Στη «Νεα Αριστερά» εντάσσεται ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ως Υπεύθυνος για τον Πολιτικό Σχεδιασμό (vid)

Νεα Αριστερά, Αλέξης Χαρίτσης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης,

Είναι η ώρα της συνένωσης δυνάμεων είπε ο Αλέξης Χαρίτσης που τον καλωσόρισε στο κόμμα - Σακελλαρίδης: Επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτi.


Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, το όνομα του οποίου είχε παίξει ψηλά όταν παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί η πρόθεσή του να είναι υποψήφιος με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απείχε από την πολιτική για διάστημα 10 ετών.
 
 
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μετά τη συνάντηση στα γραφεία της Νέας Αριστεράς, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα κάνουν on camera δηλώσει στους δημοσιογράφους. Εκτιμάται ότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που τις παραμονές των εθνικών εκλογών του Ιουνίου, όταν είχαν αρχίσει να φουντώνουν τα σενάρια για παραίτηση Τσίπρα μετά τις εκλογές, ανάλογα με το εύρος της ήττας από τη Ν.Δ., με δήλωσή του είχε εκφράσει τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά είχε δηλώσει με σαφήνεια: «Δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα». Επίσης, τότε, σε ερώτηση, αν σκοπεύει να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Eteron είχε πει: «Το αφήνω ανοιχτό, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. Δεν το αποκλείω».
 

Η συνάντηση με Αλέξη Τσίπρα

Μετά τις εκλογές και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, και στη σκιά των πρώτων αποχωρήσεων από το κόμμα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία τότε είχε πυροδοτήσει διάφορες φήμες.

Ωστόσο τότε πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα υποστήριζαν ότι «ο πρώην πρωθυπουργός συναντά κατά καιρούς φίλους και πρώην συνεργάτες. Τι πιο φυσιολογικό. Ας μη τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα».

Ποιος είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

O Γαβριήλ Σακελλαρίδης, από τον Ιανουάριο 2015 έως τον Ιούλιο 2015 ήταν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ήταν εκλεγμένος βουλευτής στην Α’ Αθηνών. Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας αντιρρήσεις για την εφαρμογή των μνημονίων από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής στο Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή. Έχει εργαστεί ως οικονομολόγος με σύμβαση σε ιδιωτικές εταιρείες και για πανεπιστημιακές μελέτες. Υπήρξε διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας από το Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου