Με κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες καταδικάζουν τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία

Απογευματινά χειρουργεία, εργαζόμενοι Νοσοκομείων,

     «Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, να ανοίξουν το πρωί όλα τα χειρουργεία» και «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι φακελάκια για τα χειρουργεία» τα συνθήματα που φωνάζουν οι υγειονομικοί, έχοντας στο πλευρό τους σωματεία και φορείς.


Την αντίθεσή τους στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία εκφράζουν σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία, εργατικά συνδικάτα και φορείς. Με τις κινητοποιήσεις τους τινάζουν στον αέρα τις κυβερνητικές φιέστες που στήνονται.

«Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, να ανοίξουν το πρωί όλα τα χειρουργεία» και «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι φακελάκια για τα χειρουργεία» τα συνθήματα που φωνάζουν οι υγειονομικοί, έχοντας στο πλευρό τους σωματεία και φορείς.

Την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση στο νοσοκομείο. Μιλώντας στη συγκέντρωση η Γεωργία Φίλιππα, παθολόγος στο νοσοκομείο «Γεννημάτας» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως «στο ΕΣΥ που είναι βαριά πληγωμένο από την πανδημία, που είναι βαθιά εμπορευματοποιημένο και από αυτή την κυβέρνηση και από τις προηγούμενες, τα απογευματινά χειρουργεία έρχονται να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα: Να μετατρέψουν τα νοσοκομεία του λαού μας σε μεγάλα παζάρια και λαϊκές αγορές όπου η υγεία, θα αγοράζεται και τα πουλιέται». «Το φακελάκι δεν μπορούμε να το νομιμοποιήσουμε, δεν ηθικοποιείται στη συνείδησή μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Χαιρετίζουμε τους χειρουργούς που δεν συμμετέχουν στα απογευματινά χειρουργεία, που θέλουν να βλέπουν τον ασθενή στα μάτια και όχι στην τσέπη! Χαιρετίζουμε τους ειδικευόμενους χειρουργούς που αρνούνται να υποκύψουν στον εκβιασμό, ότι δήθεν αν δεν συμμετέχουν στα απογευματινά χειρουργεία, δεν θα εκπαιδευτούν. Τους καλούμε να υψώσουν ανάστημα, να δείξουν ένα νέο ήθος για το σύστημα Υγείας», σημείωσε η Ελένη Μπάγια, παθολόγος στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Αγωνιστική υποδοχή του πρωθυπουργού στο «Μεταξά»

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, να ανοίξουν το πρωί όλα τα χειρουργεία», το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά», «υποδέχτηκε» αγωνιστικά τον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφτηκε την Παρασκευή το νοσοκομείο.

Κατά την προσφιλή τους τακτική, ο υπουργός Υγείας και ο πρωθυπουργός επέλεξαν να πάνε «σαν τους κλέφτες» σε εγκαίνια, προκειμένου να αποφύγουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων και συνοδών ασθενών για την κατάσταση που επικρατεί στη Δημόσια Υγεία. Μάλιστα το κυβερνητικό κλιμάκιο, όταν επιχείρησε να περιοδεύσει στον 6ο όροφο του νοσοκομείου, αναγκάστηκε να αποχωρήσει κάτω από τις αποδοκιμασίες ασθενών και συνοδών. Ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφτηκαν το νοσοκομείο προκειμένου να δουν την πορεία των έργων που γίνονται για την ανακαίνιση στον 7ο όροφο της Ογκολογικής - Ενδοκρινολογικής Κλινικής.

Κινητοποίηση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

«Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία να ανοίξουν το πρωί όλα τα χειρουργεία» απαίτησαν το πρωί της Παρασκευής δεκάδες υγειονομικοί, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και φοιτητές στα Γιάννενα έξω από την πύλη του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ), σε μία έκτακτη κινητοποίηση ενάντια στην λειτουργία του πρώτου απογευματινού επί πληρωμή χειρουργείου στην Ήπειρο.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε και ο Νίκος Έξαρχος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και βουλευτής του ΚΚΕ.

Χάλασαν την κυβερνητική φιέστα στον «Ευαγγελισμό»

Μια από τις μαζικότερες κινητοποίησεις έγιναν την Πέμπτη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων, με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) να έχει προκηρύξει στάση εργασίας και την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας να διαμηνύει ότι «τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία και τη ζωή. Δωρεάν υγεία για όλους».

Στο πλευρό τους στάθηκαν και γιατροί που έχουν συνταξιοδοτηθεί, έχοντας στην πλάτη τους χιλιάδες εφημερίες και ξενύχτια στο πλευρό των αρρώστων, γιατί όπως επισήμαιναν «εμείς δώσαμε όρκο στον Ιπποκράτη και στον ελληνικό λαό, όχι στη Βίβλο της ΕΕ».

Επίσης, μαζί τους διαδήλωσαν σωματεία όπως Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, μαζικοί φορείς όπως η ΟΓΕ, γιατί όπως έλεγαν «αυτός ο αγώνας μάς αφορά όλους».

Αγωνιστική «υποδοχή» του Άδ. Γεωργιάδη στο «ΚΑΤ»

Αγωνιστικά «υποδέχθηκε» την Πέμπτη το Σωματείο Εργαζομένων νοσοκομείου ΚΑΤ τον υπουργό Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος πριν λίγο επισκέφτηκε το νοσοκομείο για να διαφημίσει το νόμιμο φακελάκι.

«Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι φακελάκια για τα χειρουργεία» φώναξαν οι εργαζόμενοι, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους με τη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή.

Κινητοποίηση την Τρίτη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ηρακλείου

Το Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) με την 3μελή Επιτροπή Γιατρών ΠΑΓΝΗ καλούν όλα τα σωματεία υγειονομικών καθώς και τους φορείς της πόλης, να παραστούν την Τρίτη 19 Μάρτη στις 12.30 μ.μ. στην πύλη του νοσοκομείου, τη μέρα της φιέστας για την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων.

Παράλληλα, προκηρύσσουν στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και συνέλευση στις 11 το πρωί στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ.
ρεπορτάζ 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου