ΗΠΑ - Ρεπουμπλικανοί: Επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στο Νιου Χάμσιρ - Τι λένε οι Δημοκρατικοί (vid)

ΗΠΑΠ, εσωκομματικές εκλογές Ρεπουμπλικάνων, Νιου Χάμσιρ, Ντόναλντ Τραμπ, Νίκι Χέιλι,

     Όλο και πιο κοντά η επανάληψη των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου 2020 - Η κούρσα απέχει πολύ από το να τελειώσει, το σχόλιο της Νίκι Χέιλι μετά την δεύτερη εσωκομματική ήττα της - Τι λένε οι Δημοκρατικοί


Ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στην πολιτεία του Νιου Χάμσιρ, επικρατώντας της πρώην πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, η οποία όμως επιλέγει να παραμείνει στην κούρσα.

Ο πρώην πρόεδρος, νικητής της εσωκομματικής διαδικασίας στην Αϊόβα την περασμένη εβδομάδα, έκανε έτσι άλλο ένα βήμα για να εξασφαλίσει το χρίσμα του κόμματός του και να επαναλάβει την αναμέτρησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με εκτίμηση της Edison Research, ο κ. Τραμπ εξασφαλίζει τουλάχιστον 11 αντιπροσώπους στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών σε αυτή την πολιτεία, η κυρία Χέιλι οκτώ, ενώ τρεις μένουν να κατανεμηθούν.
Με το 18% των εκτιμώμενων ψήφων καταμετρημένο, ο Ντόναλντ Τραμπ εξασφαλίζει 53,6% και η πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας 44,9%.

Η Χέιλι δεν φάνηκε πάντως διατεθειμένη να εγκαταλείψει την κούρσα προς το παρόν, τονίζοντας ότι η μάχη απέχει ακόμη πολύ από το να έχει τελειώσει. Αν και παραδέχθηκε την ήττα της, τόνισε πως παραμένει στην κούρσα για το χρίσμα της παράταξης, ώστε να αναδειχθεί ο υποψήφιος ή η υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Αυτή η κούρσα απέχει ακόμη πολύ από το να έχει τελειώσει», είπε η Νίκι Χέιλι σε υποστηρικτές της στη βορειοδυτική πολιτεία των ΗΠΑ. Εάν υποψήφιος του κόμματος αναδειχθεί ο κ. Τραμπ, πρόσθεσε καυστικά, θα πρόκειται για «νίκη», του Δημοκρατικού νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Κατά το στρατόπεδο των Δημοκρατικών, πάντως, μετά την επικράτησή του στο Νιου Χάμσιρ, ο Τραμπ έχει σχεδόν σίγουρα εξασφαλίσει το χρίσμα του κόμματός του για να είναι ο υποψήφιός του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Τα αποψινά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει σχεδόν κλειδώσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος», ανέφερε η Τζούλι Τσάβες Ροδρίγκες, διευθύντρια της ομάδας προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου