ΙΡΑΝ: Ο αρχηγός του επιτελείου Μοχάμαντ Μπακέρι είπε ότι το Ιράν δεν σχεδιάζει άλλες ενέργειες κατά του Ισραήλ

Ιρανοϊσραηλινή εμπλοκή,

     Η επιχείρηση διεξήχθη επειδή το σιωνιστικό καθεστώς είχε περάσει την κόκκινη γραμμή του Ιράν και ήταν απαράδεκτη, είπε ο αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, Μοχάμαντ Μπακέρι.

 

Τεχεράνη, IRNAΟ αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, υποστράτηγος Μοχάμαντ Μπακέρι, δήλωσε πριν λίγο ότι «το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει την επιχείρηση εναντίον του Ισραήλ και η επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί».

Η επιχείρηση διεξήχθη επειδή «το σιωνιστικό καθεστώς είχε περάσει την κόκκινη γραμμή του Ιράν και ήταν απαράδεκτη», είπε ο Μπακέρι.

«Η πράξη του Σιωνιστικού καθεστώτος να στοχοποιήσει το προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό και να μαρτυρήσει τους Ιρανούς νομικούς συμβούλους που ήταν παρόντες σε αυτή τη χώρα μετά από πρόσκληση της συριακής κυβέρνησης ξεπερνούσε τις κόκκινες γραμμές που όλες οι χώρες εκτός από δύο ή τρεις υποστηρικτές του Σιωνιστικού καθεστώτος καταδίκασαν». αυτός πρόσθεσε.

Ο αρχηγός του Επιτελείου είπε ακόμα ότι η ισραηλινή επίθεση έπρεπε να απαντηθεί και ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ. είπε ότι «αυτή η τιμωρία πρέπει να γίνει».

Νωρίτερα, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης - IRGC, εξέδωσε την αυστηρή προειδοποίηση σε δεύτερη δήλωση που εξέδωσε μετά από επιθέσεις με drone και πυραύλους σε στρατιωτικές τοποθεσίες στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη ως αντίποινα για το χτύπημα του καθεστώτος στο ιρανικό προξενείο στη Συρία την 1η Απριλίου. Προειδοποίησε τις ΗΠΑ κατά της υποστήριξης και της συμμετοχής σε οποιαδήποτε ενέργεια που βλάπτει τα ιρανικά συμφέροντα, υπόσχεται μια αμοιβαία και αναλογική απάντηση στις αμερικανικές και ισραηλινές απειλές που προέρχονται από οποιαδήποτε χώρα.

πηγή: IRNA

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου