Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντι Μπελέρης

Φρέντι Μπελέρης, Ειδικό Δικαστήριο,

     Ένοχος για την κατηγορία εξαγοράς ψήφων κρίθηκε από το αλβανικό Ειδικό Δικαστήριο κατά της διαφθοράς, σε πρώτο βαθμό, ο Φρέντι Μπελέρης. Η Αλβανική δικαιοσύνη καταδίκασε τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας σε δύο χρόνια φυλάκιση.



Κρίθηκε ένοχος από το Ειδικό Δικαστήριο κατά της διαφθοράς - Για πολιτική δίωξη και πολιτική καταδίκη κάνουν λόγο οι δικηγόροι του

Ενοχος κρίθηκε από το αλβανικό Ειδικό Δικαστήριο κατά της διαφθοράς ο βορειοηπειρώτης εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντι Μπελέρης, για το ποινικό αδίκημα της εξαγοράς ψήφων στις περσινές αυτοδιοικητικές εκλογές. Καταδικάστηκε σε δυο χρόνια φυλάκιση.

Ενοχος κρίθηκε και ο στενός συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης, στον οποίο επιβλήθηκαν 18 μήνες με τριετή αναστολή, για λόγους υγείας τόσο του ίδιου όσο και του ανήλικου τέκνου του.




Η απόφαση είναι πρωτόδικη και όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, οι δικηγόροι του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας θα ασκήσουν έφεση. Συνήγορος υποστήριξε ότι τόσο η δίωξη όσο και η καταδίκη είναι πολιτικά υποκινούμενες, φωτογραφίζοντας τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα ως ενορχηστρωτή της όλης υπόθεσης.

Ομογενειακά βορειοηπειρωτικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν: «Το σχέδιο του Έντι Ράμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ο δήμος παραμένει στην κατοχή του παρόλο που τον έχασε στις εκλογές και ο Μπελέρης βγαίνει από την εξίσωση καθώς και όταν αποφυλακιστεί δεν θα μπορεί να πολιτευτεί εκ νέου».

Ενταση στις σχέσεις Αθήνας - Τιράνων

Η σύλληψη και η προφυλάκιση του Μπελέρη έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις της Αθήνας με τα Τίρανα. Πριν την ανακοινωση της ετυμηγορίας, ο Μπελέρης απευθύνθηκε με επιστολή του στους πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλβανία.

Κατά την απολογία του υποστήριξε, μεταξύ άλλων: «Θέλω να σας πω με πλήρη βεβαιότητα ότι από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η υπόθεση και μέχρι σήμερα, είναι και παραμένει ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα. (...) Το σχέδιο ήταν να με συλλάβουν προκειμένου να χάσω τις εκλογές και να με αφήσουν ξανά ελεύθερο μια εβδομάδα μετά τις εκλογές. Το εν λόγω σχέδιο, το χάλασαν οι πολίτες της Χειμάρρας που με εξέλεξαν δήμαρχο».

«Σε κάθε συνεδρίαση έχω δει εδώ, από το κλουβί, μια δίκη που θα μπορούσε να γίνει μια φορά και έναν καιρό, αλλά όχι σε ένα ευρωπαϊκό κράτος εν έτει 2024, όπου επισήμως δεν βρισκόμαστε σε δικτατορία», είπε ακόμα, μεταξύ άλλων, ο Φρέντι Μπελέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου