Ρωσία: Καλπάζει η οικονομία της – Εκτοξεύει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο

ΡΩΣΙΑ, έσοδα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο, παρά τις κυρώσεις,

     Τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο τον Απρίλιο σχεδόν θα διπλασιασθούν σε ετήσια βάση στα 14 δισεκατομμύρια δολάρια χάρη στην άνοδο των τιμών, όπως έδειξαν οι υπολογισμοί του πρακτορείου Reuters...


Η επιχείρηση απομόνωσης της Ρωσίας γυρίζει μπούμερανγκ στη Δύση – Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ρωσίας για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους μειώθηκε στα 607 δισεκατομμύρια ρούβλια.

Τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο τον Απρίλιο σχεδόν θα διπλασιασθούν σε ετήσια βάση στα 14 δισεκατομμύρια δολάρια χάρη στην άνοδο των τιμών, όπως έδειξαν οι υπολογισμοί του πρακτορείου Reuters, που επισημαίνει τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι χώρες της Δύσης καθώς επιδιώκουν να περιορίσουν τα έσοδα του Κρεμλίνου και να εξασθενίσουν την στρατιωτική του ισχύ.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ώθησε τη Δύση να επιβάλει πολλαπλές κυρώσεις με στόχο τον περιορισμό των ρωσικών εσόδων από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού της χώρας.

Τα μέτρα περιλάμβαναν επίσης περιορισμούς στις αγορές ρωσικού πετρελαίου, στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και στα πλοία, καθώς και ανώτατο όριο τιμών 60 δολαρίων το βαρέλι.

Το προβλεπόμενο άλμα του Απριλίου στα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο είναι μεγαλύτερο σε ποσοστιαίους όρους από την αύξηση του 30% που αναμένεται για ολόκληρο το 2024....

πηγή και συνέχεια....: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου