Βηθλεέμ: «Η Γέννηση κάτω από τα ερείπια»

ΓΑΖΑ, Βηθλεέμ, Χριστούγεννα,

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και τους επιχειρηματίες, σε καμία περίπτωση κανένας τουρίστας δεν θα μπορεί να επισκεφθεί τη Βηθλεέμ, καθώς η πόλη της Δυτικής Όχθης είναι ουσιαστικά απομονωμένη από τις 7 Οκτωβρίου.

Ακυρώθηκαν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις καθώς οι κάτοικοι της πόλης αισθάνονται πένθος για τα όσα γίνονται στη Γάζα

Διαφορετικά χριστούγεννα στη Βηθλεέμ εν μέσω του πολέμου στη Γάζα. Ακυρωθηκαν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις. Αυτά τα χριστούγεννα θα είναι εντελώς διαφορετικά για τη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη, τη γενέτειρα του Χριστού.

Στη θέση του χριστουγεννιάτικου δέντρου οι αρχές τοποθέτησαν μια εγκατάσταση που ονομάζεται «Η Γέννηση κάτω από τα ερείπια». Τα αγάλματα απεικονίζουν τις μορφές της Γέννησης ανάμεσα στα απομεινάρια ενός κατεδαφισμένου κτιρίου

Θρησκευτικές τελετές και προσευχές, θα γίνουν αλλά όχι παρελάσεις ή άλλοι εορτασμοί.

 

«Ακυρώσαμε τα πάντα. Ακυρώσαμε τη χριστουγεννιάτικη αγορά, τα κάλαντα, τις δραστηριότητες για παιδιά, επειδή το συναίσθημα στη Βηθλεέμ, νιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε πένθος. Νιώθουμε πολύ λυπημένοι καθώς είμαστε ένα ουσιαστικό μέρος της παλαιστινιακής κοινότητας, εξηγεί ο δήμαρχος της Βηθλεέμ, Χάνα Χανανίγε.

Μια παρόμοια εγκατάσταση τοποθετήθηκε στη Λουθηρανική Εκκλησία της Βηθλεέμ. Στη θέση μιας σκηνής της Γέννησης, υπάρχει ένα σύνολο ερειπίων, με τα ζώα εκεί κοντά, και ο νεογέννητος Ιησούς, τυλιγμένος με ένα παλαιστινιακό ασπρόμαυρο καρό μαντίλι, βρίσκεται στο σωρό των ερειπίων.

«Γιατί δεν έρχονται τουρίστες στην Παλαιστίνη κατά τη διάρκεια του πολέμου, κατά τη διάρκεια της επιθετικότητας στη Γάζα. Τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι κλειστά. Δεν έρχονται τουρίστες. Και επίσης ο εσωτερικός τουρισμός, που συνήθως γινόταν - άνθρωποι που έρχονται από διαφορετικές περιφέρειες, δεν έρχονται. Έτσι τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι κλειστά, όλα τα καταστήματα με σουβενίρ κλειστά και η Βηθλεέμ δεν γιορτάζει τα Χριστούγεννα όπως άλλες χρονιές», δήλωσε η παλαιστίνια υπουργός Τουρισμού, Ρούλα Μάαγια.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και τους επιχειρηματίες, σε καμία περίπτωση κανένας τουρίστας δεν θα μπορεί να επισκεφθεί τη Βηθλεέμ, καθώς η πόλη της Δυτικής Όχθης είναι ουσιαστικά απομονωμένη από τις 7 Οκτωβρίου.
euronews 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου