Γαλλία και Γερμανία προσπαθούν να λύσουν τις διαφορές τους για την Ουκρανία

Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Ρωσο-Ουκρανικός πόλεμος,

     Στο Βερολίνο θα προσπαθήσουν να λύσουν τις διαφορές τους για την Ουκρανία ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς της Γερμανίας, παρουσία και του πρωθυπουργού της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ....


Το «μεγάλο αγκάθι» της πιθανότητας αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Στο Βερολίνο θα προσπαθήσουν να λύσουν τις διαφορές τους για την Ουκρανία ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο Καγκελάριος της Γερμανίας, παρουσία και του πρωθυπουργού της Πολωνίας.

Μετά τη συνάντηση Μακρόν-Σολτς θα ακολουθήσει τριμερής συζήτηση με τον Τουσκ.

Η τριμερής συνάντηση του «Τριγώνου της Βαϊμάρης» έχει στόχο να αμβλυνθεί η δημόσια αντιπαράθεση για το αν υπάρχει πιθανότητα αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Σε συνέντευξή του σε γαλλικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ο Εμανουέλ Μακρόν για μία ακόμα φορά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο.

«Δεν θα επιτεθούμε ποτέ, δεν θα πάρουμε ποτέ την πρωτοβουλία. Η Γαλλία είναι μια ειρηνική δύναμη. Σήμερα, αν θέλουμε να έχουμε ειρήνη στην Ουκρανία, δεν πρέπει να είμαστε αδύναμοι. Και πρέπει να δούμε την κατάσταση καθαρά. Πρέπει να πούμε με αποφασιστικότητα, θέληση και θάρρος ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι να μην κερδίσει η Ρωσία» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Το θέμα έχει προκαλέσει εσωτερική αντιπαράθεση στη Γερμανία όπου η υπουργός Εξωτερικών δήλωσε Αναλένα Μπέρμποκ ότι δεν πρέπει να αποκλείεται η αποστολή στρατευμάτων, την ώρα που ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς αποκλείει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Σολτς εξήγησε ότι ο λόγος που αρνείται επίσης να αποστείλει τους πυραύλους Taurus στην Ουκρανία είναι επειδή κάτι τέτοιο θα απαιτούσε παρουσία Γερμανών στρατιωτών στα πεδία μαχών.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τουσκ έχουν εκφράσει τη συμπάθειά τους για τη σκληρότερη ρητορική του Μακρόν, με τον Πολωνό Υπουργό Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι να λέει πρόσφατα ότι η παρουσία στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία «δεν είναι αδιανόητη».

Η αντιπαράθεση για την παρουσία ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία είναι ο λόγος που αναβλήθηκε η επίσκεψη Μακρόν στην Ουκρανία.

Ανώτερος Γερμανός αξιωματούχος είπε ότι δεν αναμένονται συγκεκριμένες αποφάσεις ή ανακοινώσεις από τις συνομιλίες της Παρασκευής, στόχος των οποίων είναι να σταλεί ένα νέο μήνυμα ενότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
customized with από: antikry.gr