Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης - Κατρακυλά ο Κασσελάκης!

Δημοσκόπηση, Palmos Analysis,

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος ενώ και η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τα εκλογικά της ποσοστά

Με θετικό πρόσημο για την πορεία της χώρας και προσδοκίες για ένα καλύτερο 2024 κλείνει η χρονιά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για τον Ελεύθερο Τύπο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος ενώ και η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τα εκλογικά της ποσοστά αν και βρισκόμαστε έξι μήνες μετά τις κάλπες σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που υποχωρεί στην τρίτη θέση κάτω από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως βρίσκεται 24 μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία.

Eνα ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι ενώ η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στο 38% έναντι 24% του δεύτερου Δημήτρη Κουτσούμπα, το ποσοστό του Στέφανου Κασσελάκη είναι μόλις 10%, χαμηλότερα δηλαδή και από την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής:
  1. Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38,7%, 
  2. ΠΑΣΟΚ 14,7% και ακολουθούν 
  3. ΣΥΡΙΖΑ με 12,6%.
  4. ΚΚΕ στο 10,3%.  
  5. Ελληνική Λύση 5,9%,  
  6. Σπαρτιάτες 3,6%, 
  7. Πλεύση Ελευθερίας 3,2%,  
  8. Νίκη 3,1%,  
  9. ΜέΡΑ25 2,8%,
  10. Νέα Αριστερά 2,2%.
Στο ερώτημα προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα το 40% απαντά προς τη σωστή ενώ το 54% προς τη λανθασμένη. Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση του έργου της κυβέρνησης το 38% δηλώνει αρκετά ή πολύ ικανοποιημένο ενώ στο αντίστοιχο ερώτημα για την αξιολόγηση της αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό ικανοποίησης είναι μόλις 8%.

Η ακρίβεια θεωρείται το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας με 63% ενώ στην κλίμακα (με τριπλές επιλογές των ερωτηθέντων) ακολουθεί η Υγεία με 24% και στην τρίτη θέση σκαρφάλωσε η εγκληματικότητα με 23%, ενδεχομένως και λόγω της επικαιρότητας που κυριαρχούν αλλεπάλληλα περιστατικά βίας.

Παιδεία και χαμηλοί μισθοί συγκεντρώνουν από 20% και ακολουθούν η ανεργία με 18%, η ανάπτυξη με 17% και το μεταναστευτικό με 13%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι τα ελληνοτουρκικά έχουν υποχωρήσει στο 9% λόγω της ύφεσης που επικρατεί στις σχέσεις μας με την Αγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου