"ΚΟΣΜΟΣ" ο νέος πολιτικόος φορέας του Πέτρου Κόκκαλη - Τα όργανα του νέου κόμματος

"ΚΟΣΜΟΣ", Πέτρος Κόκκαλης, ευρωεκλογές 2024, ευρωπαϊκή ομάδα Πράσινων,

Στον πολυχώρο Ρομάντσο πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέντευξη Τύπου του πολιτικού φορέα “Κόσμος”, το μεσημέρι της Τετάρτης, του μόνου αυτή τη στιγμή φορέα στην Ελλάδα με αναφορές στην ευρωπαϊκή ομάδα των Πράσινων.

 

Τον νέο πολιτικό φορέα, υπό τον τίτλο «Κόσμος», που θα λάβει μέρος στις ερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου, παρουσίασε σήμερα σε ειδική εκδήλωση ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης.

«Μέχρι τώρα δεν είχαμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα φορέα που να είναι ανταγωνιστικός» τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο επονομαζόμενο «πράσινο κίνημα» προσθέτοντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη για εξεύρεση «πράσινων λύσεων» που υπάρχουν πανευρωπαϊκά αλλά και παγκόσμια για τους αγρότες, τους εργαζόμενους και για την νέα γενιά.

«Έναν νέο τέτοιο φορέα που θα προσπαθήσει να υπηρετήσει ο «Κόσμος» και στις εθνικές και τοπικές εκλογές πέραν των Ευρωεκλογών», υπογράμμισε ο Πέτρος Κόκκαλης, καλώντας όλο τον κόσμο του «πράσινου» στην Ελλάδα να αγκαλιάσει το εγχείρημα.

«Οι λύσεις δεν μπορούν να έρχονται από τα πάνω προς τα κάτω. Οι λύσεις πρέπει να έρχονται από έναν νέο τρόπο συνεργασίας» σύμφωνα με τα λεγόμενά του, που προφανώς «φωτογράφιζαν» και την χθεσινή εκδήλωση των Τεμπονέρα. Χριστοδουλάκη, Αχτσιόγλου.

«Εμείς δεν ερχόμαστε με την αυτοπεποίθηση των ιδεών μας, όπως άκουσα χθες σε κάποια εκδήλωση, αλλά με επιστημονική γνώση και με προσήλωση και σεβασμό στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, στη δημοκρατία, στην συμμετοχή και το κράτος δικαίου.Αυτές τις λύσεις, που τις βλέπουμε να αντιπροσωπεύονται και στην Ευρώπη, πρέπει να τις δούμε και στην Ελλάδα. Πρέπει να συγκροτήσουμε έναν πράσινο πόλο. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και τώρα» όπως είπε.

Η Συνεδρίαση της Ολομέλειας του “Κόσμος”

Συνεδρίασε η Ολομέλεια του νεοσύστατου πολιτικού φορέα “Κόσμος”, με σκοπό την ανάδειξη προσωρινών οργάνων που θα οδηγήσουν το κόμμα στις Ευρωεκλογές και στη συνέχεια σε ιδρυτικό συνέδριο.

Με ομόφωνη απόφαση, εκλέχθηκαν τα ακόλουθα 30 μέλη στο Πολιτικό Συμβούλιο, πέραν του Πέτρου Κόκκαλη που μετέχει αριστίνδην ως εκλεγμένος ευρωβουλευτής:
 1. Λίζα Αβραμίδου
 2. Μαρία Αλεξίου
 3. Ντίνα Βαρδαραμάτου
 4. Μαρία Βασιλάκου
 5. Νατάσα Βασιλείου
 6. Παύλος Γεωργιάδης
 7. Βασιλική Γιατσίδου
 8. Φίλιππος Γκανούλης
 9. Αργύρης Γκινούδης
 10. Πάνος Γρέδης
 11. Δημήτρης Δερματάς
 12. Νώντας Ευεργέτης
 13. Χριστίνα Ευθυμιάτου
 14. Μαριλένα Ηλιού
 15. Γιώργος Ιωακειμίδης
 16. Λευτέρης Ιωαννίδης
 17. Ξενοφών Κοντιάδης
 18. Άννα Λιανοπούλου
 19. Δημήτρης Λιόλιος
 20. Αλέξανδρος Λουιζίδης
 21. Σωτήρης Λυμπερόπουλος
 22. Ζωή Νιομανάκη
 23. Λευτέρης Παπαγιαννάκης
 24. Ηλίας Παπαθεοδώρου
 25. Νίκος Ράπτης
 26. Όλγα Στεφανή
 27. Αθανάσιος Τσακρής
 28. Ιωάννης Τσολάκης
 29. Μαρία Φερεντίνου
 30. Μαρία Φραγκίσκου

Στο τέλος της Ολομέλειας το Πολιτικό Συμβούλιο συνεδρίασε για πρώτη φορά και εξέλεξε:

Τον Πέτρο Κόκκαλη στο ρόλο του Γραμματέα, ο οποίος θα προεδρεύει της Γραμματείας στην οποία επίσης εξελέγησαν από το Πολιτικό Συμβούλιο οι:
 1. Μαρία Βασιλάκου
 2. Χριστίνα Ευθυμιάτου,
 3. Μαριλένα Ηλιού
 4. Γιώργος Ιωακειμίδης
 5. Λευτέρης Ιωαννίδης
 6. Λευτέρης Παπαγιαννάκης

Μετά την πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας ορίστηκαν

Ο Ξενοφών Κοντιάδης Συντονιστής Πολιτικού Σχεδιασμού,

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης Συντονιστής Οργανωτικού,

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου Εκπρόσωπος Τύπου,

Η Ντίνα Βαρδαμαράτου Διευθύντρια του κόμματος,

Οι Ντίνος Μαχαίρας, Όλγα Στεφανή και Παναγιώτης Φωτόπουλος μέλη της Επιτροπής Μητρώου.

Ο ΚΟΣΜΟΣ παίρνει μορφή. Κάθε μέρα αθροίζει νέες δυνάμεις και διαμορφώνει μία διακριτή, ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση για την Ελλάδα σε ένα νέο ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο, αλλά και ένα περιβάλλον που έχει αλλάξει ριζικά και απαιτεί πιεστικά τη δική μας δράση. Σκοπός μας είναι να ανταποκριθούμε στα προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν, αλλά και όσα έχουμε μπροστά μας με τρόπο υπεύθυνο, ικανό και αποτελεσματικό, με μόνο γνώμονα την κοινωνική ευημερία και το δημόσιο συμφέρον” αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πολιτικός φορέας.

Ο ΚΟΣΜΟΣ κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε προοδευτικό, δημοκράτη πολίτη για συμπόρευση σε αυτό τον αγώνα και συνδιαμόρφωση των λύσεων για ένα βιώσιμο αύριο” προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου