Ρωσο-Ουκρανικός πόλεμος: Η Γερμανία στέλνει Patriot στο Κίεβο | Ρωσική προέλαση στο ανατολικό μέτωπο

Ρωσο-Ουκρανικός πόλεμος, Γερμανία, Ουκρανία, Ρωσία,

     Ευχαριστίες Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην γερμανική ηγεσία για την ενέργειά της, σε μια "κρίσιμη στιγμή", καλώντας τους δυτικούς συμμάχους να κάνουν το ίδιο - Νέα προέλαση των Ρώσων στα ανατολικά


Την απόφασή να αποστείλει ένα επιπλέον σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στο Κίεβο για να βοηθήσει την Ουκρανία να αντιμετωπίσει την «αύξηση των ρωσικών αεροπορικών πληγμάτων», ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.

«Λόγω της αύξησης των ρωσικών αεροπορικών πληγμάτων κατά της Ουκρανίας, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει περαιτέρω την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα», με την αποστολή ενός «επιπλέον συστήματος Patriot», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Το σύστημα προέρχεται από τα αποθέματα της Bundeswehr (γερμανικός στρατός) και θα παραδοθεί αμέσως. Έως τώρα, η Γερμανία έχει παραδώσει δύο συστήματα Patriot στην Ουκρανία, ανέφερε το υπουργείο.
Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τη Γερμανία για την ενέργειά της, σε μια «κρίσιμη στιγμή», καλώντας τους δυτικούς συμμάχους να κάνουν το ίδιο.

«Είμαι ευγνώμων προς τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς για την απόφαση να παράσχει ένα επιπλέον σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στην Ουκρανία και πυραύλους» για τα υπάρχοντα συστήματα, έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram.

«Αυτή είναι μια πραγματική εκδήλωση υποστήριξης προς την Ουκρανία σε μια κρίσιμη στιγμή για εμάς», δήλωσε προτρέποντας τις συμμαχικές χώρες να «ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα».

Νέα ρωσική προέλαση στο ανατολικό μέτωπο

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέλαβε ένα χωριό κοντά στην Αβντιίβκα, στην ανατολική Ουκρανία, σε μια νέα προέλαση στο πλαίσιο της προώθησής του στην περιοχή.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του πήραν τον έλεγχο του χωριού Περβομάισκε στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία. Οι στρατιώτες απελευθέρωσαν το Περβομάισκε, νοτιοδυτικά της Αβντιίβκα, την οποία κατέκτησαν τον Φεβρουάριο, τονίζει.

Η Ρωσία αναφέρει συχνά ότι καταγράφει πρόοδο στις επιχειρήσεις της στην περιοχή απέναντι σε έναν ουκρανικό στρατό που δεν έχει πυρομαχικά και δυσκολεύεται να στρατολογήσει στρατιώτες.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι οι στρατιώτες του βελτίωσαν την τακτική τους θέση στην περιοχή του Ντονέτσκ.
euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου