Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Τσούκαλης, σε ηλικία 67 ετών

Νίκος Τσούκαλης, πρώην βουλευτής Αχαΐας,

Ο Νίκος Τσούκαλης εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας το 2007 με τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και επανεκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009, ενώ το 2012 εκλέχθηκε βουλευτής Αχαΐας με τη Δημοκρατική Αριστερά.


Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 67 ετών, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της ΔΗΜ.ΑΡ., Νίκος Τσούκαλης. Πληροφορίες λένε πως έδινε μάχη με χρόνια ασθένεια.

Ο Νίκος Τσούκαλης σπούδασε στη Νομική σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε το 1981. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Πάτρα, όπου άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας το 2007 με τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και επανεκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α στις εκλογές του 2009, ενώ το 2012 εκλέχθηκε βουλευτής Αχαΐας με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Επίσης, ο Νίκος Τσούκαλης ήταν μέλος της «Ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου», καθώς και συνιδρυτής της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας.

Ακόμη, είχε υπηρετήσει και την τοπική αυτοδιοίκηση, ως νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας από το 1999 έως το 2007 και επικεφαλής της παράταξης, «Αχαϊκή Συμπολιτεία».

Ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Μιράντα Πολύχρου και μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Τσούκαλη. 

Συλλυπήτηρια Νίκου Ανδρουλάκη για τον θάνατο του Νίκου Τσούκαλη

Συλλυπηρήριο μήνυμα για τον θάνατο του Νίκου Ανδρουλάκη έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η πολιτική διαδρομή του Νίκου Τσούκαλη ήταν ένας διαρκής αγώνας για την υπεράσπιση των θεσμών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Ένας πολιτικός με ήθος και μετριοπάθεια, που ξεχώριζε στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Τίμησε με τον πολιτικό λόγο και τις ιδέες του την παράταξή μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου