Το ΜέΡΑ25 απαντά στην πρόσκληση από την "Ομπρέλα" για συνεργασία - Τα 10 Σημεία Διαλόγου

ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, Αριστερά, Ομπρέλα, Δημήτρης Βίτσας, ΣΥΡΙΖΑ,

Δεν έχουν δικαίωμα να εμπλέκουν το ΜέΡΑ25 κάποιοι που αποχωρούν σήμερα από μνημονιακά κόμματα, απαντά ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Κλέων Γρηγοριάδης.

«Επειδή πολλοί μιλούν για μας, χωρίς εμάς και μάλιστα σπεκουλάροντας. Εμείς μιλάμε μόνο πολιτικά. Μιλάμε με θέσεις και προτάσεις. Μόνο πολιτικά και βάσει αρχών πρέπει να συζητάμε στην Αριστερά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης.

Περαιτέρω επισημαίνει: Άλλωστε, έχουμε εδώ και καιρό πάρει την πρωτοβουλία του διαλόγου για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς, μέσω του φόρουμ aristera.eu (ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Επιδιώκουμε την πολιτική ουσία και όχι το μάρκετινγκ και την προσωπολαγνεία».

«Το ότι κάποιοι συνειδητοποίησαν πολιτικά αδιέξοδα και αποχωρούν σήμερα από τα μνημονιακά κόμματα, επιχειρώντας να συγκρατήσουν δυνάμεις, δεν τους δίνει το δικαίωμα να εμπλέκουν το ΜέΡΑ25 στη συζήτηση. Έχουμε αποδείξει ότι εμείς τη συζήτηση για την Αριστερά την κάνουμε με πολιτικούς όρους και όχι εργαλειακά», τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης, σχολιάζοντας τη δήλωση του Δημήτρη Βίτσα ότι «στο νέο φορέα που συζητούν στελέχη που έφυγαν το Σαββατοκύριακο από τον ΣΥΡΙΖΑ, χωράει και το ΜέΡΑ25, ενόψει των ευρωεκλογών.

Το πρωί ο Δημήτρης Βίτσας, εκ των στελεχών της Ομπρέλας που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε την ίδρυση νέου φορέα που θα σχηματιστεί θα κατέβει στις ευρωεκλογές.

Ποιοι θα συμμετάσχουν σε αυτό τον νέο φορέα; Τα στελέχη της Ομπρέλας που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγαν το 2015, απάντησε.

Είπε πως η συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι δύσκολη καθώς έχει πάει πολύ προς τα δεξιά, όπως επισήμανε.

Ερωτηθείς αν ήθελε να είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας επικεφαλής του νέου φορέα, είπε πως δεν θα το ήθελε.

Τα 10 Σημεία Διαλόγου για την Αριστερά

Ο διάλογος για την αναγέννηση της Αριστεράς απαιτεί αρχές που αντανακλούν την πραγματική συγκυρία, η οποία απειλεί την πλειοψηφία των πολιτών με εντεινόμενη εκμετάλλευση, λεηλασία και περιθωριοποίηση. Συνεπώς, ο Διάλογος για την Αριστερά δεν μπορεί να είναι ούτε θεωρητικός ούτε προσωποκεντρικός.  

Για εμάς, στο ΜέΡΑ25, θεμελιώνεται στα εξής 10 Σημεία: 

  1. ΦΟΡΟΙ & ΑΚΡΙΒΕΙΑ: Ριζοσπαστικές αλλαγές του ταξικού φορολογικού συστήματος και της ολιγοπωλιακής διαδικασίας τιμολόγησης των βασικών αγαθών αξιοπρεπούς διαβίωσης, προς όφελος των χαμηλότερων οικονομικών στρωμάτων. 
  2. ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Άμεση Κατάργηση Χρηματιστηρίου Ενέργειας Αντικατάσταση όλων των ψευτο-αγορών ενέργειας με δημόσιο ενιαίο κοινωνικοποιημένο (ριζικά αποκεντρωμένο) σύστημα παραγωγής & διανομής πράσινης ενέργειας.
  3. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ: Απαγόρευση κάθε εξόρυξης. Έμπρακτη στήριξη κινημάτων υπεράσπισης του φυσικού περιβάλλοντος (ιδιαιτέρως των προστατευόμενων περιοχών) και προστασίας του δημόσιου χώρου σε όλη την Ελλάδα. Καμία νέα ανεμογεννήτρια στην ξηρά.
  4. ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Συλλογικές διαπραγματεύσεις/συμβάσεις παντού με στόχο τη γοργή μετάβαση στο συνεταιριστικά εταιρικά σχήματα νέου τύπου.
  5. ΣΤΕΓΗ: Άμεση Κατάργηση του «Ηρακλή», σύσταση δημόσιου φορέα κόκκινων δανείων. Οργανισμός Κοινωνικής Στέγης που θα παρέχει, με συμβολικό ενοίκιο, άρτιες, ανθρώπινες και οικολογικά δομημένες κοινωνικές κατοικίες.
  6. ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ: Κοινωνικός σχεδιασμός & διοίκηση(2) της δημόσιας Παιδείας και Υγείας. Άμεσα οι αναγκαίες, μόνιμες προσλήψεις έξω από μνημονιακούς περιορισμούς.
  7. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ομοίως, κοινωνικός σχεδιασμός και διοίκηση(2)στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης. Θεσμική θωράκιση ανεξάρτητων αρχών για τον έλεγχο της ποιότητας και της ισότητας στην ενημέρωση. Θωράκιση της ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων.
  8. ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ: ΑΑΔΕ, ΕΛΣΤΑΤ, Υπερταμείο, ΤΧΣ κοινωνικοποιούνται.
  9. ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ & ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ: Τέλος στο μονοπώλιο των τραπεζιτών με νέο Δημόσιο Σύστημα Δωρεάν Ψηφιακών Συναλλαγών και νέα Δημόσια Αγροτική-Αναπτυξιακή Τράπεζα.
  10. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Κατάργηση ορμητηρίων ξένων στρατών από την ελληνική επικράτεια. Απεγκλωβισμός Ελλάδας και Ευρώπης από το ΝΑΤΟ. Απόσυρση από τον Μιλιταριστικό – Εξορυκτικό Άξονα Ισραήλ – Κύπρου – Αιγύπτου -Εμιράτων. Ειρηνευτικός ρόλος στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου