Παραίτηση Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ με ευθείες βολές κατά Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς, Χάρης Τσιόκας, Στέφανος Κασσελάκης,

     Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο του «μανιφέστου» του Στέφανου Κασσελάκη από την Αμερική, καθώς οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας υπέβαλαν την παραίτησή τους την Τετάρτη (26/06) από τα όργανα του κόμματος.


Οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας αποχωρούν από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο του «μανιφέστου» του Στέφανου Κασσελάκη από την Αμερική, καθώς οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας υπέβαλαν την παραίτησή τους την Τετάρτη (26/06) από τα όργανα του κόμματος.

Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία κάνουν γνωστό οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας, με επιστολή που απευθύνουν στον πρόεδρο και τη γραμματέα του κόμματος (με κοινοποίηση και στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας).

Η παραίτηση τους γίνεται, όπως οι ίδιοι αναφέρουν σε κείμενο - παρέμβασή τους «από το Οργανωτικό σκέλος (για λόγους διολίσθησης σε έναν άνευ όρων "εξουσιοδοτισμό"», για λόγους δηλαδή διαμαρτυρίας, όπως ξεκαθαρίζουν οι υπογράφοντες, παραμένοντας, ωστόσο, στις γραμμές του κόμματος.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο – παρέμβαση των κ. Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα:


«Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ένταξη σε ένα πολιτικό φορέα γίνεται σε τρία πεδία: ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά. Με αυτή την παρέμβαση μας καθιστούμε σαφές οι υπογράφοντες ότι αποχωρούμε από το οργανωτικό σκέλος (για λόγους διολίσθησης σε έναν άνευ όρων ‘εξουσιοδοτισμό’). Παραμένουμε όμως στο ιδεολογικό και στο πολιτικό πλαίσιο, όπως αυτά έχουν καθοριστεί διαχρονικά με τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων (διατηρώντας όμως ισχυρές επιφυλάξεις για συμπεριφορές μετάλλαξης).

Η τελευταία παρέμβαση του σ. Προέδρου κατέστησε σαφές, ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι, για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη, αντί για μετεξέλιξη, με την οποία διαφωνούμε.

Αποτελεί πεποίθησή μας η ανάγκη ανασύνθεσης του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου σε τροχιά προοδευτικης διακυβέρνησης με προγραμματική ενότητα. Και γνωρίζαμε εξ αρχής τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε το εγχείρημα, προφανώς γιατί δεν συνάδει με κομματικές περιχαρακώσεις και ποικίλες προσωπικές στρατηγικές. Άλλωστε, εμείς πρώτοι διατυπώσαμε την ανάγκη συγκρότησης κοινωνικού μετώπου, από τα κάτω για την προάσπιση της δημοκρατίας και των θεσμών. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια πολύ πριν από τις Ευρωεκλογές, με την ανοιχτή εκδήλωση στο θέατρο ΑΛΦΑ, με ευδιάκριτη τη στόχευση μας και επανήλθαμε την επαύριον των εκλογών με συγκεκριμένη πρόταση.

Πρόταση που κατά την άποψη μας σέβεται το μήνυμα της κοινωνίας και απαντά στο εκλογικό αποτέλεσμα. Καταστήσαμε σαφές, ότι τα κόμματα του προοδευτικού χώρου παραμένουν στο σημερινό status, με απόλυτη αυτοτέλεια, ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική. Τονίσαμε όμως ταυτόχρονα, την ανάγκη διερεύνησης των δυνατοτήτων για διαμόρφωση συμφωνίας στο προγραμματικό πεδίο. Παραμένουμε λοιπόν στρατευμένοι με στόχο την ανασύνθεση του προοδευτικού και αριστερού χώρου με βάση το αξιακό μας πλαίσιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι του λαού και των ψηφοφόρων του και είναι τουλάχιστον άκομψες οι αναφορές για ‘τον δικό μου ΣΥΡΙΖΑ’. Ευχόμαστε και θα συμβάλουμε όπως και χιλιάδες στελέχη σ’ όλη τη χώρα, ώστε η κοινωνική αντιπολίτευση να αποκτήσει πολιτική έκφραση προς όφελος του λαού σε ευκρινή ορίζοντα κυβερνησιμότητας.

Οι υπογράφοντες

Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Αντώνης Κοτσακάς, πρώην πρόεδρος επιτροπής δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Χάρης Τσιόκας, μέλος οργανωτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -ΚΕ

Ενημέρωση: Το κείμενο παρεμβαση θα κατατεθεί και στη συνεδρίαση της ΚΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου