουμε την Αριστερά του 21ου αιώνα. Όχι σε μια Αριστερά που είναι αρεστή και λέει ναι σε όλους. Καθαρή αριστερή ταυτότητα που θα εξελίσσεται.

• Η κυβέρνηση είναι βαθύτατα αντιθεσμική. Δεν έχει καμιά προδιάθεση να αλλάξει, όταν λέει: «41% τι μιλάτε;» δεν είναι δημοκρατία αυτό. Η κυβέρνηση θέλει να τα ελέγξει όλα και είναι και εκδικητική. Η απόφαση της κ. Μενδώνη για την έξωση των αρχαιολόγων το αποδεικνύει.

• Η παγκόσμια οικονομία δεν πάει καλά, θα έχουμε μεγαλύτερη ύφεση. Η ΝΔ δεν έχει μακροπρόθεσμο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, έχει μια φυσική απέχθεια στον σχεδιασμό.

• Για τα θέματα της αυτοδιοίκησης πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός από την επόμενη μέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

• Ο Γιάννης Στέφος ως υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου, έχει κάθε δυνατότητα να πάει καλά, θα το παλέψει και έχει όλη την υποστήριξή μου στον αγώνα που δίνει.

• Η συμμετοχή στις εκλογές για τον/την πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σημαντική. Οι σ/φες και σ/φοι φίλοι και φίλες να συμμετέχουν ουσιαστικά στις συζητήσεις που γίνονται δια ζώσης, να ακούσουν όλους τους υποψήφιους και να ανταλλάξουν απόψεις. Στα social media υπάρχει μια φυσική ροπή προς την βαρβαρότητα και η Αριστερά δεν συζητά με αυτό τον τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου