Την ίδρυση Περιφερειακής Αστυνομίας ζητά ο Νίκος Χαρδαλιάς - Ποιοι αντιδρούν

Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, Περιφερειακή Αστυνομία, aftodioikisi.gr,

     Την ίδρυση Περιφερειακής Αστυνομίας ζητά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του aftodioikisi.gr, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.


Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σχετικές συζητήσεις έχουν γίνει τόσο με το Μέγαρο Μαξίμου όσο και με το υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο ακόμη τίποτε δεν έχει προχωρήσει. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος δεν είναι θετικός σε μια τέτοια εξέλιξη, αλλά εκεί που υπάρχει έντονη αντίδραση είναι στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ και τον Μ. Χρυσοχοΐδη, που βλέπει τον περιφερειάρχη Αττικής να θέλει να μπει στα δικά του χωράφια.

Τι προβλέπει το σχέδιο Χαρδαλιά

Ωστόσο ο Ν. Χαρδαλιάς επιμένει στην ανάγκη δημιουργίας Περιφερειακής Αστυνομίας που, όπως και όπως ο δεύτερος βαθμός Αυτοδιοίκησης, οι Περιφέρειες, βρίσκονται μεταξύ δήμων και κεντρικού κράτους, θα κινείται ανάμεσα στη Δημοτική και την Ελληνική Αστυνομία, συντονίζοντας την πρώτη και λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο περιφερειάρχης Αττικής φέρνει ως βασικό επιχείρημα την έλλειψη προσωπικού στη Δημοτική Αστυνομία αλλά και την ανάγκη καταπολέμησης του εγκλήματος που συνεχώς γιγαντώνεται.

Προσαρμογή στις αρμοδιότητες

Να υπενθυμίσουμε ότι, το ΥΠΕΣ, σε συνέχεια σχετικού νόμου που ψηφίστηκε το προηγούμενο έτος, με στόχο την ακόμη καλύτερη λειτουργία των πόλεων και την παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη, θέλοντας να προχωρήσει στη συνολική αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας ετοιμάζει προσαρμογές και τροποποιήσεις στην Δημοτική Αστυνομία αφού το υφιστάμενο πλαίσιο, σύμφωνα με το υπουργείο, δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες μιας πόλης.

Να σημειωθεί ότι, οι δημοτικοί αστυνομικοί ελέγχουν την τήρηση κάθε είδους κανονιστικών αποφάσεων που εκδίδουν οι δημοτικές αρχές και επιβάλλουν τα αντίστοιχα διοικητικά μέτρα, ελέγχουν την τήρηση των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκτελούν τις διοικητικές κυρώσεις σε καταστήματα ή επιχειρήσεις αρμοδιότητας του οικείου δήμου, ελέγχουν την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στα ζώα συντροφιάς καθώς και είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στην ηχορύπανση, στην κοινή ησυχία και στη λειτουργία μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου