Μάλμε, Σουηδίας: Διαδηλώσεις και αντιδιαδηλώσεις για την συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision 2024

Eurovision 2024, Μάλμε, Σουηδία, συμμετοχή Ισραήλ, διαδηλώσεις, αντιδιαδηλώσεις

Παρα τις εκκλήσεις για αποκλεισμό του Ισραήλ, η διοργανώτρια Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτικη Ενωση αντιστάθηκε και η Εντεν Γκολάν διαγωνίστηκε το βράδυ της Πέμπτης, 9/5, στον β' ημιτελικό...


Για «γενοκτονία» έκαναν λόγο χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι....

Μεγάλη διαδήλωση εναντίον της συμμετοχής του Ισραηλ στον φετινό 68ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην σουηδική πόλη του Μάλμε της Σουηδίας, όπου φιλοξενείται η φετινή διοργάνωση.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και χαρακτηρίζοντας ως «κράτος-τρομοκράτη» το Ισραηλ, ζητούσαν τον αποκλεισμό του εξαιτίας της «γενοκτονίας στη Γάζα», όπως υποστήριξαν, όπως συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια με την περίπτωση της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανια.


Το Μάλμε είναι η πόλη όπου κατοικεί η πλειοψηφία του παλαιστινιακής καταγωγής πληθυσμού που ζει στην σκανδιναβική χώρα. Στην πόλη κατέφθασαν για λογους ασφαλειας εκατοντάδες αστυνομικοι απο ολη την Σουηδια αλλά και από τις γειτονικές, Δανία και Νορβηγία, προκειμενου να ενισχύσουν τις τοπικές δυνάμεις και να εγγυηθούν την ασφάλεια των θεατών και των αποστολών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Παρα τις εκκλησεις για αποκλεισμό του Ισραηλ, η διοργανώτρια Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτικη Ενωση αντισταθηκε και η Εντεν Γκολάν όχι απλά διαγωνίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στον β' ημιτελικό αλλά εξασφάλισε και την προκριση στον τελικο του Σαββατου. Μαλιστα, μετά από αυτην την εμφανιση το Ισραηλ συμπεριελήφθη μεταξυ των φαβορί για την πρωτιά (ανέβηκε στην 2η θέση πίσω από την Κροατία).

Η εξέλιξη αυτή προφανως ικανοποίησε τους περίπου 100 φιλοϊσραηλινούς που πραγματοποίησαν αντιδιαδηλωση υπερ της συμμετοχή του Ισραηλ στον διαγωνισμό, η οποία πραγματοποιήθηκε επίσης το απογευμα της Πεμπτης στο Μάλμε, λίγα μέτρα μακριά από τον χώρο όπου συγκεντρώθηκαν όσοι ζητούσαν το αντιθετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου