25 Νοέμβρη - Ημέρα Αγώνα για την εξάλειψη της Έμφυλης Βίας - Κινητοποίηση 12.30 μ.μ. Πλατεία Κλαυθμώνος

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΑ, Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της έμφυλης βίας, Βία κατά Γυναικών, Γυναικοκτονίες,

  • 25 Νοέμβρη - Ημέρα αγώνα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας - Κινητοποίηση 12.30 μμ. Πλατεία Κλαυθμώνος
  • Η 25η Νοέμβρη, παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας, αποτελεί ημέρα αγώνα και διεκδίκησης για να σπάσει το συνεχές της βίας κατά των γυναικών και της μάστιγας των γυναικοκτονιών.

Ανακοίνωση ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ - Ανυπότακτη Αριστερά

«Η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, μετά από χρόνια μνημονιακής ερήμωσης, έχει οδηγήσει στην καταστροφή του κοινωνικού κράτους και σε ανεπαρκείς δομές υποστήριξης, κλείνοντας για τα θύματα κάθε διέξοδο από περιβάλλοντα βίας. Το πλαίσιο καταγγελιών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας είναι υποτυπώδες, προσαρτημένο στην ΕΛΑΣ που βρίθει σεξιστικών και ακροδεξιών στοιχείων και αποδεδειγμένα έχει σε πλείστες περιπτώσεις οδηγήσει καταγγελίες γυναικών στο συρτάρι.

Είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας και χρηματοδότησης σοβαρού μηχανισμού και δομών υποστήριξης γυναικών και παιδιών, στεγαστικής αποκατάστασης, οικονομικής και επαγγελματικής στήριξης των θυμάτων.

Την ίδια στιγμή οι γυναίκες είναι αντιμέτωπες με εργασιακή και μισθολογική ανισότητα, διακρίσεις στην εργασία και επιβαρύνονται διπλά από την ανεξέλεγκτη εργοδοτική αυθαιρεσία που ενεργητικά υποστηρίζει η κυβέρνηση, με τους νόμους που τσακίζουν τα εργατικά δικαιώματα.

Η στροφή της κυβέρνησης και του επίσημου πολιτικού λόγου σε ακροδεξιά ακροατήρια, ο αυταρχισμός και ο κοινωνικός συντηρητισμός, ενισχύουν τον σεξισμό και τη μισαλλοδοξία, και τροφοδοτούν τις επιθέσεις έμφυλης βίας. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ήταν η ψήφιση του Νόμου Τσιάρα, προς τέρψιν ομάδων πίεσης που στηρίζονται σε μισογύνικα αντανακλαστικά, με διατάξεις που δεν επιτρέπουν την έγκαιρη δικαστική κρίση για απομάκρυνση παιδιών και γυναικών από περιβάλλοντα κακοποίησης. Κι όλα αυτά, σε ένα διεθνές πλαίσιο που αμφισβητείται ακόμη και το δικαίωμα στην άμβλωση και ο θεμελιώδης έλεγχος της γυναίκας στο σώμα της.

Δυναμώνουμε τις φωνές μας, ενώνουμε τις διεκδικήσεις του γυναικείου, του εργατικού και κοινωνικού κινήματος για να μπει φραγμός στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, για πλαίσιο προστασίας των γυναικών, για πραγματική ισότητα στη ζωή, τη δουλειά και το σπίτι.

Το Γραφείο Τύπου 24.11.2023»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου