Σαρωτική νίκη Τραμπ με 51,1% στις εσωκομματικές της Αϊόβα - «Καθαρά μπροστά» παραδέχθηκε ο Μπάιντεν

ΗΠΑ, Εσωκομματικές εκλογές Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, Ρον ντε Σάντις, Νίκι Χέιλι, Τζο Μπάιντεν,

Θρίαμβος του Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικανών στην Αϊόβα με 51,1%. Η νίκη Τραμπ στην Αϊόβα δείχνει πως βρίσκεται «καθαρά μπροστά» στην κούρσα των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν....

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε στην πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων, στην πολιτεία Άιοβα, για την ανάδειξη του υποψηφίου της παράταξης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

 Με το εμφατικό ποσοστό του 51,1% επικρατεί ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικανών, στην πολιτεία Αϊόβα, για την ανάδειξη του υποψηφίου της παράταξης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα αμερικανικά εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο μεγιστάνας επιβεβαίωσε το καθεστώς του αδιαφιλονίκητου φαβορί της αμερικανικής παράταξης της Δεξιάς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CNΝ.

Κατά το αμερικανικό δίκτυο, με βάση το 95% των ψήφων των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικανών στο «caucus», ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλιζε το 51,1%, ο Ρον ντε Σάντις το 21,2% και η Νίκι Χέιλι το 19,0%.

Η συντριπτική ήττα του τέταρτου στη σειρά Βίβεκ Ραμασουάμι τον υποχρέωσε να αποσυρθεί από την κούρσα και να δηλώσει ότι πλέον στηρίζει την υποψηφιότητα Τραμπ.

Σύμφωνα με το CNN ο Ντ. Τραμπ θα εξασφαλίσει στη μεσοδυτική πολιτεία τουλάχιστον 20 εκλέκτορες, ο Ρ. ντε Σάντις οκτώ, η Ν. Χέιλι επτά και ο Β. Ραμασουάμι δύο, οι οποίοι πλέον προστίθενται και αυτοί ουσιαστικά στον κ. Τραμπ. Μένουν τρεις ακόμη εκλέκτορες να κριθούν

Δήλωση Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκρινε μετά τη νίκη του ότι οι Αμερικανοί πρέπει να «ενωθούν»: «Νομίζω πως τώρα είναι καιρός όλοι μας, η χώρα μας να ενωθεί (…). Είτε πρόκειται για Ρεπουμπλικανούς, Δημοκρατικούς, φιλελεύθερους, ή συντηρητικούς» δήλωσε ο τέως πρόεδρος, ο οποίος είναι γνωστός για τη συνήθως επιθετική ρητορική του, απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του στην πόλη Ντε Μόιν, σε αυτή τη μεσοδυτική πολιτεία.

Μπάιντεν: Η νίκη του Τραμπ στην Άιοβα δείχνει πως βρίσκεται «καθαρά μπροστά» στην κούρσα των Ρεπουμπλικάνων

Η καθαρή νίκη που κατήγαγε ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία στην Άιοβα για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ σημαίνει πως βρίσκεται «καθαρά μπροστά» στην κούρσα, πως είναι το φαβορί, εκτίμησε ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, και ο ίδιος υποψήφιος για την επανεκλογή του, καθώς αναγγέλλεται επανάληψη της αναμέτρησής τους το 2020.

«Είναι το καθαρό φαβορί της άλλης πλευράς σε αυτό το σημείο», διαπίστωσε ο Τζο Μπάιντεν μέσω X (του πρώην Twitter), καλώντας όσους Αμερικανούς τάσσονται υπέρ του να συνεισφέρουν χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου