Αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα: Αγωνιστικές συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και μπλόκα

Αγρότες, Κτηνοτρόφοι, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, μπλόκα, μείωση κόστους παραγωγής, ενίσχυση εισοδήματός, καταβολή αποζημιώσεων ΕΛΓΑ,

     Πανεθνική κινητοποίηση σε Θεσσαλία, Μακεδονία, Ηπειρο, Φθιώτιδα, Πτολεμαΐδα, Ζάκυνθο, Λακωνία κ.α. από αγρότες και κτηνοτρόφους που διεκδικούν άμεσα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, την ενίσχυση του εισοδήματός τους, καθώς και την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές που υπέστησαν από τις πλημμύρες κλπ.


Οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα συνεχίζονται και κλιμακώνονται, με τους αγρότες να διεκδικούν άμεσα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, την ενίσχυση του εισοδήματός τους, καθώς και την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές που υπέστησαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Στη Θεσσαλία, τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία της περιοχής παραμένουν μαχητικά και ενισχύονται με νέα τρακτέρ. Οι αγρότες καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να παρατάξει τις κλούβες των ΜΑΤ απέναντί τους, σημειώνοντας ότι φανερώνεται ξανά το εχθρικό πρόσωπο του κρατικού μηχανισμού.

Σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Κεντρική Μακεδονία, η Δυτική Ελλάδα, η Φθιώτιδα, η Πτολεμαΐδα, η Ζάκυνθος και η Λακωνία, οι αγρότες πραγματοποιούν κινητοποιήσεις, όπως συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και μπλόκα, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Συγκεκριμένα:

  • Στην Καρδίτσα, οι αγρότες πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία, κατά τη διάρκεια της οποίας απέκλεισαν ξανά τον Ε65.
  • Στη Λάρισα, οι αγρότες πραγματοποίησαν περιοδείες στα χωριά, ενώ αποφάσισαν να δυναμώσουν το μπλόκο στον κόμβο Πλατύκαμπου.
  • Στη Μαγνησία, οι αγρότες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον Ριζόμυλο, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν συμβολικό αποκλεισμό της ΠΑΘΕ.
  • Στα Τρίκαλα, οι αγρότες πραγματοποίησαν συνέλευση και συγκρότησαν Συντονιστική Επιτροπή για το μπλόκο.
  • Στην Ημαθία, οι αγρότες έστησαν μπλόκο στη διασταύρωση της Νάουσας, ενώ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συγκέντρωση στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Βέροια.
  • Στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ τους στα Κουφάλια, την Επανομή και το Λουδία, ενώ αναμένεται να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου.
  • Στην Αιτωλοακαρνανία, οι αγρότες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν παναιτωλοακαρνανιακή σύσκεψη, καθώς και συγκέντρωση και συλλαλητήριο στο Μεσολόγγι.
  • Στην Αχαΐα, οι αγρότες πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Σταυροδρόμι και συγκάλεσαν Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο του Αιγίου.
  • Στη Φθιώτιδα, οι αγρότες πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στη Λαμία και έστησαν μπλόκο στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού.
  • Στην Πτολεμαΐδα, οι αγρότες πραγματοποίησαν κινητοποίηση, η οποία θα ακολουθηθεί από αυτοκινητοπομπή στο κέντρο της πόλης.
  • Στη Ζάκυνθο, οι αγρότες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα του νησιού.
  • Στη Λακωνία, οι αγρότες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον κόμβο Δαφνιού - Κροκέων.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου