Κορυφαίος Γερμανός διπλωμάτης δεν αποκλείει τη μεταφορά των πυραύλων Taurus στην Ουκρανία

Γερμανία, Όλαφ Σολτς, Ανναλένα Μπέρμποκ, Ντέιβιντ Κάμερον,

     Ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, έχει επανειλημμένα δηλώση -πιο πρόσφατα στις 4 Μαρτίου- επανέλαβε την άρνησή του να προμηθεύσει την Ουκρανία με πυραύλους Taurus.


Η Γερμανία μπορεί να συμφωνήσει σε μια ανταλλαγή πυραύλων Taurus με το Ηνωμένο Βασίλειο για να παράσχει στο Κίεβο νέους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, παρά τη συνεχή άρνηση του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς να προμηθεύσει απευθείας στο Κίεβο αυτό το οπλικό σύστημα, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ.

«Η ανταλλαγή όπλων είναι μια γερμανική εφεύρεση, ας πούμε έτσι», δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του ARD«Θα ήταν μια επιλογή. Και έχουμε ήδη οργανώσει μια παρόμοια ανταλλαγή, αλλά με άλλα όπλα», επεσήμανε.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung στις 9 Μαρτίου ότι το Λονδίνο ήταν έτοιμο να βοηθήσει το Βερολίνο να επιλύσει ζητήματα που σχετίζονται με πιθανές παραδόσεις πυραύλων Taurus στο Κίεβο. Όταν ρωτήθηκε εάν συζητείται μια «ανταλλαγή», στην οποία το Λονδίνο θα μπορούσε να μεταφέρει τους πυραύλους του Storm Shadow στο Κίεβο με αντάλλαγμα τους πυραύλους Taurus από τη Γερμανία, ο Κάμερον είπε ότι η χώρα ήταν έτοιμη να εξετάσει όλες τις επιλογές για να μεγιστοποιήσει τον αντίκτυπο για την Ουκρανία, αλλά αρνήθηκε. να δώσει λεπτομέρειες.

Ο  Όλαφ Σολτς έχει επανειλημμένα -πιο πρόσφατα στις 4 Μαρτίου- επανέλαβε την άρνησή του να προμηθεύσει στην Ουκρανία πυραύλους Taurus. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η μεταφορά τέτοιων όπλων αποκλείεται γιατί θα απαιτούσε τη συμμετοχή του γερμανικού στρατού, κάτι που θα ισοδυναμούσε με σύρσιμο της χώρας του στη σύγκρουση. Ωστόσο, η παράταξη της Χριστιανοδημοκρατικής και Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU) στην Bundestag θα ψηφίσει ξανά αυτή την εβδομάδα επί ψηφίσματος για την προμήθεια του Κιέβου με πυραύλους Taurus.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου